Ahojte, mám takého červíka pochybností po dnešnom dni. Mali sme stretávku zo strednej po 9-tich rokoch. Boli tam aj spolužiačky ktoré vyštudovali VŠ, majú dobrú prácu. Každý o sebe niečo povedal, no partia dievčat sa mi začala doslova vysmievať a urážať ma kvôli tomu, že mám len strednú školu, vraj som v živote nič nedosiahla a nikam som sa od školy neposunula. Úplne som zamrzla. Pracujem ako asistentka v stavebnej firme, je pravda že nemám vysokú školu, mám ukončenú SŠ s maturitou. Pravdupovediac ešte som nezažila aby ma niekto ponižoval kvôli tomu že nemám školu a kariéru. Som zasnúbená, snúbenec študuje VŠ právnickú. Na toto mi povedali že "vrana k vrane sadá", že nechápu ako môže byť právnik so stredoškoláčkou a asistentkou, povedali to dosť nadradene. Vraj nie sme intelektovo na rovnakej úrovni. Potom sa začali medzi sebou baviť o tom že vysokoškoláci by mali mať vysokoškolákov a tá nižšia trieda by sa mala dávať dokopy s rovnými. Ako fakt nechápem niektorých ľudí, cítím sa teraz ako tá najväčšia nula pod slnkom. Je mi z toho smutno.
Nič som v živote nedokázala
Nie je žiadným tajomstvom spôsob, akým sa mnohé dnešné žienky dostanú k diplomu, VŠ titulom...
A ty tuzis mat skoncenu VS? Ak ano, stale na to nie je neskoro. Ak nie, tak ich pusti z hlavy a viac sa s nimi nestretavaj. Cely ten opis situacie mi pride ako keby to este stale bolo na ZS a nie stretavka zo ZS :-)
Stretavka po 9 rokoch, tak to by som tipoval, ze mate tak okolo 27 rokov. A v tomto veku by som uz naozaj ocakaval vyspelejsie uvazovanie a spravanie. Aj ked tiez som mal moznost zazit ludi podobneho typu. Proste niektorym ludom spolu so ziskanym vzdelanim narastlo neprimerane velke ego (alebo skor nejake skryty komplex?). No ako aspon mas do buducna ponaucenie, ze s niektorymi ludmi je proste lepsie sa nestretavat. A samozrejme nic si z toho nerob, formalne vzdelanie je sice fajn, ale to z teba este inteligenta a vlastne ani vzdelaneho cloveka hned nerobi. A uz vobec nie lepsieho cloveka.
ellag ty si ludsky odpad !
Ahoj, strašne mi je ľúto, že sa tak k Tebe správali. Nie je tak dôležitá ani inteligencia, ani práca, ani to, či je niekto pekný. Najdôležitejšie je, aby to bol dobrý človek. Človek, ktorý naschvál ubližuje druhému je zlý,. Na Tvojom mieste by som ich reči dala na Facebook, a počkala na komentare, ostatní ľudia by im pekne alebo škaredo vysvetlili, že ak si Ty jedna nula, oni sú dve. (Dvima nulami sa vraj označuje záchod)
Nie je toto fejk? Sa mi nechce verit, co citam. To fakt?
Ak je toto pravda, prinajmensom by som tam vsetkym vypicovala alebo sa len jednoducho dvihla a odisla bez slova. Chudaci a mentalny mrzaci...
Tak toto velmi dobre poznam, ale v opacnom garde.. Mne par ludi v okoli s nizsim vzdelanim a komplexami zo svojho zivota zavidi tie moje uspechy. Ale neriesim ich, su to chudaci, ked so svojim zivotom nic nespravia a len druhym zavidia a podobne.. Takych ludi vyselektuj zo zivota a viac neries, budes tak stastnejsia, ver mi. :)
A este nieco ti prezradim - taki, co sa tvaria najstastnejsi a ze si zivot zariadili lepsie, ba dokonca najdokonalejsie, tak taki sa doma za zatvorenymi dverami maju najhorsie. :) Mozno by si bola zhrozena, keby o nich vies viac.. takze vazne pokoj a neries ich. :)
Pre Ellag: Ty musis byt tazko primitivny clovek :-)
Ja som studoval z angl.knih s nazvom for dummies, vsetko som hned pochopil, slovka som si domyslel a jak genialne to posobi ha ha. Vyrobne know how by sa nemalo prezradzat, ale preco nepomoct aj inym, ze? Ale co znamena to slovko dummy, tak to do dnes ani neviem, pravdu povediac. Nevies nahodou ze co to slovko znamena v preklade, ze ako som co alebo cim, please?
Socka s maturitou si vyliala srdiečko. Vždy budeš len poskok, asistentka. Nikdy nebudeš rozhodovať, tvoriť, niesť zodpovednosť. Patríš správne do skupiny otrokov.