Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Pomáhajme bezdomovcom

Príspevok v téme: Pomáhajme bezdomovcom
Tomas12345

Pred 2 týdnami ked bolo teplejšie som sa išiel prejsť do mesta v ktorom som uviedol niekolko bezdomovcov. Ludia majú k bezdmovcom zväčša negatívny názor, no sú to pravé bezdomovci ktorým by sme my kresťania mali pomáhať najviac, a to i viacej než našej vlastnej rodine.

Evanjelium podľa Matúša 25:40
Poďte, požehnaní môjho Otca, zaujmite kráľovstvo, ktoré je pre vás pripravené od stvorenia sveta. Lebo som bol hladný a dali ste mi jesť; bol som smädný a dali ste mi piť; bol som pocestný a pritúlili ste ma; bol som nahý a priodeli ste ma; bol som chorý a navštívili ste ma; bol som vo väzení a prišli ste ku mne. Vtedy mu spravodliví povedia: »Pane, a kedy sme ťa videli hladného a nakŕmili sme ťa, alebo smädného a dali sme ti piť? Kedy sme ťa videli ako pocestného a pritúlili sme ťa, alebo nahého a priodeli sme ťa? Kedy sme ťa videli chorého alebo vo väzení a prišli sme k tebe? Kráľ im odpovie: "Veru, hovorím vám: Čokoľvek ste urobili jednému z týchto mojich najmenších bratov, mne ste urobili".

Najmenší bratia sú chudobní a bezdomovci. V biblii samozrejme existuje ešte viacero veršov zvýraznujucich podporu bezdomovcov.

Cast penazí nám slúži ako životné minimum pre prežitie, avšak ak nám vznikne nadbytok penazí, nešetrime si svoj nadbytok na dovolenky a veci ktoré k životu, k prežitiu nepotrebujeme, svoj nadbytok rozdajme chudobným.

Tomas12345

markaraa :

Treba pomáhať všetkým bezdomovcom bez výnimky. Co sa týka bezdomovcov alkoholikov treba im postavit azylové centrum do ktorého môžu príst aj s alkoholom, avšak s podmienkou že ten alkohol v tom azyle postupne začnú vysadzovať.

markaraa

Treba pomahat, to je jasne ale iba tych na ktorych vidime, ze sa chcu zmenit. Takych alkoholikov bezdomovcov nemienim podporovat a pomahat im!

Antikabezdak

No prave bol dokument o starovekom Rime, ze ludia tam nikdy neobdarovali bezdakov, lebo by ich pocet rastol a kedze im nikto nic nedal, problem s nimi sa vyriesil sam za par mesiacov.
U nas ak chce, nech sa o nich postara stat, ale nie bezni ludia platiaci dane.

Rasto365

Tomas12345:

Bezdomovci majú mať šancu vrátiť sa do normálneho života a živiť sa vlastnou prácou. Ak chcú byť "slobodní" a žiť ako vandráci, tak nech si to financujú zo svojho.

slobodnemaciatko

Tomas ako je pekne, ze chces pomahat. Kvoli tomu ta chvalim, lebo dnes uz velmi malo ludi pomoze.
Lenze...problem bezdomovectva je ovela sirsi a hlbsi ako si myslis. Ty predpokladas len A - su to ludia, ktori potrebuju pomoc. Ale existuje aj B - teraz budes pravdepodobne pobureny. Bezdomovectvo je aj zivotny styl. Pomoct mozes len tomu, kto je ochotny a schopny tvoju pomoc prijat. Ano, niektori to dokazu, ale nesmu byt na ulici prilis dlho a musia mat snahu sa odtial vyhrabat. Bezdomovectvo ako zivotny styl je sloboda, prezivanie zo dna na den, netrapit sa tym, co bude zajtra, nemat ziadne zavazky, povinnosti, nedodrziavat ziadne pravidla. Niektori sa tam opat vratia, lebo inak bud nevedia, alebo nechcu zit. A ver, ci nie, nachadzaju v tomto sposobe zivota stastie.

Tomas12345

Rasto365 :

Nemusí každý človek vytvárať priestory, ale každý človek može zo svojho nadbytku kupovať bezdomovcom odev, jedlo, pitie, dávať peniaze.

ahjaj :

Táto podmienka je však trochu nedomyslená. Alkohol sa nedá vysadiť zo dna na den, inak hrozia až životu nebezpečné abstinenčné príznaky ktoré bezdomovec na vlastné riziko nepodstúpi. Uprimne, kto z nás by si napríklad nedal návykové lieky len preto aby mohol íst na ubytovnu ? Radšej by sme zostali pod mostom ale s liekmi.

Alkohol vynechať treba, no treba íst na to len velmi postupne. Treba na ubytovne prijímať i ludí alkoholikov, ale pod podmienkou že začnú ten alkohol pomaly vysadzovať. Ako potvrdenie že ten alkohol vysadzuju bude služiť každodenné meranie alkoholu v krvi - podla toho zistíme či hodnota alkoholu krvi u človeka časom klesá, alebo zostáva nezmenená. Treba nastaviť také podmienky ktoré by prikazovali bezdomovcom že polroka od ich pobytu im v krvi nemože byť pri kontrole nameraný žiaden alkohol v krvi.

R0dina :

"Pozrite, kazdy ma nejaku rodinu a ked ta nechce bezdakovi pomoct, lebo asi vie preco, resp. on nechce, tak preco by ste mali vy?"

