Zivot s mobilovým workoholikom

Príspevok v téme: Zivot s mobilovým workoholikom
Andrej200

dobry den.
Chcel by som počuť váš nazor a nejaký návrh riešenia mojho problemu.
Už to že tu pisem je pre mna dalsím zlomom pretože si stále viac uvedomujem ež to nie je dobre.

Zijem v domácnosti s mobilným workoholikom.
Co to znamená? Peklo, citové, fyzické aj emočné

Manželka si popri práci svojho času zarabala vdaka mobilnej aplikácii.
Zo začiatku to boli drobne peniaze 50, 100 eur, časom sa to začalo zlepšovať.
Kym sme spolu žili bez dietata, nejak som to nerieišil. BOli sme mladší a mal som viac záujmov ako slobodný mlady muž.
Casom sa nam narodila dcera a prestahovali sme sa do domu po rodičoch.
Vtedy sa moj živo zmenil.
Manželka na materskej svoj business rozbehla vo vyssích obratkach čo si vyžaduje x hodin na mobile denne.
Predstavte si situaciu.
Rano skoro vstanete, trepete sa do prace 40 minut autom.
Pridete poobede z prace a namiesto oddychu vás čaka vaše male zlate dieta, čo je v poriadku.
V poriadku však nie je to že maželke vtedy skončil jej vychovny den.
S malou som ja, hram sa snou, postaram sa o jedlo, pomožem jej pri toalete, venujem sa jej, nie vždy na 100% ale hlavne je to že ju vnímam.
Manželka vtedy prepne do modu nahanania penazi cez mobil.
Takto fungujeme do večera kym ide mala spať.
Mala zaspí a z gaučoveho mobil zombieho sa z manželky stane postelový mobil zombie.

Ano zarobí, ano popri materskej aj 500 a viac eur.
Ano kupili sme za to novsie auto, boli sme v Dubai, ale pre mna toto nema hodnotu.
Ja nechcem materialne veci, ja potrebujem komunikáciu a davat peniaze do potrebnejsích veci ako je do bývania.
Manželka argumentuje starym autom, tým že nechce skončiť ako rodičia že nikdy nikde neboli ale u mna toto nehraje rolu.
Nespyýta sa ma ako bolo v praci, nespýta sa ma aka bola cesta nič.
Ako náhle riešim niečo okolo domu stale to vybavujem ja, ako náhle riesime vážnejsie veci, vždy je podraždena plna negativizmu a skonči to len hádaním bud o peniazoch alebo rodine.
Ja zarobím dobre, vyžijeme, splacam hypoteku na rekonstrukciu domu, roky platím vsetky výdavky okolo domu a domácnosti a všetko čo vyskočí od STK, cez rozne nedoplatky a proste vsetko okolo toho.
Niekedy už neviem.
X krat ssom jej vravel že takto žiť nechcem, že je ponorená cele večere v mobile že to takto nie je dobre.
Potrebujem komunkovať, žiť s niekym, reišiť hluposti ako okopanie paradajok, relaxovať, riesit veci s rozumom a dohodou, kompromisom a nie s hadkami.
Už som jej dohovaral v dobrom, v zlom, s uražkami, hadkami, vselijako nijako to nepomohlo. URazi sa na 2,3 hodiny a na druhy den sme v starom kotoloci.
Treba si zarobiť, poplatiť splatky, zarobiť si na dovolenku, ale proste ta aplikacia vyžaduje hodiny hladania veci ktore nasledne otočite a to je ten problem. Cim ste v tom dlhsie tzým vačší rozhlad mate a tým viac vas to pohlcuje aj ked zarabate pekne.
Neviem, Hadam sa niečo zmení ked pojde po lete do prace.
Asi potrebuje socializaciu po materskej .
Mala Mimka pojde do skolky a uvidíme.
Neviem ako dalej, nechcem žiť takto cele roky aj napriek tomu že splatíme hypoteku, že kupime auto, že pojdeme do Pariža. Su to pre mna nepodstatne veci.
Nevažim si ani veci ktoré mi kupila, pretože pre mna su to len materialy ktore ma staly časti mojej duše.

Jana Lukacova

Andrej200:

Vaša manželka prepadla závislosti, ktorou si kompenzuje nevysporiadané emociálne problémy, ktoré vám ničia vzťah (narodenie dieťatka ich zintenzívnilo).

V prvom rade potrebujete Vy sám prijať realitu takú, aká je (vyrovnať sa s ňou po emociálnej stránke a nenechať sa unášať predstavami „že sa to samo od seba upraví“). Potom si budete viac uvedomovať, čo sa v skutočnosti odohráva, ujasníte si, čo Vy sám vo svojom živote chcete a tiež ako ďalej. A možno si pri zmene Vášho správania aj Vaša manželka uvedomí, že ona sama a vy spoločne máte problém.

Táto kríza Vám môže pomôcť osobne viac dozrieť, ako aj manželke a posilniť váš vzťah alebo nie...

