Pomáhajme bezdomovcom

Príspevok v téme: Pomáhajme bezdomovcom
Tomas12345

Pred 2 týdnami ked bolo teplejšie som sa išiel prejsť do mesta v ktorom som uviedol niekolko bezdomovcov. Ludia majú k bezdmovcom zväčša negatívny názor, no sú to pravé bezdomovci ktorým by sme my kresťania mali pomáhať najviac, a to i viacej než našej vlastnej rodine.

Evanjelium podľa Matúša 25:40
Poďte, požehnaní môjho Otca, zaujmite kráľovstvo, ktoré je pre vás pripravené od stvorenia sveta. Lebo som bol hladný a dali ste mi jesť; bol som smädný a dali ste mi piť; bol som pocestný a pritúlili ste ma; bol som nahý a priodeli ste ma; bol som chorý a navštívili ste ma; bol som vo väzení a prišli ste ku mne. Vtedy mu spravodliví povedia: »Pane, a kedy sme ťa videli hladného a nakŕmili sme ťa, alebo smädného a dali sme ti piť? Kedy sme ťa videli ako pocestného a pritúlili sme ťa, alebo nahého a priodeli sme ťa? Kedy sme ťa videli chorého alebo vo väzení a prišli sme k tebe? Kráľ im odpovie: "Veru, hovorím vám: Čokoľvek ste urobili jednému z týchto mojich najmenších bratov, mne ste urobili".

Najmenší bratia sú chudobní a bezdomovci. V biblii samozrejme existuje ešte viacero veršov zvýraznujucich podporu bezdomovcov.

Cast penazí nám slúži ako životné minimum pre prežitie, avšak ak nám vznikne nadbytok penazí, nešetrime si svoj nadbytok na dovolenky a veci ktoré k životu, k prežitiu nepotrebujeme, svoj nadbytok rozdajme chudobným.

Sonie

Otvorím tému a znovu Tomas12345, všestranný diskutér(ka).
Prečo si založil túto tému asi písať nemusím....ani napísať svoj názor.

Pag

Ale tá pomoc by mala aj niečo reálne vyriešiť a niečo zmeniť k lepšiemu a nie že sa partička dobre cíti a je to ok. Nemožno pomôcť človeku, ktorý odmieta akúkoľvek pomoc, ale čo potom? Majú takého človeka potom prenasledovať pracovníčky úradu práce so sošitkom v ruke? Bežať za ním? Zachrániť ho za každú cenu? Dáme si sociálny jogging, či ako?:-) Na všetko nemožno aplikovať písma, na mnohé veci písma nestačia. Človek má aj vlastnú myseľ.

Zuzka8

Dik za info, ja si ich overím. ..

Rasťo, práveže piť sa nedá prestať z vlastnej vôle. Možno niektorým áno, ak nepokročili ďaleko, ale nie každý je taký pevný v seknutí. Vlastná skúsenosť. Prestať so závislosťou je ťažké, niekedy až rok to môže trvať, kým vyhráš. Ja by som ani nevyhrala, keby mi Boh nepomohol, nedal dobré podmienky a pod.

Rasto365

Bezdomovci sú obvykle svojprávni ľudia v produktívnom veku. Nie je dôvod aby sa dlhodobo priživovali na spoločnosti tak, že žijú z darov. Dôležitá je možnosť aby sa mohli postarať sami o seba. Asociálom a alkoholikom nemá zmysel pomáhať. Piť sa dá prestať z vlastnej vôle, netreba na to psychológov alebo ústavy.

Rasto365

Tomas12345: Každý nemôžeme pomáhať ako Marián Kuffa. On má na to priestory, prostriedky, je bývalý karatista a má pomocníkov.

ahjaj: Podmienka života v Žakovciach je aj práca. Dorábajú si jedlo, palivo na kúrenie, stavajú. Sú sebestační, na pomoc od štátu alebo ľudí sa nemôžu spoľahnúť. Bezdomovci sa tam nenudia, a preto nevymýšľajú hlúposti.

Žakovce môžu dostať ľudí z ulice, vrátiť im dôstojný život. Môžu si nájsť prácu a bývanie kdekoľvek tak ostatní ľudia.