Ahojte,
Všade sa začalo hromadne prepúšťať, čo myslíte, je tu kríza čoskoro? Ktoré zamestnania sú najviac ohrozené? Bude to ako v roku 2009? Nebolo by lepšie zbaliť sa a odísť do zahraničia?
Všade prepúšťajú ľudí, kríza?
ja pochádzam z hladovej doliny a nepostrehla som nejaké prepúšťanie, kde to žiješ? aký kraj? kde je to "všade"
a ked chceš ísť do zahraničia tak chod...
ja tiež pracujem v zahraničí...
Len nech príde kríza a nech všetci tí chlapci čo pokúpili drahé autá na lízingy aby mohli machrovat pred ženami o ne prídu a budú jazdiť MHD. Neviem sa dočkať. Slovensko je jedna veľká naleštená bieda.
Obedy zadarmo na Slovensku, ktore ani nie su zadarmo, sposobili celosvetovu krizu :-DDD
Ano , mas pravdu. Za globalnu ekonomicku krizu moze slovenska vlada na cele s Ficom. Nemoze za nu globalna obchodna vojna a americke sankcie na kazdeho, kto im nelize zadok....
Ano zacala kriza. Rast ekonomiky spomalil zo 4,6% na 1,9%, co je vlastne pokles a je to najhorsie z okolitych krajin. Ideme ku dnu. Moze za to vlada, vlaky zadarmo, obedy zadarmo, rekreacne poukazy, priplatky za nocnu pracu a pracu vo sviatok, zakaz prace vo sviatky, nerealne zvysovanie minimalnej mzdy atd. Presne na toto sa stazuju podnikatelia, jednoducho velkohubi politici nech si tu skusia najprv podnikat tak, ze vytvoria pracovne miesta a potom nech do toho kecaju. Zamestnavatelom sa zdvihli neunosne naklady a idu do straty, takze musia prepustat, ale to je iba docasne, napokon budu musiet zavriet svoje firmy. To je tak, ked sa zamestnanci vytesuju, ze vlada akoze pre nich nieco schvalila a zli podnikatelia im musia dat nieco, co nemali zahrnute ako vydavok pri biznis plane a tym padom im to ekonomicky nevychadza. Blada by vobec nemala zasahovat do podnikatelskeho prostredia a darilo by sa vsetkym a aj platy by sli postupne hore, nie sice rychlo, ale isto, takto to teraz bude velmi strmy pad. Vela obycajnych ludi pride o majetok, cele rodiny, lutujem ich!
Wtf veď to je jasné, že je to umelo vyvolané, ale ľudia už prichádzajú o prácu. Takže nás to zasiahne, nebude práca = nebudú peniaze...
Prestan tu sirit paniku! Takychto ludi by mali zatvarat. Ziadna kriza nie je, ani nebola, to len nejaky curak ju vyhlasi a vyvola, ostatni curaci sa chytia a zlaknu, aby neprisli o zisky a ludia kvoli curakom pridu o pracu.