Andrej200

Estw aby som ujasnil.
Nie je tonjej práca, je na materskej, je to skor brivada.
Ale ano kvazy práca.
Skor som to videl nerobila to od zaciatku. Ked sme boli dvaja chodil som hrat hokej a do fitka neboko tolko casu spolu a vtedy to nebolo takto enormne ako teraz.
Spolocny ucet sme nikdy nemali.
Z jej strany vola nie je a viac krat bola proti a z mojej v tom zas nevidím zmysel.
Ja viem kolko ma a ona to iste. Aj ked chapem ako to myslíte. Tym ze vsetko riesim z mojej vyolaty teda okrem stravy aj ked nakupujem casto a do prace si kupujem vsetko od ranajok cez obed a olovrant tak na to nejako potreba nebola.. Neviem no

slobodnemaciatko

No ved v tom je ten problem. Ty sa snazis vysvetlit jej svoj postoj, ona tebe svoj=vznika hadka.
Vznika boj za svoje a nie spolupraca na spolocnom.
Nemyslim, ze to vyriesis. Ona si kompenzuje z detstva a je pre nu dolezitejsi jej status voci okoliu, nez voci tebe.

swistica

No ja som tie body myslela tak, aby si ich prebral sukromne so zenou. A spolocne ste obaja urobili ustupky.

Ale este k tym financiam - zase vidiet ze je dost velky problem s tym, ze ich mate rozdelene na roznych uctoch.Toto by bolo dobre vyriesit.Ujasnit si, ze peniaze su spolocne, idealne na jednom ucte a kazdy si odtial moze brat. A stanovte si sumu, ktorej minutie uz treba prediskutovat s partnerom. Moze to byt 100,200,500 e, to uz vy viete ako vam to bude vyhovovat

Tvojej zene zjavne nevyhovuje byt len zienkou domacou. Chce i iny zivot ako byt zavreta doma. Takze toto u nej nedosiahnes nikdy. Musis v niecom ustupit. A samozrejme i ona.

lendola

chapem ta, ale je to jej praca, to je akokeby ti vycitala ze pocas pracovnej doby nie si doma pri rodine, ale venujes sa praci

kedze ty veci, na ktore sa ona snazi zarobit nepotrebujes ku stastiu, asi to riesi takymto sposobom

neviem ako by sa dalo tento problem vyriesit, ked kazdy vidite pravdu zo svojho uhla pohladu, zjavne mate inak nastavene priority a chcete obaja nieco ine od zivota, tento rozdiel ste museli vidiet uz predtym ako ste sa vzali a urobili si potomka a teraz vas to len dobehlo

PS: z akeho dovodu mate oddelene ucty? vies mi na to dat nejaky rozumny dovod?

Andrej200

swistica - priklad k tvojím temam

- spolocne financie
- cas ktory otec a matka venuju dietatu - kazdy zvlast i spolocne
- cas ked pracuje otec
- cas ked pracuje matka
- perspektiva otcovej prace
- perspektiva matkinej prace

1. ja chodim realne do prace, ak mi treba na niečo viac, tak sa opočuvam že sa na to može vykaslat a na čo nam toto a tamto a prečo nie tak a hentak a pritom viem že si zarobila na učet, a niekedy mi chýba na niečo x eur napríklad 1000e na doležitu vec, tak to ja už ani nepýtym aj ked som vedel ze ma 20 000 na ucte..... proste milion dovodov na to prečo by tych 1000 netrebalo... casom ma to prestalo baviť.
2. som s malou od kedy pridem z prace kym nezaspo
- vikend som s nou tiež, na seba čas nemam, neviem pri malej spravit nič, lebo je na mna naviazana

3. ju nezaujima aky ja som mal den v praci, často mam vyčerpavajuce dni hlavne na psychiku

4.nechcem od nej aby sa doma leskol cely dom, x krat je doma bordel, tak zoberiem vysavač a povysavam alebo poodkladam veci v obývačke.
5.moja perspektíva v práci je dobra, priestor na vyššiu pozíciu, lepsie platenu to iste aj dalej, snažím sa, ma to vysledky
6. nie zle platena praca, aj ked naročnejsie na rozbitie spacieho cyklu ak to mam tak napísať. ale maju dobru partiu v praci, myslím že sa da

odpoved pore ostatncýh, porozpravať sa s nou nedá. Proste normálne sa bavíme, sanžíms a jej vysvetliť moj postoj, pohlad, čo som za , čo mi vadí ale ako nahle vyslovím s niečim nespokojnosť, tak sa prehadame o tom istom dookola čo stale a vysledok 0.
Nič si nezoberie z toho, ničomu sa neprisposobí, neuberie, nezmení, neuzná, hadka - vybavene - Poukazovanie na druhých že ako sa maju, kto čo dosiahol , nedosiahol, kto sa ako ma , ako sa mame my, ale u mna je priority rodina a vztahy v nej, nie finančný status.
Ak by som bol švorc, tak mam iny pohlad jasne

