Pomáhajme bezdomovcom

Príspevok v téme: Pomáhajme bezdomovcom
Tomas12345

Pred 2 týdnami ked bolo teplejšie som sa išiel prejsť do mesta v ktorom som uviedol niekolko bezdomovcov. Ludia majú k bezdmovcom zväčša negatívny názor, no sú to pravé bezdomovci ktorým by sme my kresťania mali pomáhať najviac, a to i viacej než našej vlastnej rodine.

Evanjelium podľa Matúša 25:40
Poďte, požehnaní môjho Otca, zaujmite kráľovstvo, ktoré je pre vás pripravené od stvorenia sveta. Lebo som bol hladný a dali ste mi jesť; bol som smädný a dali ste mi piť; bol som pocestný a pritúlili ste ma; bol som nahý a priodeli ste ma; bol som chorý a navštívili ste ma; bol som vo väzení a prišli ste ku mne. Vtedy mu spravodliví povedia: »Pane, a kedy sme ťa videli hladného a nakŕmili sme ťa, alebo smädného a dali sme ti piť? Kedy sme ťa videli ako pocestného a pritúlili sme ťa, alebo nahého a priodeli sme ťa? Kedy sme ťa videli chorého alebo vo väzení a prišli sme k tebe? Kráľ im odpovie: "Veru, hovorím vám: Čokoľvek ste urobili jednému z týchto mojich najmenších bratov, mne ste urobili".

Najmenší bratia sú chudobní a bezdomovci. V biblii samozrejme existuje ešte viacero veršov zvýraznujucich podporu bezdomovcov.

Cast penazí nám slúži ako životné minimum pre prežitie, avšak ak nám vznikne nadbytok penazí, nešetrime si svoj nadbytok na dovolenky a veci ktoré k životu, k prežitiu nepotrebujeme, svoj nadbytok rozdajme chudobným.

Defender

Tomas, ty si ako vždy riadne mimo. Podľa teba máme peniaze, ktoré nevyhnutne nepotrebujeme na prežitie, rozdať bezdomovcom?? Ty si so svojimi peniazmi rob čo chceš, ale neraď iným, ako majú žiť. Napríklad ja som ešte žiadnemu bezdomovcovi nedala ani halier/cent a ani v budúcnosti sa nechystám podporovať povaľačov a darmožráčov. Nemám ich náhodou ešte nasťahovať k sebe do bytu, za ktorý mimochodom tiež platím nemalú sumu?? Na to sú predsa príslušné úrady, aby sa o nich postarali, a nie aby si slušní ľudia, ktorí takmer celý deň obetujú práci, museli odtŕhať od úst a vzdať sa zaslúženej dovolenky!!

Pracovnikutulku

Clovek, ktory s nimi pracuje prosi verejnost, nedavajte bezdomovcom nic, lebo nam ich drzite v tomto stave! U nas maju osatenie, jedlo, aj postel. Ked im date peniaze, ci gastrace, ktore si zamenia za peniaze (a este k tomu so ziskom pre predavaca) a kupia alkohol, tak nam kazite pracu s nimi. Inak ako abstinencnym rezimom, sedeniami, kontaktom s potencialnymi zamestnavatelmi im nemozme pomahat. Ked vedia, ze na ulici si dokazu citovym vydieranim vyzobrat peniaze, tak na nas kaslu a ostavaju nam vonku a hrozi im, ze sa prepiju na smrt. Chapete, ze davanim penazi nam ich zab8jate? Ved oni si neodkladaju na byvanie a podobne. Radsej tie peniaze dajte obcianskym zdruzeniam a nadaciam, ktorym verite, tak naozaj pomozete. Je to ako ked niekto krmi labute a nevie cim sa maju krmit a viac im tym skodia. Chapete to tu, co robite?!

MichaelaG

Ťažkú otázku si položil Tomáš.
Bezdomovcom treba pomôcť, veď sú to predsa ľudia...lenže, keby si im aj pomáhal každý deň od rána do večera, nakoniec zistíš, že to nikam nevedie. A môže sa stať, že skončíš presne ako oni. Okrem toho, obťažujú ostatných, to je nepopierateľné. Aké majú na to právo?

Kristus povedal: chudobných budete mať stále medzi sebou. Ale mňa nebudete mať stále pri sebe.
Okrem toho povedal: ja som s vami až do skončenia sveta. A ty Tomáš, komu dáš prednosť - ? Čo ti bude platné, keď celý svet získaš, ale svoju dušu stratíš?

Monci 222

Aj ja ich stretávam väčšinou sa združujú na tom istom mieste ale vždy v dobrej nálade popíjajú vínko;)A ako by im mal človek pomôcť??

Pag

In Dunihlav veritas... Ja som im pomahal kadejako, aj jedlom, nuz ale ked som zistil, ze si na to nejako velmi zvykli, tak som s tym prestal. Aj dimenzie Cuco som sa uz nabazil. