Ahojte. Je normálne, aby sa svokra o nič nezaujímala? Býva od nas 6 km, mame ročného, jej prvorodeneho vnuka, poslednýkrát ho videla na Vianoce, odvtedy zavolala manželovi párkrát že ako sa jemu darí a ci je malý ôk,,,a ze co robíme.... A na otázku ze reči nepríde tak povie ze nemá čas, pritom je na dôchodku 62 ročná, úplne zdravá fit žena.... Chápete to?keď si niekto myslí že ma niečo proti mne, neviem o tom.... Ničím som ju neurazila, nič som jej nespravila.... Ma manžela ktorý pracuje v zahraničí, momentálne je od Vianoc doma, môj muž mi vravel ze je to idiot asi ju tyra alebo neviem co...... Zeby koli tomu sa bála prísť pozrieť malého? Fakt neviem
Svokra
Leasom,
nerieš. Pre pokoj Tvojej duše je lepšie prijímať iných takých, akí sú.
Veď aj keď je svokor doma, môžete k nim prísť, nie?
A nieje to manzelov otčim, ale jeho vlastný otec..... Žil s nimi 24 rokov a ze bol agresívny vraj aj voči mame, ale ze keď len si vypil ináč že bol super.... Takže tiež nechápem,,,, ani jeho nezaujíma vnuk?
Nikto im nič nespravil, nikto sa s nimi nehadal
Takže to nevieme pochopiť
Véd to mi stále prišlo cudne ešte som bola len tehotná sa nezaujímala, porodila som tak si myslím ze sa to reku zmení a zasa nič, a stále dookola ako mi vravela ze jej mama ako jej pomáhala, a ja som si stále len po vzdychla a som jej povedala ze ja mamu nemám.... A ona stále nič, ticho,,,, manžel jej miliónkrat povedal ze prečo sa tak správa, prečo nepríde, ved ma jediného vnuka,,,,, a po ďalšie veľa z vás pýtalo že ma doma tyrana, ôk,,,,, ved do kostola chodí, do mesta na nákup chodí sama, to je ťažko zavolať ze daj malého do auta a idem vtedy a vtedy na nákup, chcem vás aspoň na dvadsať minút vidieť,,,,, keď sa chce dá sa....
pre mna je to celkom zvlastne. moja svokra ta by urobila vsetko pre to aby s nami mohla byt co najviac.
kým svokor žil, mi svokra tiež nechodievala pomáhať, lebo kvôli nemu nemohla. Vy k nim nemôžete ísť, keď je aj on doma? To je akože manželov otčim?
Ešte niečo. Život často prináša situácie, keď treba dieťa niekam uložiť, lebo treba niekam ísť, kam je s dieťaťom ťažko. Ja som sa zoznámila s celou kopu matiek zo sídliska a v detskom parku s ďalšími, ktoré mi zverovali svoje deti a ja im moje, ak som potrebovala niečo vybaviť. Trebárs: chcela som ísť ku kaderníčke. Kvôli tomu som nezvesila z klinca ani svokru, ani mamu: obe pracovali, ale som zverila dieťa kamarátke.
Predstav si, že by bývala na druhom konci republiky.
A skôr ako neurčité pozvanie, že čo neprídete by sa hodilo: Potrebujem ísť tam a tam, prišli by ste prosím vás dohliadnúť na malého/malú?
Alebo môžeme k vám prísť vo štvrtok na večeru?
Ty si riadne neemapticka a sebecka. Vsetci maju chapat teba ale ty nechapes ju. Ma muza tyrana, ktovie ake peklo doma zaziva. Pre zenu v jej veku je tazke odist, hlavne ked ma slaby dochodok a sama by sa tazko uzivila. A tyran sa jej moze aj vyhrazat, nevies co tam vsetko je. Ona zaujem ma len proste ked je henten doma tak nemoze ani prist ani zavolat, uz len z tohto si nevies predstavit v com asi zije a co musi zazivat? Jak asi trpi ze nemoze navstivit svojho syna, vidiet jedine vnuca. Co jej asi ten tyran robi ked sa tak boji? Sa skus trochu vzit do jej situacie. Vsak jej zivot musi byt peklo na zemi a oproti tomu je tvoj zivot rozpravka aj ked ti nema vacsinou kto pomoct s malym.
Vsak bud rad za taku svokru. Nasa chodi kazdy tyzden na cely den aj so svokrom pohrat sa s detmi. Ked treba tak nam nokdy nepomohli, ja musim z roboty odbiehat a zariadit sa, alebo si zobrat dovolenku. Napiect nikdy nenapiekla, chodia sa tu pohrat. Co si mysliz, ze chodi k nam vyvarat, zehlit, vysavat resp. inak pomahat? Ani nahodou. Mas iba jedno dieta, to sa da v pohode zvladnut.. Ja som mal inu babku, ale take dnes nie su. Dnesne vysedavaju po kostoloch, riesia zdravu stravu a ... o vnucky/okv sa nestaraju, max sa s nimi pridu pohrat a kazit ich. Vzdy vecer po nich zostane iba krik, tak su deti roztatarene.
Pýtal sa jej keď poslednýkrát volala,,,,, že prečo neprídeš hocikedy? A jej odpoveď že, najprv ticho v tel... A potom nakoniec dodala že potom dakedy príde keď ten odíde,a začala sa smiat,,, čiže mam tomu chápať tak, že keby bol doma rok?, tak rok nás neuvidí nemá záujem? A teraz keď starký pôjde preč, ona bude super svokra co sa bude starať?
Možno je to ten dôvod, mal by sa jej to tvoj muž na rovinu spýtať, prečo nechce k vám prísť a tak. Mali by ste si to vysvetliť!
A zasa nemám rada takých ľudí čo sa ozvu len keď to im vyhovuje, vid ona...... Okrem toho má na salame, či je malý chorý, zdravý, či sme doma, ci na dovolenke..... Proste nezáujem..... Ale ja mam rešpektovať potom keď sa konečne ozve po 4 mesiacoch? Véd to nedáva logiku, bud sa zaujímam, alebo kašlem na nich..... Véd je to jej syn, jej prvý vnuk,,,, tak sa ma správať? Čiže ja ju musím rešpektovať, keď to jej vyhovuje..... Fakt divne