Nehcce sa mi pracovať

Príspevok v téme: Nehcce sa mi pracovať
nemamchut

Ako to máte Vy? Chodíte radi do práce? Ja prácu neznášam, nenávidím tam chodiť, nerád pracujem s ľuďmi a úplne najviac nenávidím prácu vo fabrike na smeny. Rozmýšľam, že prestanem pracovať, mám malú chatku ktorú som kúpil za pár euro, nie je tam elektrina, ale je mi to jedno. Veď toto nie je život, chodiť každý deň do práce a zarábať tak žalostne málo,, počúvať ten primitívny slovenský manažment, stále len po nás kričia, cítim sa ako otrok. Vlastné bývanie v dnešnej dobe? Jedine tak na hypotéku a aj na tú už musíte mať nejaké našetrené peniaze, už nedostať 100% hypotéku. Odkiaľ mám našetriť tých 20% čo potrebujem? Z toho žobráckeho platu? Viem, budete mi tu určite nadávať, že som sa mal lepšie učiť a podobné "motivačné" reči, ale ja som na učenie nikdy nebol. Makať viem, ale nechcem makať pre nikoho. Nechcem byť do konca života otrok čo chodí do práce lebo musí, lebo inú možnosť nemá ak chce prežiť. Nenávidím túto dobu, na všetko treba peniaze, už sa ani nevy...rieš keď nemáš peniaze. Založiť si rodinu? Ako ju uživím? Z tých 700 eur čo zarobím? Premýšľam, že radšej budem bezdomovec ako otrok vo fabrike.

emaniala

tak čo si jednoducho nehľadáš prácu, ktorá ťa bude aspoň trochu baviť? ja napríklad svoju prácu mám rada a aj do nej rada chodím. je jasné, že niekedy mám stavy, kedy sa mi nechce ale to býva málokedy.

dominikWIN

nedivim sa ti. ja som vyuceny maliar, uz som 3 roky v Nemecku. peniaze mam krasne, zivot tu je lepsi ako na slovensku. musis sa rozhodnut. nema zmysel chodit do prace ked to tam nenavidis.

grilda05

tak to asi kazdemu kto ma pracu, ktora ho nebavi. potom je jasne, ze tam chodis nechutou a snazis sa jej vyhybat. v tomto je podla mna najlepsie si proste zamysliet nad tym co by ta bavilo a snazit sa k tomu nejako prepracovat

pracaanka

hlohovcanka tak to máš super a chodíš do zahraničia sama alebo niekto ide s Tebou? Veľmi ma zaujíma ako žiješ, myslím to v dobrom :D

hlohovcanka

pre problemisko
Ano som velmi spokojna, vyhovuje mi takyto zivot, cestujem a zaroven pracujem, mam to 2v1 :D Ak je clovek pracovity a vie trosku jazyk, pracu si najde vsade. Netreba byt horenos a bat sa prace, alebo byt fajnovka ktora nebude robit "podradnu" pracu, takych mam najradsej. Co je to podradna praca? Ziadna nie je podradna, ziadna ktora ta uzivi. V zahranici je to dobre platene, velakrat je praca aj s ubytkom. Netreba sa bat a ani si brat k srdcu nazory okolia. Neviem si predstavit vstavat rano o 4.00 a cestovat do otrockej fabriky autobusom. Nikdy, nikdy viac.

alica111

hlohovcanka Musíš mať veľmi zaujímavý život a aj veľa zážitkov. Páči sa mi tá predstava. Nech sa Ti darí...

hlohovcanka

Haha tak ja to mam podobne ako ty, s tym rozdielom, ze som dievca :D Nikdy ma nebavilo pracovat ani sa mi nechce pracovat a uz vobec nie na Slovensku. Po skole som vydrzala v otrockych fabrikach tak mesiac, rodicia boli nestastny ze nechcem robit. Tak som odisla na rok do Francuzska, tam som pracovala v restike. Potom som sa vratila naspat na Slovensko, skusila som chvilku pracovat v automobilke, vydrzala som tam tyzden. Toto rozhodne nie, nebudem nikdy robit za pasom ako otrok. Chodim pocas celeho roka na brigady do zahranicia, bola som snad uz vsade v Anglicku, Belgicku, Francuzsku, Rakusku, Nemecku, Svajciarsku, Norsku, Dansku, Kanade, USA.... vsade som aj pracovala. Vsetky peniaze som si odkladala, minala som len na to najpotrebnejsie a to je byvanie, aj na jedle som setrila, aspon som schudla :D Pracovala som kade-tade, v hospodach, ako chyzna, casnicka, v sklade, pri vyrobe hraciek, zbery, v pizzerii... je toho velmi vela. Nelutujem, momentalne sa nachadzam v Holandsku :D Nemam zatial vlastny byt, rozhodne si nikdy nemienim brat hypoteku. Mam 27 rokov. Nelutujem nic.