Zivot s mobilovým workoholikom

Príspevok v téme: Zivot s mobilovým workoholikom
Andrej200

dobry den.
Chcel by som počuť váš nazor a nejaký návrh riešenia mojho problemu.
Už to že tu pisem je pre mna dalsím zlomom pretože si stále viac uvedomujem ež to nie je dobre.

Zijem v domácnosti s mobilným workoholikom.
Co to znamená? Peklo, citové, fyzické aj emočné

Manželka si popri práci svojho času zarabala vdaka mobilnej aplikácii.
Zo začiatku to boli drobne peniaze 50, 100 eur, časom sa to začalo zlepšovať.
Kym sme spolu žili bez dietata, nejak som to nerieišil. BOli sme mladší a mal som viac záujmov ako slobodný mlady muž.
Casom sa nam narodila dcera a prestahovali sme sa do domu po rodičoch.
Vtedy sa moj živo zmenil.
Manželka na materskej svoj business rozbehla vo vyssích obratkach čo si vyžaduje x hodin na mobile denne.
Predstavte si situaciu.
Rano skoro vstanete, trepete sa do prace 40 minut autom.
Pridete poobede z prace a namiesto oddychu vás čaka vaše male zlate dieta, čo je v poriadku.
V poriadku však nie je to že maželke vtedy skončil jej vychovny den.
S malou som ja, hram sa snou, postaram sa o jedlo, pomožem jej pri toalete, venujem sa jej, nie vždy na 100% ale hlavne je to že ju vnímam.
Manželka vtedy prepne do modu nahanania penazi cez mobil.
Takto fungujeme do večera kym ide mala spať.
Mala zaspí a z gaučoveho mobil zombieho sa z manželky stane postelový mobil zombie.

Ano zarobí, ano popri materskej aj 500 a viac eur.
Ano kupili sme za to novsie auto, boli sme v Dubai, ale pre mna toto nema hodnotu.
Ja nechcem materialne veci, ja potrebujem komunikáciu a davat peniaze do potrebnejsích veci ako je do bývania.
Manželka argumentuje starym autom, tým že nechce skončiť ako rodičia že nikdy nikde neboli ale u mna toto nehraje rolu.
Nespyýta sa ma ako bolo v praci, nespýta sa ma aka bola cesta nič.
Ako náhle riešim niečo okolo domu stale to vybavujem ja, ako náhle riesime vážnejsie veci, vždy je podraždena plna negativizmu a skonči to len hádaním bud o peniazoch alebo rodine.
Ja zarobím dobre, vyžijeme, splacam hypoteku na rekonstrukciu domu, roky platím vsetky výdavky okolo domu a domácnosti a všetko čo vyskočí od STK, cez rozne nedoplatky a proste vsetko okolo toho.
Niekedy už neviem.
X krat ssom jej vravel že takto žiť nechcem, že je ponorená cele večere v mobile že to takto nie je dobre.
Potrebujem komunkovať, žiť s niekym, reišiť hluposti ako okopanie paradajok, relaxovať, riesit veci s rozumom a dohodou, kompromisom a nie s hadkami.
Už som jej dohovaral v dobrom, v zlom, s uražkami, hadkami, vselijako nijako to nepomohlo. URazi sa na 2,3 hodiny a na druhy den sme v starom kotoloci.
Treba si zarobiť, poplatiť splatky, zarobiť si na dovolenku, ale proste ta aplikacia vyžaduje hodiny hladania veci ktore nasledne otočite a to je ten problem. Cim ste v tom dlhsie tzým vačší rozhlad mate a tým viac vas to pohlcuje aj ked zarabate pekne.
Neviem, Hadam sa niečo zmení ked pojde po lete do prace.
Asi potrebuje socializaciu po materskej .
Mala Mimka pojde do skolky a uvidíme.
Neviem ako dalej, nechcem žiť takto cele roky aj napriek tomu že splatíme hypoteku, že kupime auto, že pojdeme do Pariža. Su to pre mna nepodstatne veci.
Nevažim si ani veci ktoré mi kupila, pretože pre mna su to len materialy ktore ma staly časti mojej duše.

druhe husle

a co po nej vlastne chces? ked robi nieco navyse a chce to pouzit na relax to je uzasne, aspon nemusis ty. a preco vlastne po nej chces, aby zabezpecovala stravu?

