Je krása najdôležitejšia a majú ľudia bez sexepílu ťažší život?!

SofiaElla

laila - to, že sa pokladám a mám za peknú - to je objektívna skutočnosť - netreba ma preto nazývať namyslenou. Mám zrkadlo doma, viem, ako vyzerám a vedia aj iní, ako vyzerám. Pardón, teraz som mala hrať naivnú a trúbku, ktorá nevie o sebe, že je pekná, lebo inak o nej nejaká lailika napíše, že si namýšľam. Tak takto to u mňa nefunguje a môžeš si do mňa kopať koľko chceš.
Ako som už uviedla, budem radšej, ak sa tu budú rozoberať oveľa dôležitejšie témy, ako moja alebo niekoho iného krása - na tom svet nestojí.
Sú oveľa dôležitejšie problémy na tomto svete a konkrétne v našej krajine - skúsme spoločne riešiť tie.

lalaia

SofiaElla sa tu ma zrejme za najkrajšiu. Ale to nevadi. Asi v niečom moj prispevok zaštipal aj ju. Ja sa tiež neradim do nepeknych, a z mojho pohladu ani do priemernych, za to tu nerozkrikujem "my", "nas" ako SofiaElla. Len mam skusenosť vyrastania zo skaredeho kacatka v celkom pekne mlade dievča, ale predošla skusenost mi nedovoluje byt namyslena, hoci som viac nakukla do ludi a ich spôsobov. Toť vše :)

SofiaElla

Bola by som radšej, keby sme nerozoberali krásu a sexepíl - ako som už napísala - každý sa s tým vyrovná ako vie.
Prečo radšej nediskutujeme o týraných zvieratách, o lesoch, ktoré z našej krásnej krajiny nezákonne miznú?

Je to oveľa hlbšia téma, ako do nepríčetna rozoberať témy, ktoré sú aj tak mnohé fejkové.

ehm

Naopak, podľa mňa mala lalaia zaujímavý príspevok, ktorý naznačil, že je to rozumná žena a vidí, ako to funguje :)

SofiaElla

lalaia - fakt sa ospravedlňujem, že som si v momente tvojho už dvadsiateho (nič nehovoriaceho riadku) neuvedomila, že nie si zrovna moja kategória. (preháňam - samozrejme som reálne dokázala prečítať oveľa menej).
A úplne vážne - dotknúť som sa ťa nechcela (samozrejme napíš svoj názor tak, ako ho vnímaš), len mi to prišlo strašne zbytočne dlhé. Ale v podstate máš pravdu, ani som to celé nečítala - lebo mi to prišlo tak zbytočné a nezaujímavé už na začiatku.

lalaia

SofiaElla: boze šak nečitaj, nuti ta niekto? Je to pre tych co su zvyknuti čitať, nie pre tych čo čitaju obrazkove knizky a stručne forove prispevky.

SofiaElla

lalaia - kto to má čítať? však buď o tom niečo vieš, alebo len špekuluješ cez milión riadkov. Pekní - máme to v živote ľahšie. Pekní - sme sympatickejší. Pekní - balia nás iní. Pekní - záleží od nás, ako s našim výzorom naložíme. Pekní - neznamená automaticky mať vzťah. Pekná (pokiaľ ide o ženu) - má veľké problémy mať skutočne úprimnú priateľku v živote - negatívne.
Suma summarum viac poz. než neg., ak človek vie so svojim výzorom narábať.

lalaia

Ano, aj nie. Zalezi z akeho uhlu sa na to pozeraš. Vždy budu mať veľa pozornosti, budu sa k nim správať milšie, budu popularni, budu dostavať (najma zeny) niektore veci zadarmo, zamestnaju ich na dobre pozicie s vyššim platom. Budu mat vela "zarezov" v posteli. Budu všade pozývaní, obdivovani a pod.

