Všade prepúšťajú ľudí, kríza?

zena

Potrebujú ďalšiu aktivistku? Dieťa? Smiešne! Aj z nej chcú spraviť politickú figúrku? Ona nič nezmení, to musíme každý z nás, aj keď je to boj s veternými mlynmi. Človek triedi odpad, prídu smetiari a oba kontajnery drbnú do jedného auta, pália sa tu pneumatiky, vypaľuje tráva...
Čo sa týka skleníkových plynov tak Kjótsky protokol nepodpísala Amerika a Austrália. Je infantilné si namýšľať, že nejaké decko zmení myslenie Američanov, tí budú svoje prachy pchať do zbrojenia - navýnosnejšieho biznisu sveta. Ľudia, načo máte hlavy a kedy ich začnete používať?
Greta, jej cesta do Ameriky a vyjadrenia odborníkov: glob.zoznam.sk

ZamestnavateI

Yue, toto je najhorsie, co robi tvoja kolegyna, ja to nazyvam tlacit na pilu a dosiahnes tym presny opak. Treba si urcit cielovu skupinu a urobit ponuku tak, ze si ta vyhladaju oni, lebo potrebuju tvoje vyrobky a to su napr. spominane trhy. Alebo by som este siel s ponukami na eshopy s tymito vecickami. Samozrejme sashe a pod. na rozbeh nezaskodi.

Defcon

Len by som rad vedel co konkretne spravila greta pre zivotne prostredie, rovnako ako ostatni demonstranti... asi nic. Len ulievanie zo skoly. Zeby isli studenti bojujuci za prirodu namiesto demonstrovania na namestia radsej do lesa na bezplatnu brigadu vysadit stromy a vyzbierat odpad.... to nie, preboha ziveho, to by im ruky odpadli.
A greta je pripad sam o sebe, male dievca ide poucovat vedcov. Bud su vedci hlupaci, alebo sa tu hra nechutne divadlo, alebo neviem

razdva

tusim sa tu len nejaka sofia a defcon vzajomne urazaju,to je fakt IQ, pardon iq. Ta mlada Greta chce zmenit svet,uchranit planetu pre buduce generacie, ale ako ked na svete su trdla ktori si nevidia dalej od oci po spicku svojho nosa.....

razdva

No jasne hadat sa o minimálnej mzde, kde je lepsie kde je horsie, v globale mysliet je problem. Tazko pochopit ze lepsie tu nebude, ved vnimajte co sa deje okolo nas. Mladi chcu ist znovu do ulic za lepsie Slovensko,myslia si ze nova vlada da vyssie mzdy,nebude korupcna, nebude kradnut, ach ano ved si to slubuju už desatročia....a svajciarsko nikde. Mlada Greta Thunbergova dokaze tiez zmobilizovat masy ludi, ale za nieco ovela dolezitejsie....

Defcon

Daria, 17.8. 16:32 si napisala prispevok, jasne uvadzajuci, ze vo svajci je minimalna mzda. Ked som ta usvedcil , ze klames, tak teraz zas pises , ze vo svajci teda nie je minimalka, a ja som trulo..... kvoli comu ? Ze som si dovolil napravit tvoje klamstva ?
Vo svajci som cca 2 az 3 tyzdne za rok a je pravda , ze bezdomovca som tam nevidel . Ale ani svajcu sa problemy nevyhybaju, v minulosti sa muselo zopar bank zachranovat fuziami. Ani ludia mi nesedia, ich chlad a namyslenost je obcas cez ciaru, aj ked zas dodrzuju iste hranice, nie ako trpkovia francuzi.

Daria123

defcon ani ja na tie Tvoje. Hlupák si Ty aj s Tvojimi názormi. Vo Švajčiarsku rovnako ako aj v Rakúsku nie je niečo ako minimálna mzda, ale kolektívne si vyjednajú mzdu za tú-ktorú prácu. Dokonca švajčiari aj odmietli minimálnu mzdu. Napriem tomu ani smetiar nezarába tak zle aby nemohol viesť dostojný život. Každý tu žije slušne.