Neviem ako by som si po vysokej škole našiel babu na vzťah

Príspevok v téme: Neviem ako by som si po vysokej škole našiel babu na vzťah
Neznamy_01

Ahojte, prípadne dobrý večer Vám prajem.

Hlavou mi beží v posledných dňoch vo svojich pomaly 27 rokoch jeden z dosť závažných problémov pre mňa, ktorý ma po svojom úspešnom ukončení VŠ trápi ...jeden z tých problémov kvôli ktorému sa trápim je, že ešte som nemal ani poriadny vzťah a ani babu.. ? ...cítim sklamanie a akúsi bezmocnosť v poslednom čase, že sa mi nepodarilo do bodky naplniť svoje ciele a méty, ktoré som si ešte pred štúdiom na VŠ vytýčil a ktorým bolo teda aj nájdenie si baby ...trápi ma aj to, že už to budem len ťažšie si ju nájsť, lebo kamaráti sa mi po skončení rozplynuli po Slovensku a ja nakoľko sám veľmi nechodím von (som introvert) som vďaka nim len takto chodieval von a mal teda akú-takú šancu si ju nájsť v realite ...no teraz už som odkázaný len na zoznamky, hoci by som bol rád keby tomu tak nebolo..

...veril som, že sa mi to snáď podarí, no nepodarilo sa žiaľ a teda už je isté, že ja si už nemôžem povedať, že svoju polovičku som si našiel počas štúdia ako moji rodičia ...nehovorím, že mi štúdium nedalo pekné spomienky, to dalo, a aj som spoznal počas tohto štúdia asi najviac báb a aj kamarátov v mojom živote, mám veľa pekných zážitkov, no mrzí ma, že ja si nemôžem pri žiadnej povedať, že bola moja a že by to pokračovalo ? ...cítim akési rozplynutie šancí nakoľko v tom meste kde som študoval som mal jednu z mojich najväčších šancí si ju nájsť, hoci som sám o sebe introvert a teda som aj ostýchavý sa len tak ozvať prvý babe ...teraz už ani neviem či si ju nájdem, lebo keď aj budem v práci tak pochybujem že tam bude toľko mladých a hlavne nezadaných dievčat, tak preto tie moje starosti..

...neviem čo robiť, cítim akúsi tiaž, hoci ma to trápi a chcel by som to vnútorne zmeniť, ale neviem či a ako sa mi to podarí a či vôbec sa podarí.. ?

swistica

Myslim, ze tvoja situacia je uplne bezna. Po skonceni vs su ludia uz pri vytvarani novych znamosti opatrnejsi. Ani kamaratstva uz nie su take intenzivne. Treba to asi akceptovat.
Novych ludi a teda aj potencionalnu priatelku mozes najst:
- internet (diskusne fora, rozne skupiny na fb podla zaujmov)
- pri dalsom vzdelavani (jazykove kurzy, rekvalifikacne kurzy, doplnujuce vzdelavania)
- pri cestovani (oslovis niekoho vo vlaku, pomozes niekomu s batozinou)
- cez znamych (sestry, sesternice, kolegyne atd.)
- kruzky pre dospelych (fotograficky napr.)
- dobrovolnickou cinnostou (pomoc utulkom,domovom dochodcov atd.)

SofiaElla

Dusako, mám nad tridsať (už som to tu spomínala) a nikdy som nikde nepísala, že mi záležalo iba na vzhľade. Vzhľad ako prioritu som nikdy nemala, ale určité priority som zmenila. Napríklad som si vedomá toho, že som dosť zaujímavý a pôsobivý človek, čo môžeš vidieť aj na tomto fóre, kde ma niekto tak obdivuje, že musí pod mojim nickom aj písať za mňa. Tak dotyčná Sofia, nabudúce napíš niečo rozumnejšie, takto to je dosť priehľadné, že ty nie si ja..

Dusako

Sofia a to je aky dovod ze si krasna a nemas ? To je prekazka? Diplom v tejto dobe moze ziskat kazdy kto sa vie podpisat ja mam 2 vysky a nepokladam sa za nejakeho mudreho.

