Zivot s mobilovým workoholikom

Príspevok v téme: Zivot s mobilovým workoholikom
Andrej200

dobry den.
Chcel by som počuť váš nazor a nejaký návrh riešenia mojho problemu.
Už to že tu pisem je pre mna dalsím zlomom pretože si stále viac uvedomujem ež to nie je dobre.

Zijem v domácnosti s mobilným workoholikom.
Co to znamená? Peklo, citové, fyzické aj emočné

Manželka si popri práci svojho času zarabala vdaka mobilnej aplikácii.
Zo začiatku to boli drobne peniaze 50, 100 eur, časom sa to začalo zlepšovať.
Kym sme spolu žili bez dietata, nejak som to nerieišil. BOli sme mladší a mal som viac záujmov ako slobodný mlady muž.
Casom sa nam narodila dcera a prestahovali sme sa do domu po rodičoch.
Vtedy sa moj živo zmenil.
Manželka na materskej svoj business rozbehla vo vyssích obratkach čo si vyžaduje x hodin na mobile denne.
Predstavte si situaciu.
Rano skoro vstanete, trepete sa do prace 40 minut autom.
Pridete poobede z prace a namiesto oddychu vás čaka vaše male zlate dieta, čo je v poriadku.
V poriadku však nie je to že maželke vtedy skončil jej vychovny den.
S malou som ja, hram sa snou, postaram sa o jedlo, pomožem jej pri toalete, venujem sa jej, nie vždy na 100% ale hlavne je to že ju vnímam.
Manželka vtedy prepne do modu nahanania penazi cez mobil.
Takto fungujeme do večera kym ide mala spať.
Mala zaspí a z gaučoveho mobil zombieho sa z manželky stane postelový mobil zombie.

Ano zarobí, ano popri materskej aj 500 a viac eur.
Ano kupili sme za to novsie auto, boli sme v Dubai, ale pre mna toto nema hodnotu.
Ja nechcem materialne veci, ja potrebujem komunikáciu a davat peniaze do potrebnejsích veci ako je do bývania.
Manželka argumentuje starym autom, tým že nechce skončiť ako rodičia že nikdy nikde neboli ale u mna toto nehraje rolu.
Nespyýta sa ma ako bolo v praci, nespýta sa ma aka bola cesta nič.
Ako náhle riešim niečo okolo domu stale to vybavujem ja, ako náhle riesime vážnejsie veci, vždy je podraždena plna negativizmu a skonči to len hádaním bud o peniazoch alebo rodine.
Ja zarobím dobre, vyžijeme, splacam hypoteku na rekonstrukciu domu, roky platím vsetky výdavky okolo domu a domácnosti a všetko čo vyskočí od STK, cez rozne nedoplatky a proste vsetko okolo toho.
Niekedy už neviem.
X krat ssom jej vravel že takto žiť nechcem, že je ponorená cele večere v mobile že to takto nie je dobre.
Potrebujem komunkovať, žiť s niekym, reišiť hluposti ako okopanie paradajok, relaxovať, riesit veci s rozumom a dohodou, kompromisom a nie s hadkami.
Už som jej dohovaral v dobrom, v zlom, s uražkami, hadkami, vselijako nijako to nepomohlo. URazi sa na 2,3 hodiny a na druhy den sme v starom kotoloci.
Treba si zarobiť, poplatiť splatky, zarobiť si na dovolenku, ale proste ta aplikacia vyžaduje hodiny hladania veci ktore nasledne otočite a to je ten problem. Cim ste v tom dlhsie tzým vačší rozhlad mate a tým viac vas to pohlcuje aj ked zarabate pekne.
Neviem, Hadam sa niečo zmení ked pojde po lete do prace.
Asi potrebuje socializaciu po materskej .
Mala Mimka pojde do skolky a uvidíme.
Neviem ako dalej, nechcem žiť takto cele roky aj napriek tomu že splatíme hypoteku, že kupime auto, že pojdeme do Pariža. Su to pre mna nepodstatne veci.
Nevažim si ani veci ktoré mi kupila, pretože pre mna su to len materialy ktore ma staly časti mojej duše.

Jax

Manzelka je zavisla a na vyliecenie bude potrebovat odbornika. Sami to asi nedate.
Co ale mozte urobit je, ze spocitas vsetky vydavky na domacnost, zalozite si spolocny ucet, nan zacnete obaja posielat kazdy polovicu vydavkov (pripadne iny pomer vzhladom k platom) a vsetky trvale prikazy a bezne vydavky budete platit iba z tohto uctu.
Dalej by som jej pohrozil, ze pokial situaciu nezacnete riesit, vidis to na rozvod. Ktory vas v pripade neriesenia takmer urcite caka...
Tiez by som jej povedal, ze na mobilovanie ma napr. 8hodin denne a ostatny cas sa bude venovat rodine a bodka. Ak nie, tak bububu rozvod, ktorym ty osobne uz ani nemas co stratit.