Pretože rodina ktorá ta dokáže vyhnať spomedzi seba je naozaj "skvelým" indikátorom hodnotenia človeka....

"Vy musite rano vstavat, ist makat do prace, vy si tiez mozete narokovat, ze sa vam nechce a chcete, aby vam niekto daval peniaze iba tak."

Naozaj si myslíš že im sa nechce ? Zaujímavé, že pracovať sa im nechce, ale jesť jedlo z kontajnera, chodiť v špinavom oblečení, bývať pod mostom v zime, to sa im podľa teba chce ?

"A ked sa vsetci staneme bezdakmi, tak uz nik nezaseje, nezozne, nenapecie chleba a vsetci pomrieme..."

Ak si budeme všetci navzajom pomáhať, nikto z nás sa bezdomovcom nestane.

"pomahat bezdakom je uplna blbost, mrhanie zdrojmi, radsej si za tie peniaze nieco kupte sebe alebo svojim blizkym. To urobite ovela lepsie."

Nie tak. Rodina netrpí nudzou, bezdomovci tu pomoc potrebuju ovela viac než rodina ktorá ma domy/byty.

"Ja to robim tak, ze sa viem dostat takmer zadarmo k lacnemu alkoholu a vozim ho v aute a vzdy ked pridu pri nakupnom centre, vytiahnem flasu (alebo krabicu) a dam im ju."

Alkohol im nekupuj, tým ich podporuješ v nesprávnej veci Radšej im daj jedlo, pitie, odev.

Tomas12345

Sonie :

No a prečo som ju teda podľa teba založil ?

dobreuz :

To je vynikajúci nápad :)

Rasto365 :

"Bezdomovci sú obvykle svojprávni ľudia v produktívnom veku. Nie je dôvod aby sa dlhodobo priživovali na spoločnosti tak, že žijú z darov."

A ty si snád naozaj myslíš že bezdomovec je na tej ulici dobrovolne ? Radšej je odpadky z kontajneru, chodí v špinavom oblečení a spí pod mostom v zime než by šiel pracovať do fabriky a mal svoj vlastný domov ? Ked bezdomovci nepracuju tak nepracuju preto že ich nikto zamestnať nechce, alebo na to maju nejaký zdravotný dovod, alebo maju tak nízke dochodky že z toho nevyžiju.

"Dôležitá je možnosť aby sa mohli postarať sami o seba. Asociálom a alkoholikom nemá zmysel pomáhať."

Každému typu bezdomovca treba podať pomocnú ruku a dať mu šancu na nový život.

"Piť sa dá prestať z vlastnej vôle, netreba na to psychológov alebo ústavy."

Záleží od stupna závislosti a inak sa vysadzuje alkohol v teple domácnosti, a inak sa vysadzuje alkohol na zime pod mostom.

Alkohol sa dá vysadiť i bez abstinenčných príznakov ak sa vysádza velmi pomaly. Problém je však ten že ubytovne od bezdomovcov požadujú aby sa alkoholu zriekli zo dna na den, a to jednoducho pre bezdomovcov nie je v ich silách.

"Čo sú to za ľudia bezdomovci? Nemajú známych alebo rodinu ku ktorým by šli? Sú asociálni a rodina ich nechce? Takým nemožno pomôcť."

Rodina nechce hocikoho, stačí jedna rodinná hádka a rodina ťa odpíše.

R0dina

Pozrite, kazdy ma nejaku rodinu a ked ta nechce bezdakovi pomoct, lebo asi vie preco, resp. on nechce, tak preco by ste mali vy? Vy musite rano vstavat, ist makat do prace, vy si tiez mozete narokovat, ze sa vam nechce a chcete, aby vam niekto daval peniaze iba tak. A ked sa vsetci staneme bezdakmi, tak uz nik nezaseje, nezozne, nenapecie chleba a vsetci pomrieme... pomahat bezdakom je uplna blbost, mrhanie zdrojmi, radsej si za tie peniaze nieco kupte sebe alebo svojim blizkym. To urobite ovela lepsie.
Ja to robim tak, ze sa viem dostat takmer zadarmo k lacnemu alkoholu a vozim ho v aute a vzdy ked pridu pri nakupnom centre, vytiahnem flasu (alebo krabicu) a dam im ju. Ja viem, ze im tym pomaham tam, kde aj tak chcu ist a neverili by ste, aki su mi za to vdacni, ovela viac, ako ked im date prachy. Radsej im fakt dajte priamo alkohol, aspon sa nebudete citit oklamani, ze si za to kupia nieco uzitocne.

Rasto365

Zuzka8:

Alkoholizmus je slabšia drogová závislosť. Stačí vôľa. Človek musí vedieť že príde niekoľkomesačný absťák (chuť si vypiť) a že si bude opakovať prečo chce prestať.

Najprv si sám musí uvedomiť ako veľa mu alkohol berie a čo by bez neho dosiahol. Spíše si dôvody prečo chce prestať. Tie dôvody mu budú oporou v boji s abstinečnými príznakmi. Po polroku až roku nad alkoholom vyhrá.

Čo sú to za ľudia bezdomovci? Nemajú známych alebo rodinu ku ktorým by šli? Sú asociálni a rodina ich nechce? Takým nemožno pomôcť.