SofiaElla

Za pár mesiacov to bude 40. Chlapa nemám lebo som veľmi krásna a mám aj diplom. Tiež kutilujem, mám to vrodené.

Angelika3

No tam môže byť problém v tej tvojej ostýchavosti, že ťa baby berú iba za kamaráta..... ale to nie je niečo na čom by sa nedalo popracovať. Pozri, strach je vždy prekážkou. Chlap je doma v smrti a v sexe a žena v živote a v láske. Ak máš strach so smrti, budeš mať strach aj zo života. A ak máš strach zo života, budeš mať strach aj zo smrti. Chlap, ktorý ma strach zo smrti nezažije dobrý sex a žena, ktorá má strach zo života nezažije pravú lásku po ktorej túži. Tieto veci sú zároveň prepojené. Ostatné nie je tak podstatné.

Dusako

Sofia a kolko mas rokov teraz aspon nejake rozmedzie alebo v akom veku si to tak zmenila tie hodnoty ze ti zacalo zalezat aj na inom ako vzhlad.

SofiaElla

Nakupovaním sa netráp, to majú ženy vrodené ako vaječníky. A ešte to, že nevieme, čo chceme, ale vieme, čo nechceme ;) (robím si srandu, ale naozaj si netreba myslieť, že nakupovanie je zásadné hobby žien).
Inak, máš super koníčky, lenže, keď kutiluješ a záhradkárčiš na vlastnom, tak asi ťažko stretneš osobu, ktorá je nadchnutá pre to isté ako ty (lebo ona bude záhradkárčiť zas na svojom). Ono tie vzťahy totiž z neba nepadajú. Preto by možno bolo dobre, vytvoriť nejakú virtuálnu skupinu ľudí oboch pohlaví podobných tebe, kde by ste sa v tomto priestore stretávali a neskôr by ste sa mohli stretávať aj osobne.
Viem, že nám, spoločenským, sa to ľahko hovorí, my si dáme tri pivá a už poznáme pol krčmy ;), ale lepší nápad na dnes ráno nemám.

Neznamy_01

@sofiaella ...tak ja bohvieako vtipy nerozdávam, priznám sa ani ich moc nepoznám, takže som "svojský" no.. ...a čo sa týka záujmov, tak okrem turistiky, prechádzok a ešte poprípade mám koníčky, čo asi moc babu nenatchnú, lebo rád kutím, pracujem okolo domu alebo sa hrabem v záhrade :D ...čiže žiadne naháňanie sa po obchoďákoch za handrami.. ...ja ten typ nie som..

SofiaElla

Neznamy, rozmýšľam, ako ti čo najbližšie priblížiť "friendzone" u ženy. Možno by sa mohli vyjadriť aj iné ženy, ja za seba asi toto: je to chlap, ktorý ma fyzicky (sexuálne) absolútne nepriťahuje. A je to vlastne "kamoška" v nohaviciach. Keď tak nad tým však spätne do minulosti rozmýšľam, je to aj o "deformovaných hodnotách", mňa - ako povrchnejšej ženy (v minulosti) - ktoré neskôr vyplávali na povrch. Teda, keď spätne spomínam, tak najlepšie sa ku mne chovali práve tí best friends, ale tá predstava dlhodobého spolužitia a tej asexuality voči nim, to ma naozaj odradzuje doteraz.
Ak si však sexuálne príťažlivý pre ženy, tak tam môže zohrávať význam aj iný podnet (nie si dosť zábavný, spoločenský a pod.)
Ja za seba napíšem len toľko, že človek naozaj emocionálne a vzťahovo dospieva, ak si v tomto smere omnoho vyspelejší ako tvoje vrstovníčky, treba hľadať u "dospelejších" žien.
Ak si introvert (hoci ja sa v tomto skoro vôbec nevyznám), je dobré, aby si si hľadal známych, ktorí sú na tom podobne ako ty. Vzťah sa rodí tam, kde sú nejaké spoločné "smerovania".