predrazene byty a domy na Slovensku ako to zvladate platit?

Príspevok v téme: predrazene byty a domy na Slovensku ako to zvladate platit?
zufala365

ahojte.... nazov napoveda o com bude tato tema... ako je mozne ze na Slovensku kde ma vela vela ludi plat okolo 500-700 eur stoja byty 130 000 eur ked vôbec nemaju taku hodnotu za komacov ich postavili za 20 000 korun... je to strasne... mladez ako tu vlastne zvládate platit 2-3 izbovy byt a utiahnete rodinu pri takých cenách? to vsetci naozaj robite v IT alebo v zahranici? Preco ceny bytov nejako nereguluje tento stat aby si to ludia mohli dovolit?

Danielkaa

Dobrý den, chápu, že předražené bydlení je dnes velký problém. U nás v Čechách to nemáme jiné. Řekla bych, že je dobré nebýt odkázán jen na jednu realitku, ale zkusit zapátrat ve více nabídkách. Nemáte třeba nějaký takový www.bigle.cz srovnávač nabídek realitek? Pro mě třeba lepší možnost, protože to srovnává nabídky od třeba 200 RK.

jeanValjean

Dávať 500-600 za podnájom?!Už radšej splácať úver (len pozor tam platenie skončí až keď splatíš posledný groš)!

suklo1125

makas makas a makas. bud v zahranici alebo sa snazis aj nejake nadcasy a spravit a tak. hlavne ked na to nemas tak ti ani banka nepozicia a nemas taky byt. v takom pripade ti ale nezostava nic ine ako ist do podnajmu a to tiez nemas vyhru ked si pozries tie ceny najmov teraz

Soli

Sugardady to čo to píšeš aké riešenie ? :D
Toto nieje scifi stránka :D
Už vidím ako otrok čo mukluje za pásom od nevidím do nevidím vo folscvágene bude zakladať občianske združenie a zháňať projekty a pozemky. Pobavilo.

Sugardady

Mne nejde do hlavy, ze ludia sa rozhoduju napr. ze kupia niekde lacnejsie potraviny, ci televizor, vyuzivaju BOLT, airbnb, len aby usetrili par eur, zvazuju, porovnavaju, rozmyslaju, ale nikoho nenapadne, ze aky je rozdiel medzi cenou bytu v Snine a v BA, aj ked zoberiete do uvahy cenu pozemku a vela ludi sa na dlhe roky zadlzi, aby si kupilo predrazeny byt.
Riesenie je velmi proste a sice treba sa dat dokopy viac ludi, zalozit obcianske zdruzenie, zobrat typizovany projekt vhodneho viacbytoveho domu, zohnat pozemok, zamestnat stavbyveduceho a cez neho robotnikov (on pozna chlapov) a zamestnat ich na stavbe (plus uctovnicku). Mate byty za 1/3 ceny aj ked robotnikom date plat 10,-€ na hodinu. Ano, je to trochu narocnejsie a zdlhavejsie, ale strasne vela usetrite. Dobry stavbyveduci sa pozna v stavebninach, ma tam zlavy. Ja som takto postavil dom, ze firma chcela za 250.000 eur a ja som najal stavbyveduceho a on mal zivnost, zamestnal robosov a cena bola 81.500 celkova a kvalitnejsie materialy. A sam vravel, aki su ludia sprosti, ze on do toho vidi, ze je to nehorazne predrazene, ale ze developeri by boli sprosti, ak by to predavali lacnejsie, lebo je dost vela u nas hlupych ludi, ktori su ochotni to do konca zivota splacat a ked to tak chcu, tak im to tak stavaju. Chodte niekde, kde sa zacne stavat dom a zapisujte si, ceny matetialov a presne odrobene clovekohodiny a slak vas trafi, ked zistite pravdu!

IDCBAN-zaostaly-s malym

Príspevky od tohto používateľa boli zablokované, na základe opakovaného porušovania pravidiel diskusie.

IDCBAN-zaostaly-s malym

Príspevky od tohto používateľa boli zablokované, na základe opakovaného porušovania pravidiel diskusie.