Nikdy nevychádza von

Príspevok v téme: Nikdy nevychádza von
Natania

Ahojte, zijem v malom mestecku s rodicmi a tri domy od nas zije muz kratko po tridsiatke a nikdy nechodi von. Chodi, ale asi raz za tyzden. Asi raz za vela dni niekam na aute na par hodin odide a potom sa vrati s plnym autom jedla a uz je zas len doma pokojne aj cely tyzden. Stale je len v tom dome, nevychadza ani do zahrady. Zistovala som si o nom, snorila som od jeho babky, ktora ho raz za mesiac pride pozriet, vraj pracuje na pocitaci a tym sa zivi, ze ona sa tomu nerozumie.
Vedeli by ste tak zit? Ja ho mam za strasneho cudaka, je asi o 5 rokov starsi ako ja. Na pohlad vyzera ako obycajny chlap.

BJ 2

Natania - staraj sa o seba. Ok? Je jeho vec, ako zije, aky zivotny styl vyznava, pokial nikoho neobtazuje. Co sa do neho staras?

Tomas12345

Redum :

To ale neviem na 100% či tá ozdravovacia kúra skutočne funguje. Vela vecí tomu napovedá ale so 100% istotou sa to povedať nedá.

problemisko :

"Tomas, od koho to mas, aj v sukromi sa s niekym o tom bavis?"

Co konkrétne máš na mysli ?

netomas :

O tom som ešte nerozmýšlal, najprv musím vyzdravieť a až potom budem rozmýšlať čo dalej. Ale ako aj kebyže som zdravý tak nejak pre zamestnávatela pracovať nemienim. Ja nepotrebujem buzerovanie od zamestnavatela a stresy s tým spojené. A v podstate ani moji rodičia nie sú od toho odkázany aby som chodil do práce. Co zarábajú to nám na živobytie stačí. Moja práca je duchovná práca, na tú som poslaný.

Pauluska :

Fyzická slabosť a mdloby ktoré ale prichádzajú v nepravidelnych intervaloch. Velmi málo toho znesiem, minule som bol napríklad na trhu ale začalo svietiť slnko, vonku asi 30 stupnov a ja som sa za pár minút celý prehrial a začalo mi byť zle. Musel som sa potom napiť a oblievať studenou vodou aby som sa schladil.

Zuzka8

Hm, pekné to vidíš, Tomáš zo Starej zmluvy, ja som to ešte takto nevidela.
Mňa napadlo k tomu ešte toto z NZ.
Jak. 1,27 Čisté náboženstvo a nepoškvrnené u Boha a Otca je toto: navštevovať siroty a vdovy v ich súžení a seba ostríhať nepoškvrneného od sveta.

Redum

Dobre Tomáš ak sú to vážne zdravotné problémy ktoré ti nedovoluju pracovať to je ine samozrejme.Ale onedlho chorý už nebudeš keď pôjdeš na tú ozdravovaciu kuru o ktorej si tu založil temu.

netomas

Tomas12345 kde planujes pracovat po ucasti na ozdravovacej seanse? Cas sa blizi a uz by bolo dobre rozposlat zivotopisy aby si nebol na krku rodicom.

Tomas12345

Danielllita :

Redum :

Lenže ja nemôžem manuálne a ani nijako inak pracovať pre zamestnávateľa kvôli mojim zdravotným problémom. Aj v Starozákonnej dobe existovali ludia slabí, ktorí nevládali a nemohli pracovať. Boli to bezdomovci, vtedajší žobráci ktorí žobrali o almužnu. Biblia nikde takýchto ľudí neodsudzuje, ba naopak, káže nám aby sa takýmto ľudom pomáhalo. Ja som v podobnej situácii. Nevládzem pracovať a sám by som sa neuživil, a teda som skoro ako bezdomovec. Moji rodičia mi ale preukazujú milosrdenstvo tým že sa o mna starajú. A takýto postoj je správny, silnejší by sa vždy mali starať o slabších a nepožadovať od slabších aby pracovali.

Na druhej strane ale nedá sa povedať že by som vôbec nepracoval. Síce nepracujem pre zamestnávatela a nezarábam peniaze, zato však pracujem duchovne, šírim evanjelium. Každému je súdená iná práca, niekomu manuálna, inému práca v kancelárii, a iný ludia sú povolaní ako evanjelisti.

Efezanom 4:12
"On ustanovil niektorých za apoštolov, niektorých za prorokov, iných za evanjelistov a iných za pastierov a učiteľov, aby pripravovali svätých na dielo služby, na budovanie Kristovho tela"

www.mojabiblia.sk

janicka765JE

niekomu jednoducho taky zivot vyhovuje. a ked pracuje z domu a cez pocitac, tak asi bude nejaky IT-ckat, ktory chudobny isto nebude. no mozno nema rad vela ludi a preto nechodi ani von. niektori ludia su taki.