Zivot s mobilovým workoholikom

Príspevok v téme: Zivot s mobilovým workoholikom
Andrej200

dobry den.
Chcel by som počuť váš nazor a nejaký návrh riešenia mojho problemu.
Už to že tu pisem je pre mna dalsím zlomom pretože si stále viac uvedomujem ež to nie je dobre.

Zijem v domácnosti s mobilným workoholikom.
Co to znamená? Peklo, citové, fyzické aj emočné

Manželka si popri práci svojho času zarabala vdaka mobilnej aplikácii.
Zo začiatku to boli drobne peniaze 50, 100 eur, časom sa to začalo zlepšovať.
Kym sme spolu žili bez dietata, nejak som to nerieišil. BOli sme mladší a mal som viac záujmov ako slobodný mlady muž.
Casom sa nam narodila dcera a prestahovali sme sa do domu po rodičoch.
Vtedy sa moj živo zmenil.
Manželka na materskej svoj business rozbehla vo vyssích obratkach čo si vyžaduje x hodin na mobile denne.
Predstavte si situaciu.
Rano skoro vstanete, trepete sa do prace 40 minut autom.
Pridete poobede z prace a namiesto oddychu vás čaka vaše male zlate dieta, čo je v poriadku.
V poriadku však nie je to že maželke vtedy skončil jej vychovny den.
S malou som ja, hram sa snou, postaram sa o jedlo, pomožem jej pri toalete, venujem sa jej, nie vždy na 100% ale hlavne je to že ju vnímam.
Manželka vtedy prepne do modu nahanania penazi cez mobil.
Takto fungujeme do večera kym ide mala spať.
Mala zaspí a z gaučoveho mobil zombieho sa z manželky stane postelový mobil zombie.

Ano zarobí, ano popri materskej aj 500 a viac eur.
Ano kupili sme za to novsie auto, boli sme v Dubai, ale pre mna toto nema hodnotu.
Ja nechcem materialne veci, ja potrebujem komunikáciu a davat peniaze do potrebnejsích veci ako je do bývania.
Manželka argumentuje starym autom, tým že nechce skončiť ako rodičia že nikdy nikde neboli ale u mna toto nehraje rolu.
Nespyýta sa ma ako bolo v praci, nespýta sa ma aka bola cesta nič.
Ako náhle riešim niečo okolo domu stale to vybavujem ja, ako náhle riesime vážnejsie veci, vždy je podraždena plna negativizmu a skonči to len hádaním bud o peniazoch alebo rodine.
Ja zarobím dobre, vyžijeme, splacam hypoteku na rekonstrukciu domu, roky platím vsetky výdavky okolo domu a domácnosti a všetko čo vyskočí od STK, cez rozne nedoplatky a proste vsetko okolo toho.
Niekedy už neviem.
X krat ssom jej vravel že takto žiť nechcem, že je ponorená cele večere v mobile že to takto nie je dobre.
Potrebujem komunkovať, žiť s niekym, reišiť hluposti ako okopanie paradajok, relaxovať, riesit veci s rozumom a dohodou, kompromisom a nie s hadkami.
Už som jej dohovaral v dobrom, v zlom, s uražkami, hadkami, vselijako nijako to nepomohlo. URazi sa na 2,3 hodiny a na druhy den sme v starom kotoloci.
Treba si zarobiť, poplatiť splatky, zarobiť si na dovolenku, ale proste ta aplikacia vyžaduje hodiny hladania veci ktore nasledne otočite a to je ten problem. Cim ste v tom dlhsie tzým vačší rozhlad mate a tým viac vas to pohlcuje aj ked zarabate pekne.
Neviem, Hadam sa niečo zmení ked pojde po lete do prace.
Asi potrebuje socializaciu po materskej .
Mala Mimka pojde do skolky a uvidíme.
Neviem ako dalej, nechcem žiť takto cele roky aj napriek tomu že splatíme hypoteku, že kupime auto, že pojdeme do Pariža. Su to pre mna nepodstatne veci.
Nevažim si ani veci ktoré mi kupila, pretože pre mna su to len materialy ktore ma staly časti mojej duše.

