Vzťah s arabom

Príspevok v téme: Vzťah s arabom
emilia17

Ahojte, chcela by som radu. Žijem a pracujem v Spojených arabských emirátoch, nie som tu dlho, o týždeň to budú 2 mesiace. Spoznala som sa s jedným mužom, milý, galantný...páči sa mi a viem si s ním predstaviť vzťah. Zároveň viem, že arabi nerandia, oni ani nemajú sex pred svadbou, teda aspoň ženy... počula som mnoho príbehov o araboch, preto dosť zvažujem, či dať tomu šancu alebo sa na to vykašľať. Čo myslíte?

Chihuahua

Mila Emilia,
ja by som do vztahu ani s arabom, ani so ziadnym chlapom, ktory vyznava moslimske nabozenstvo nesla..z vlastnej skusenosti som poznala dvoch, ibaja mily, vtipni ako kamarati..ked doslo do tuheho, k nejakej potycke alebo hadke s inymi ludmi, vsimla som si spolocnu crtu..zacnu vykrikovat ze oni sa boja len boha a nemaju problem vytiahnut noz a napadnut..ano, existuju vsade vynimky..ale mentalita je stale ina..ja zijem sice v Taliansku a poviem ti ze uz talian a slovak je sto a jedna..su tu tirolaci, kedze sme na rakuskych hraniciach skoro, a zas uplne ini ludia mentalitou..nemec uplne iny..a tak je arab este stokrat iny..uplne inak vychovany..je mi ale jasne, ze kedto tam zijes a chces tam zostat, tak sa skor ci neskor dostanes do vztahu..radim ti davat si obrovsky pozor a dat si cas na spoznanie takeho cloveka minimalne dva roky! Vela stastia! :-)

ahjajjaj

arabskazená, Ty si tam pracovala. Iné sú pracovné a rodinné vzťahy. K Tebe pristupovali profesionálne. Tí milí ľudia nevieš akí sú doma k svojím matkám a ženám.

Linda1227

Arabskazena Tebe bud preskocilo alebo Ta pekne oblbli. Jasne ze Ta respektuju a su k tebe mili ked s nimi pracujes, musia si predsa zachovat svoju tvar aki su oni moderni, ale je to falos, pretvarka. Autorka ty sa drz od nich dalej ked nechces zle dopadnut.

analyzator

arabskazena...Pripadáš mi ako náborový referent pre arabské krajiny. Nie je podstatný Tvoj subjektívny názor, ani keď si žila 4 roky v SAE. Navonok to skutočne mohlo vyzerať uvoľnené, hlavne mladý ľudia v mestách. Podstatné je, že platí len to, čo má oporu v zákone. V ktoromkoľvek štáte kde žije moslimská väčšina, sa riadia Koránom a z neho vychádzajúceho práva Šaría. V SAE je 96 percent moslimov. Právo Šaría je chápané, podobne ako Korán čo znamená slovo Božie, že je to večné a nemenné. Nie je naklonené ženám. A to ani moslimkám. Na islam nestačí mať názor, islam treba poznať. Právo sa striktne dodržiava. Ani v pokrokovejších Islamských krajinách nie je z ústavy vyňaté. V takýchto krajinách vládne silný patriarchát. Čo znamená, že bez muža sa žena ani nevy..serie. Inak v podstate platí to čo napísal Funeral Director.
Korán o postavení žien (4:34) : “A tých, ktorých neposlušnosti sa obávate, varujte a vykážte im miesta na spanie, a bite ich!
Zakladateľka témy má možnosť si všetko vyhľadať na nete, rozhodnúť sa a ako dospelá osoba naložiť správne so svojim životom.

momentik

pp, zrejme nevazia, ta kocka vystudovala arabistiku kvoli fotrovi a nakoniec sa s nim rozpravala iba telefonicky....aj tu je vidno, ze si nevazi ani vlastnu dceru, ani kolko prenho urobila

pp

Ina krajina, ina mentalita, iny zivot. Ina vychova deti, ine vztahy v ramci rodiny a iné reakcie, spravanie. Arabi si nevazia zeny, ich vztah k zenam ako taky je pudovy, zaostaly a majetnicky. Ak sa chces stat vecou a nezivou bytostou s ludskymi pravami nula, tak choď do toho.

pp

Ina krajina, ina mentalita, iny zivot. Ina vychova deti, ine vztahy v ramci rodiny a iné reakcie, spravanie. Arabi si nevazia zeny, ich vztah k zenam ako taky je pudovy, zaostaly a majetnicky. Ak sa chces stat vecou a nezivou bytostou s ludskymi pravami nula, tak choď do toho.

Funeral Director

Arabska zena

Business & leisure su uplne iny zivot a kategoria. Ale priplet do toho rodinne zvazky a..nakoniec sa to bude riadit rovnakymi kulturne a spolocensky akceptovanymi podmienkami. A ak nie, b-u-d-e sa.

Ak chces vediet do akej kulturno/socialnej skupiny sa pozeras, obzri si podmienky, zaobchadzanie a sance najnizssich clankov, pretoze skopnut niekoho v spolocnosti zalozenej na hrierarchii je..jednoduche. A ide sa dalej.