Andrej200

tak ja ju nenutím a nikdy som od nej neopýtal jednu korunu nikdy.
Ja som je povedal že ak nasporila za rok posledny 10 000e, tak by nebolo odveci prispieť na niečo v domacnosti a nenechavat to na moju vyplatu.
Pretože peniaze ktore zarobím ja idu vylučne do domacnosti a ja si nič nekupujem. Peniaze idu na benzin, desiatu, moje obedy v praci, sem tam nakupim domov, opravujem veci v dome za nich, platim vsetky platby ktore vyskočia.
Ona sa stara o stravu. S tým že platim ked sa idmee niekam najest a robím drobne nakupy po ceste domov.
Jej peniaze ktore zaroby navyse tlačí na dovolenku, na auto, na ine jej ciele.
Opytať od nej 200eur na mirkovlnku je podobne ako keby som ich opytal od suseda. Radsej povie že nam ju netreba.
Ale cesta do Dubaja je nutnost pre realx kde sa musí ist a na to sporila.
ja to neviem vysvetliť

druhe husle

moj nazor je, ze ked je na materskej, mala by sa venovat len malej a nie podnikat popri tom. dvaja nemozte podnikat a byt pri tom stastni, to myslim celkovo a nie este ked je aj na materskej.....ty by si jej nemal hovorit, ze nech prispieva! jej praca je teraz materska!

Andrej200

JA som vždy bol skore pre rodinu založený.
Nefajčím, nikdy som nefajčil. Nepijem pravidelne, len na oslavach, aj to nie vždy, nejak mi alkohol neladi s travením a organizmom.
Chodil som roky do fitka, mam aktívnu pracu ktora ma dost vyciava psychicky, ale nikdy svoju zlu naladu neprenasam na malú ani na ludíčo s tým nič nemajú.
Pre mna je hodnota prist domov, usmiať sa, byt s malou, riesit spoločne problemi a nie že vsetko robiť s nadavaním typu, už mam toho dost, hlava ma boli, mala vystraja.
Niekedy mi zavola na mobil cez videohovor do prace a ukazuje mi ako mala plače na raty a ona mrzuta, tak sa pýtam že čo ako ja s tym ma mspraviť ked som v praci. Pritom to je o pristupe, že to dieta musíte vediet zabaviť, uputat jeho pozornost od konfliktnej situacie a ono povolí.
Ma zožrane nervy, lebo mala bola vtždy strašné šidlo :)
aktívna, plakala, spala totálne malo, ale vždy som tam bol ja.
Aj ked osm isiel rano na služobku o 4tej, tak som v noci k nej vstal, vždy v praci vyberiem volno ak trevba, alebo pridem skor ak manželke nie je dobre.
Pridem domov tak si ide lahnut do spalne ked ju boli hlava, a ja s malou.
Ja tu možnost nemam. Mala je na mna brutalne naviazana a ja nemožem odist z domu len tak. Nemožem ležať sam, lebo ma budí, nemožem vela veci robiť.
Ja som od kedy je na svete, este len tak neležal v spalni, alebo si nepospal hodinu ked som mal ťažký den a tých dní bolo vela kedže sme totalne rekonstruovali dom a bol som pri vsetkom čo sa robilo.
Schudol som x kil, prestal cvičiť aby som sa nezničil celkom.
Presli 2 roky este stale som sa nedal dokopy.
Napriek tomu som umožnil na svoj ukor aby manželka chodila na bicykel aby schudla po porode , chodila behať so susedou a ja som bol doma s malou aby mala lepsí pocit z oseba.
Aj ja som ostrý, zmenil som sa, ona mi to stale povie.
Ale ta zmena nie je koli prestahovaniu, ale peto že sa vo mne spustil obranny mechanizmus. Ja už proste nemožem len tak žiť ako žiejem a tak fugnovat,
Aj ja som už drzý, sprostý alebo s pohadam čo predtým nebolo.
Nervozita potom plodí nerovozitu.
Vcera sme sa pre toto zase pohaali vsetko.
Dnes mi už píse že jej vykrikujem veci a pritom tie temy začala sama, len som daval argumenty. Vrcholom je že peniaze ktore mala odložene na plastiku na nohe od popaleniny z detstva že ich da do domu aby som bol spokojny. Proste nezmysli. Ja som ich nechcel len som jej vysvetlil že si neuvedomuje že ju nezaťažujem poplatkami a že si može sama zarobiť a nebolo by odveci okrem auta a dovoleniek a nejakej jej rerezrvy raz za čas do niečoho rozumneho potrebneho prispieť.
Tak jej riesenie je toto, Nezmyselne detinske spravanie.
Pritom taka nebola. Ja neviem či to po tom porode presla nejakou hormonalnou zmenou ktora jej pomotala aj rozum alebo či to je tym že jej doma už z toho bytia 4 roky preskočilo alebo ja neviem

Lienkova

Vidis, chlapi, ktori maju doma zienku, ktora sa zaujima, aky mali den, ako bolo v praci, staraju sa, zaujimaju sa, si to nevazia a hucia do nich, ze ich vyciciavaju a vycitaju peniaze. Sam vidis, ze biznis, praca a domacnost sa sklbit neda. Co zazivas, zaziva mnoho zien.