swistica

Jadro problemu bude zrejme v tom, ze mate oddelene ucty. V manzelstve su i tak financie zo zakona spolocne, cize najlepsie je mat hned od zaciatku spolocny ucet, alebo teda dva ucty kde maju pristup obaja a nevypravdovat sa ze jeden plati to a druhy tamto. Vobec sa necudujem manzelke, ze za takychto podmienok chcela peniaze no a zhodou okolnosti sa jej teda podnikanie rozbehlo.
Dalsia vec je, ze pises ze po navrate z prace ti da dieta a ona pracuje. Po 8 - 9 hodinach s malym dietatom sa jej tiez necudujem. Ak sa teda pocas dna o dieta poriadne stara, tak potom ma tiez pravo na zmenu cinnosti. Ona podnika,no mohla by chodit na kozmetiku, s kamaratkami, na jazykovy kurz atd.Ak by okrem starostlivosti o dieta nic nerobila, tak by ste sa ani nemali o com rozpravat.Mozno len o tom kde su najlacnejsie plienky.
Zaslo to vsak dost daleko, takze treba hladat riesenie. Pomoze jedine rozhovor, kde sa bod po bode dohodnete na pravidlach a ustupok bude musiet spravit kazdy. Cize treba prejst hlavne tieto body:
- spolocne financie
- cas ktory otec a matka venuju dietatu - kazdy zvlast i spolocne
- cas ked pracuje otec
- cas ked pracuje matka
- perspektiva otcovej prace
- perspektiva matkinej prace

sokollka

viem to pochopiť aj takto z tvojho pohľadu, ale myslím, že problém je aj v tom, že tvoja žena je nezávislá a nevidí v tom problém lebo sa máte lepšie, tiež som taká :)

Angelika3

neviem, ale takto sa postupne úplne odcudzíte.....žijete len vedľa seba a nie spolu, iba ako nejaký roboti, no mňa by taký život teda tiež nebavil. Ale čo by si chcel vlastne poradiť, zmeniť takýto zamrznutý život, by chcelo fakt kardinálnu zmenu a musela by chcieť aj tvoja žena nielen ty.....

gsz

Toto je pekelna situacia. Urcite nerob nejake dramaticke zmeny. Toto chce velmi jemny a opatrny pristup. Ale uvedom si (ospravedlnujem sa za formulaciu): aj mala zmena smerovana k tvojmu prospechu moze znamenat zlepsenie situacie. Zmena ku tvojmu prospechu! Musis byt ku sebe spravodlivy. Inak ti to neviem povedat momentalne, iba tak ako to pisem.

lendola

popravde nech sa nad tym zamyslam akokolvek, ste si fifty fifty, ona sa stara o dieta ked pracujes ty aj pracuje a rovnako to mas aj ty- chodis do prace aj sa staras o dieta vtedy ked ona pracuje, myslim si ze stazovat sa ako toho ma vela a nema si kedy oddychnut moze rovnako aj ona ako ty :D a este k tomu dodam to, ze ak si typ chlapa ktory jej neposkytne svoju vyplatu ( kedze ona je na materskej, ktora predpokladam ide na veci pre dieta aie je asi az taka vysoka , ze by z nej zvysilo ) a musi si od teba pytat ako chudera par eur na nieco co ty povazujes za zbytocnost ani sa jej necudujem ze sa snazi zarobit ako sa da :D ked ten biznis uz rozbehla , tak pokial sa mu prestane venovat tak jej zastagnuje a uz to nebude take lahke ho rozbehnut zas po skonceni materskej, a taktiez najst po materskej nejaku robotu nebude take jednoduche, aj ked to dost zavisi od toho v akej oblasti slovenska zijete a aj od inych faktorov

neviem ako fungujete s partnerskom zvazku a co mate ako podelene financne a i po inych strankach, bolo by tu zaujimave vidiet aj jej pohlad na vec

Andrej200

husle ty si čital čo som pisal cele?
ja nechcem peniaze ale fugnujucu rodinu a mazelku ktorej nesvieti nonstop hlava od gauča, zachoda, cez postel.
Pred chvilou smes sa hadali zase po telefone... ja svoje, ona svoj pohlad...
najlepsie je pocut, ze sa všetko zmenilo a že je somnou len koli malej....
To je obranny mechanizmus, ked dosli argumenty...len neviem či si uvedomuje vahu tych slov...

lendola

mam taky pocit ze si po financnej stranke kazdy riesite svoj zivot sam, a financie mate rozdelene kazdy pre seba a to je mozno prave ten problem ktory to sposobuje, mozno prave preto chce tak velmi zarabat, lebo ty jej na tie veci po ktorych tuzi nechces dat financie ( ci su to zbytocnosti alebo nie, nebudem riesit, pretoze jej sposobuju radost a kazdy za zbytocnost povazuje nieco ine - to ze ty nechces ist do dubaja je bezpredmetne, lebo ona ano, a treba najst nejaky kompromis, aby ste boli obaja spoko)

ked ste rodina aj financie by ste mali mat spolocne, ak ich z nejakeho dovodu nezdielate tak je niekde podla mna problem - z koho iniciativy zostali rozdelene uz neviem :D

mozno sa mylim, ak ano tak potom prepac, ze ti krividim