Andrej200

ja vas chapem a dakujem za nazory, určite mate aj vy v niečom pravdu a to v tom že ja to beriem ako banality a on si určitym sposobom zaraba na tie svoje veci.
Len v živote treba aj určtie rodinne priority.
Ja si nesporim na nič čo chcem ja, pretože mi na to nezostavaju peniaze.
Na čo jej treba tak idu peniaze, aj na nakupy an všetko čo mi povie.
Odomna žobrat peniaze nemusí aby to tak nevyznelo že si ich vypytuje ako 12 ročna od mamy.
Problem je v tom že podla mna je priorita byvať, platiť, a potom vieme riesiť ostatne veci. Lenže ona si zvykla na to že je všetko zabezpečene a že o všetko sa postaram tak vie ist do svojich veci.
Ja som si nekupil nič čo by som chcel, alebo aby som si financoval nejaký koniček pretože peniaze prehodnocujem smerom k rodine.
Pre mna je relax ist aj na chatu na liptovsku maru, nemusím pozerať na zbohatnutých arabov, ktorý o 10 rokov aj tak všetko rozpredaju ked im dojde ropa.
Ano ona je kvazy v praci, ale za aku cenu? ze cez den som v praci a večer sa pozeram na niekoho kto je duchom neprítomny tiež v praci?
a ked príde vikend tak to som s malym od rana obe dni do večera?
Do kedy?
raz za spori na auto, potom na dovolenku, potom na inu dovolenku, potom na druhe auto a potom na čo?
1,2,5,10 rokov?
už tak žijeme 4 skoro 5. a poviem vam aj ked to vidíme jednoduchšie nie je to slasť, ani radosť, neteším sa ani z auta ani z dovolenky.
Nie ak som to vymenil za radosť zo spolunažívania.
Celkovo jej reakcie su uplne inde počas toho jej zarazabania.
jedine kde sa uvolní ked ideme pozrieť kone, alebo k rodičom, vtedy je bez mobilu.
Ale samozrejme prideme domov a všetko dobehne.
Ani najest a na toaletu nevie ist bez mobilu, proste to zarabanie ju totalne ovladlo.
Ako písem beriem každý vas nazor a snažím sa na nom najst prospech a iny pohlad.
Uz som písal že som sa snažil dohovorat, usmerniť, vypočuť, ale stale to sa neda. Ona už nevie normalne kludne riesiť veci, bud sa pohadame alebo sa urazí.
Je mobil, wc mobil, leží mobil, obyvačka mobil, spalna mobil, na prechadzke mobil, restauracia mobil, v aute spolujazdec mobil,
Ja som s nou nevidel za posledne roky jediný film, jeden jediný, alebo nejaku relaciu, alebo si niečo pozreli spolu, prsote vydrží do prvej prestavky, reklamy, mobil v ruke a dovidenia.
Otrok mobilu a mamonarstva.
Potom je nervozna že trea upratat dom cely, kedže si to nesrpaví počas dna napríklad upracem chodbu, a večer ked ja pridem tak umyje kupelnu. Ak je tam bordel už je nervozna, že je tam bordel furt, ale tak ved od 7 rano je hore a ked pridem ma na to čas.
Ja poodkladam veci, mame susičku aj umývačku, tak ja neviem, tak zas nie sme v 18 storočí že sa v rukach všetko robilo. Lenže nema čas na svoje veci a tým padom robí z domácich prac tragikomediu a teaotro.

slobodnemaciatko

Viac penazi=viac prace na ukor spolocneho casu.
Pomoze, len uprimny rozhovor o potrebach, pocitoch kazdeho z vas, ktory by mal smerovat do stredu, predstavach o spolocnom zivote dalej. Zatial ho nie ste schopni, kazdy pokus konci hadkou, lebo jeho obsahom su vycitky a presadzovanie si svojho. Obaja ste sa zakonzervovali vo svojej pravde, ublizeni.

Nemyslim, ze problem su peniaze, ona si tym kompenzuje nieco z detstva, ako si spomenul, nechce skoncit ako jej rodicia, ktori nikde neboli.
Nechce rodinny zivot, aky si predstavujes ty. Su rodinne zalozene zeny a su samostatne, nezavysle zeny. Z jednej neurobis druhu a naopak.
U teba je dolezite si ujasnit, ci chces domacu zienku, ktora sa bude starat o rodinu, dieta, teba a ty sa postaras o nu, nebudes od nej vyzadovat samostatnost, zarobky, alebo chces opak, kde ona od teba nebude nic pozadovat, vsetko si zabezpeci sama, s tym, ze nebude mat na teba tolko casu a pozornost bude venovat viac sebe a kariere. To su veci, ktore su rozpoluplnne a tazko zlucitelne.
Ty chces A, ale ona je B.