Pred 2 týdnami ked bolo teplejšie som sa išiel prejsť do mesta v ktorom som uviedol niekolko bezdomovcov. Ludia majú k bezdmovcom zväčša negatívny názor, no sú to pravé bezdomovci ktorým by sme my kresťania mali pomáhať najviac, a to i viacej než našej vlastnej rodine.
Evanjelium podľa Matúša 25:40
Poďte, požehnaní môjho Otca, zaujmite kráľovstvo, ktoré je pre vás pripravené od stvorenia sveta. Lebo som bol hladný a dali ste mi jesť; bol som smädný a dali ste mi piť; bol som pocestný a pritúlili ste ma; bol som nahý a priodeli ste ma; bol som chorý a navštívili ste ma; bol som vo väzení a prišli ste ku mne. Vtedy mu spravodliví povedia: »Pane, a kedy sme ťa videli hladného a nakŕmili sme ťa, alebo smädného a dali sme ti piť? Kedy sme ťa videli ako pocestného a pritúlili sme ťa, alebo nahého a priodeli sme ťa? Kedy sme ťa videli chorého alebo vo väzení a prišli sme k tebe? Kráľ im odpovie: "Veru, hovorím vám: Čokoľvek ste urobili jednému z týchto mojich najmenších bratov, mne ste urobili".
Najmenší bratia sú chudobní a bezdomovci. V biblii samozrejme existuje ešte viacero veršov zvýraznujucich podporu bezdomovcov.
Cast penazí nám slúži ako životné minimum pre prežitie, avšak ak nám vznikne nadbytok penazí, nešetrime si svoj nadbytok na dovolenky a veci ktoré k životu, k prežitiu nepotrebujeme, svoj nadbytok rozdajme chudobným.