Ešte predtym než spomeniem B, chcem podčiarknut ze su 2 druhy peknych ludi. Ti, čo to vedia a su zdravo sebavedomi, ale uplne normalni, mili, pracuju na sebe a niektori sa dokonca venuju dobrovolnictvu. Potom je tu druh peknych ludi, čo to nielen že vedia a su namysleni, ale vyzaduju si aj, aby ich druhi otvorene zboznovali - chvalenkarstvom napr. , a neustale im potvrdzovali, že su niečo ako nadludia, na priemernych či škaredych sa pozeraju zvrchu a smeju sa z nich. Tak je to aj medzi deckami z bohatych a chudobnych rodin a tam ani nezalezi na krase toho bohateho decka - vacsinou (nie vzdy) sa bude spravat nadradene voči chudobnym či strednej vrstve.

No a teraz to B peknych A namyslenych. Kedze su povrchni, budu vyberat len na zaklade krasy. Dlho budu aj sami, lebo malokto im bude vyhovovat. Ak toho fešaka/ krasku najdu, budu celi bez seba, ale nepotrva to dlho, lebo ich vztah je postaveny na vzhlade, čiže na piesku. Aj kebyže ta žena nepriberie a neobjavi sa ziadna vraska, vymeni ju - lebo existuje mnoooho dalsich peknych, a tato je už predsa nuda a stereotyp. Plati to aj v opačnom garde, ak je žena pekna a namyslena. Casto ma ale trapi, ze si pekni namyslenci beru dobre pekne ženy a uz nejednu peknu ženu som videla skončiť ako slobodnu mamičku, lebo si zial aj ona vyberala podla krasy, hoci namyslena nebola.

Vela žien si vybera hlupo, žial. Pre ženu by malo byt prvorade zistit, aky by bol muž cca otec a ako by vedel zabezpecit jej rodinu. Malo by ju zaujimat, či ju ma rad aj pre niečo ine ako vzhlad. Ci nie je vybusny, zurivy nervak, alkoholik, gambler, či si ju važi, či je zodpovedny, starostlivy a pod. To su vlastnosti potrebne do života. Samozrejme, musi byt aj chemia, ale napr. ja osobne by som nedokazala citit chemiu voči niekomu, čo si ma nevaži a neobdivujem ho, či ked je so mnou len pre vzhlad. Asi to mam inak ako ine zeny. A som za to vdacna prevdacna.

Dalej, pekni ludia, čo dobre zarabaju, maju povrchnych kamaratov. Su s nimi lebo maju peniaze a krasu, takže mozu spolu travit čas pri roznych koničkoch, aktivitach a pod. Ale to nie su skutočne kamaratstva. To su len ti, čo s nimi travia čas a minaju peniaze. Stači jedna tragicka nehoda, choroba a obratia sa im chrbtom. Treba sa spytat či by si TY stal o take kamaratstva. Ide o plnenie si ega, nie duše. Oni sa im nemozu normalne s niečim tazkym a bolavym zveriť. Akurat im pochvalia pekne saty, auto, fotky z dovolenky. Byt peknym znamena byt aj osamelym, lebo ich "traviči času s nimi" nie su hodnotne kamaratstva. Osameli su aj preto, že sa musia pred ich kamošmi, ale aj partnermi vela pretvarovat a hrat na niečo, čo nie su. Preto, že ich vacsinou len rodičia maju radi pre to, aki su a nie pre to, ako vyzeraju. Aj človek, čo je medzi ludmi vie byt osamely.

Zhrnutie: pekni ludia maju nesmierne viac priležitosti plniť si ego a napr. zvyšovať socialny status (peniaze, postelne radovanky, dovolenky, "kamarati", ...) ako priemerni či nepekni ludia. Ale plnka ega nie je šťastie. Šťastie nie je vyvyšovanie sa nad inymi. Je to akysi dobry pocit, ale nie uprimne zo srdca stastie. Maju pohodlnejši život, bez velkej namahy sa dostanu k roznym materialnym statkom. V laske vacsinou stastie teda nemaju ak vyberaju len na zaklade krasy. V radovankach ano. Co je TEBE viac? Niekto by bral tu lasku, iny tie radovanky. My ludia sme rozni a to je dobre, nech len vrana k vrane sada.