Nič som v živote nedokázala

Príspevok v téme: Nič som v živote nedokázala
smutnaalica

Ahojte, mám takého červíka pochybností po dnešnom dni. Mali sme stretávku zo strednej po 9-tich rokoch. Boli tam aj spolužiačky ktoré vyštudovali VŠ, majú dobrú prácu. Každý o sebe niečo povedal, no partia dievčat sa mi začala doslova vysmievať a urážať ma kvôli tomu, že mám len strednú školu, vraj som v živote nič nedosiahla a nikam som sa od školy neposunula. Úplne som zamrzla. Pracujem ako asistentka v stavebnej firme, je pravda že nemám vysokú školu, mám ukončenú SŠ s maturitou. Pravdupovediac ešte som nezažila aby ma niekto ponižoval kvôli tomu že nemám školu a kariéru. Som zasnúbená, snúbenec študuje VŠ právnickú. Na toto mi povedali že "vrana k vrane sadá", že nechápu ako môže byť právnik so stredoškoláčkou a asistentkou, povedali to dosť nadradene. Vraj nie sme intelektovo na rovnakej úrovni. Potom sa začali medzi sebou baviť o tom že vysokoškoláci by mali mať vysokoškolákov a tá nižšia trieda by sa mala dávať dokopy s rovnými. Ako fakt nechápem niektorých ľudí, cítím sa teraz ako tá najväčšia nula pod slnkom. Je mi z toho smutno.

Beatik_Mm

Nič si z toho nerob! Ani ja nemám vysokú školu ale za to mám dobrú prácu, ktorá ma uživí. Kde je napísané, že človek musí mať vysokú školu? To vôbec nie je vizitka toho, čo si dosiahla a čo nie!

Makomak

Kasli na to,takyto ludia si vzdy musia niekoho najst aby si liecili svoje komplex aj ego.
To iste je aj na soc sietach,vacsina su stastni,bohati,uspesni,krasni,ale v skutocnosti to tak nie je.ludom uz uplne sibe a potrebuju si nieco dokazovat.
Ja mam 2vs som byvali sportovec(kontaktny sport) a nebudem si nikoho doberat aky je niekto slaby (mam ho zbit? ,alebo nevykonny v postely,alebo nevzdelany), ja si vazim ludi ktori su skromni a nepovysuju sa, prirodzeni,zial takych je strasne uz malo,preto som odisiel z 2zamestnania a teraz som nezamestnany (neviem si najst pracu) a to vdaka tym „dravym,uspesnym co patri svet”. Asi zacnem znova podnikat aby som sa co najviac vyhol takymto podobnym ludom

smutnaalica

Krikirik ďakujem za názor. Nebola som jediná, ktorá má ukončenú "len" SŠ, samozrejme boli tam aj druhí, ale do tých sa nikto nenavážal, a ak aj, tak nie tak moc ako do mňa. Celkovo do mňa sa v živote vždy niekto navážal, vôbec neviem prečo, je mi to záhadou. Jasné, že som nebola ticho, povedala som im svoje, a celý večer som sa usmievala a bola som veselá, bavila som sa s ostatnými spolužiakmi, aj keď teda vnútrorne ma to dosť rozhodilo, nedala som na sebe nič poznať. Ešte to tak, aby ich to tešilo, že ma znervóznili. Niektoré čo rýpali, tiež mali priateľov, manželov, všetko mužov s titulmi alebo kariérou. Preto myslím, že na ľudí bez kariéry sa dívajú zvrchu.

Kikirik

A ty asi budes utiahnutejsia a menej sebavedoma osoba tak si na teba dovolovali a ty si na to asi nic nepovedala lebo take reci keby skusia povedat niekomu co si veri tak ich hned schladi vysmeje za zavist a este do nich rypne ze keby sa nevenovali VŠ tiez mohli mat cas najst si pravnika alebo podobne nieco drze ? popracuj na sebavedomi viac si ver dievca a nedaj sa ked sa niekto do teba pusti. Napis si svoje uspechy svoje najlepsie vlastnosti za co si na seba hrda a to vyuzi o tom vrav ved nik sa i tak nechvali neuspechmi a nedostatkami a uz vobec nie na stretavkach tie su vzdy o tom pochvalit sa ako sa mas super napr moji spoluziaci ktori sa nemali dobre rozpadli sa im vztahy a ostali s dietatom bez prace atd na stretavku ani nesli

Kikirik

Cize podla mna neslo uplne o to ze ci mas VŠ ci nie skor ich sral tvoj vztah ze mas co ony nie si stastna zasnubena mas pracu a nemusela si ist ani studovat. Ci mi chces povedat ze si bola jedina zo vsetkych spoluziakov co nema VŠ? Tomu sa mi moc nechce verit kedze sama mam z gympla spoluziakov a nesli na VŠ. Divim sa ze sa nimi zbytocne trapis ked ti zjavne zavidia. Spomen si sama cim to zacalo a co viac riesili ci VŠ ci tvoj vztah lebo podla toho co pises a comu sa potom venovali a riesili medzi sebou bol vztah takze klud vobec nie si socka co nic nedokazala skor ony su zavistlive a nemaju stastne vztahy resp nemaju ziadne vztahy.

Kikirik

By ma zaujimalo akych partnerov maju dotycne ci vobec nejakych lebo mi to pride ze zavideli ze mas partnera pravnika. A preto sa do teba pustili lebo nechapali ako je to mozne ked ony su VŠ vzdelane a ty nie a predsa si si nasla pravnika. Ty by si sa mala citit praveze hrdo lebo keby si socka tak nemaju potrebu si kopnut do teba. Vacsinou si ludia kopnu ked maju pocit ze ich niekto akoby ohrozuje lebo este som nevidela nepocula aby si niekto chcel kopnut slovne do bezdomovca napr alebo soc.slabsej osoby ked sam vie ze si zije lepsie a dana osoba si skor zasluzi polutovanie. No mozno len mam skusenost s normalnymi ludmi a nie s takymi co su si tak neisti sami sebou ze si musia dvihat ego na inych.

Dada223

No tak to su vazne sliepky. Ja pracujem ako zdravotna sestra, praca ma bavi uz od mala som chcela pomahat druhym a vo volnom case sa venujem charite. Takze pre tvoje spoluziacky by som tiez bola nula co nic nedokazala :-) Vobec sa tym netrap.