No a neviem ci mas nieco nasetrene ked pises ze ti neostava. Ale poviem ti novinku o ktorej zjavne nevie ani tvoja pani. Ak ste manzelia, tak mate bezpodielove spoluvlastnictvo. Inak povedane VSETKO co ste si kupili po uzavreti manzelstva vlastnite na polovicu a je to VASE. Nie iba tvoje ci iba jej. A vsetko co ste zarobili vlastnite na polovicu tiez. Takze ak mas na "svojom" ucte nulu, polovica z nej patri aj jej. A naopak polovica z jej 20tisic je tvoja. (Ak ich tam nemala uz pred svadbou).
A v pripade rozvodu ti tu polovicu aj bude musiet zaplatit. Toto jej ale nehovor, pretoze na uz na druhy den by mala ten ucet rovnako cisty ;)
V rukavickach uz si to skusal, musis teraz pritvrdit lebo cas bezi a rutite sa.do priepasti.
PS: velka sranda bude, ked jej skonci materska a ona bude mobilovat v robote... Skor ci neskor to jej zamestnavatela prestane bavit...

divocina1

ahoj Janko uz nam ide leto a schudla som neskocime si spolu do bazena ked uz sme pri tych skokoch ? :-) ved nemusime len do reci :-)

taktotojeabasta

akurát ze bez tych penazi clovek dnes nebude mat nic ani byvanie ani zakladne veci... dnesny zivot je aj pre priemernu rodinu normalne ze luxus ...

momentik

pag, veru.
rado, no mozno sa s andrejom ani moc neda o niecom porozpravat, mozne je vselico. alebo ona ma malo zaujmov a staci jej zarabanie penazi a dovca. nevieme nic.

Pag

Keby museli nasi zastupcovia odpovedat pisomnou formou, tak by nikto nikomu nemohol skakat do reci. Divocine sa to vsak podari aj v pisomnom prejave. Chut na sex, to je otazka rovno na Sokrata, ja poznam pary, ktore nemali spolu sex ani raz, sice neviem, na co su spolu, ale ok, proti gustu ..., asi vedu vojny na inom fronte, co tie nie je malo bezne. Tato doba, to je teda ine kafe.

Rado36

Andrej a ako je to v sexe?
Mozno sa ta to uz niekto tu pytal ale nechce sa mi citat vsetko.
Milujete sa? Ma chut na sex ona?
Ako vidim, nahananie penazi ju docista pohltilo a je priam posadnuta zarabanim prachov a vidinou luxusnejsieho zivota aby sa mohla ukazovat na facebooku pred kamoskami ako dobre si zije. O to ide mnohym zenskym dnes. Ukazovat sa pred ostatnymi ako dobre sa mam, zavidte mi!
Ona teba prestava milovat, zacala milovat prachy a luxus!
Potrebuje odbornu paychologicku pomov lebo toto Nem dopadne dobre!
Peniaze su nastroj diabla, cim viac ich clovek ma, tym viac ich este chce!!!

realistka555

boze budte radi ze mate dostatok penazi. Nechapem ze ludia sa maju dobre maju svoje byvanie, cestuju po svete a stale si najdu nejake argumenty na stazovanie sa. Bud rad ze mas zenu ktora netaha materksku za materskou bez jedineho eura v penazenke . Ja pochadzam s chudobnej rodiny nemam ani auto ani vlastny byt strasne rada by som isla aj niekam na dovolenku ale ani nato nemame . Len chodim do prace a domov a pomimo nemam zivot lebo nieje dost penazi a mame aj rodinne problemy. Vazte si ze mate peniaze ludia a nehladajte stale argumenty na stazovanie sa.

Pag

Ono sadnut si s niekym nie je lahke a trva to aj roky, kym na seba taki ludia natrafia, ale pudy su casto silnejsie ako vyladzovanie 'radia', tak je to zvycajne trefa vedla, ale aspon deti maju roznorode geny, za ich genofond prave takym rodicom moze len dakovat.

simiona

Niekedy sa zamyslím. To ľudia nevedia, s kým sa ženia, za koho sa vydávajú? Či sa dotyčni zmenia o 180 stupňov po svadbe? Neboli náznaky už pri randení, že je dotyčná príliš dominantná a panovačná? Ale viem, že ženy sa pred chlapom, ktorého chcú dostať, tvaria ako milé a nevinné a pritom ich známi vedia, aké sú to potvory a klamárky. Alebo im to bolo jedno, hlavne, že sa vydá a nebude jediná slobodná medzi kamarátkami, hlavne, že sa ožení a bude mu mať kto variť a upratovať.