Chcem konečne zažiť lasku

Príspevok v téme: Chcem konečne zažiť lasku
Simonika

Kde stretnem pravu lasku? A kedy?mam 19 rokov a ćakam nato už vlastne cely život...alebo naozaj sú ľudia ktorym to neje dopriate?je mi jasne že čo sa tyka financii treba mať vlastne účty a všetko nenecham sa využívať..myslíte že každý stretne takú lásku alebo su ženy ktore nikdy? zdôraznujem že ma už nebaví cakat mam toho dosť

mirec411

:) Tomáš, ...tak majú brať ľudia vzťah ako "bonus", alebo nemať vzťah a venovať sa naplno Bohu? Mal by si si to ujasniť, pretože píšeš rozporuplne (...veď si prečítaj svoje komentáre).
A čo ty - urobíš bohu radosť, budeš mať rodinu a dáš mu deti, ktoré ho budú milovať? Teraz neviem... - dumám nad láskou detí k Bohu a k rodičom: - Komu má patriť primárna láska detí, Bohu(?) a rodičom ju majú dávať len ako "bonus"? ............

bia554

mas 19 rokov, to je este malo a ked sa ti uz teraz nechce cakat, tak to nie je bohvie co. len aby si potom neolutovala to, ze si si rychlo nasla chlapa s ktorym nebudes statne! riadne si to premysli a radsej dlhsie pockaj. na pravu lasku treba cakat!

dobreuz

je to - na toto som najviac alergický, keď niekto povie že je niekto gay len preto, že nemá frajerku. Pritom nemá ani frajera. Je toblen jeho vec kedy bude mať prvú partnerku.

Tomas12345

mirec411 :

Kresťan može mať partnerský vzťah no musí ho brať len niečo ako bonus. Ludstvo by nevymrelo, to sa neboj.

mirec411

dobreuž,
zboriť taký mýtus je ľahšie, ako zabehnúť si kilometer v parku.
A ešte krátka rozprávka: - Bol raz jeden chlapík, volal sa Jožko Pročko, a ten hovoril jednu peknú radu: -
"Nikdy nehovor nikdy!"
...a tejto rade zvonec ešte nezazvonil.

mirec411

naivny.
ako tak čítam, tak tvoj postoj k profesionálnemu životu a ku vzťahom je racionálny. Máš vek, ktorý je (v súčasnej dobe a podmienkach) dosť ďaleko za nejakou hranicou, ktorá by ťa mala tlačiť do vzťahu (...a následne do založenia rodiny).
Neviem prečo ťa otec vystavuje v tomto smere tlaku... Nemá dôvod. Skôr by mal vidieť premyslenosť a logiku v tvojich krokoch, ktoré sa mne, na rozdiel od otca, páčia. Vzhľadom k veku postupuješ naozaj zodpovedne, a ak to otec nevidí a nedokáže pochopiť tvoje sústredenie energie na prácu, tak bude na tebe, aby si pochopil, že má na svoj názor právo. Máme ho všetci. Presne tak, ako máš aj ty výsostné právo rozhodovať o vlastnom živote.
Medzi rodičmi a deťmi to má byť takto: - Rodič by mal chápať svoje dieťa, pretože je múdrejší ako ono. Rodičia predsa nemôžu chcieť, aby malé deti chápali ich.
Lenže deti rastú, rozumovo i citovo vyspievajú..., a rodičia by mali byť hrdí, ak ich deti v tomto dokonca prerastú. Veď každý rozumný rodič si to želá - teda mal by. Lenže kto má potom koho pochopiť?
Ja mladým ľuďom hovorím: - Prišiel čas, kedy by ste VY mali pochopiť rodičov a aj starých rodičov. Ich jedinečnosť a aj všetko, čo k nej patrí.
To ale neznamená, že by mali konať podľa nich. Napísal som: - Pochopiť!
No a pochopenie je aj na tebe, "naivny". Cháp ich správanie, rešpektuj ich právo na názor, váž si rodičov, buď slušný, zachovaj k nim úctu... ALE: - ži a rob všetko na základe vlastných rozhodnutí!
Vlastne to aj robíš... a zatiaľ naozaj dobre.
Nechci otca zmeniť. Pochop ho,

klepo

To asi nezazijes. Dneska su mnohe zeny viac zalubene sami do seba, ako do niekoho ineho. Lasku predstieraju pred ostatnymi. Taky prisprostasty vyraz maju nacviceny.

naivny

Mirec, mám 21, a som tiež bez vzťahu a nikdy som ani nemal. Som totálne vyťažený a kebyže mám ešte vzťah, musel by som si to všetko inak zadeliť... a aj takto mám pocit, že nezvládam všetko tak, ako chcem. Mám ciele, ktoré sú pre mňa dôležité a aj takto mám problém ísť za nimi takým tempom, ako by som si želal, vždy sa pri niečom zdržím a zaberie mi to viac času, ako mám naplánované :-(
Keby som mal navyše aj vzťah, musel by som ešte viac ubrať z tempa, alebo sa niektorých cieľov vzdať. Teraz fakt neviem, ako by som cítil, čo je tak menej dôležité, aby som sa tomu kvôli vzťahu mohol prestať venovať, keď teraz je dôležité všetko. Človek naozaj nemôže mať všetko, tak preto nemám vzťah, ale mám iné. Keď to iné dosiahnem, budem mať viac času na to, aby som riešil vzťah a zábavu. To, čo neznášam, je tlak okolia. Otec chcel, aby som oslovil a rozprával sa s jednou zo seminára. Tak som oslovil a prehodili sme pár slov, aby bol spokojný. A tiež chce, aby som si niekoho našiel. Náhodné známosti mi priniesli znechutenie a najviac si prajem, aby mi dal s témou dievčatá pokoj, nechcel mi nikoho dohodiť a nechal to na mňa, keď budem mať čas a chuť.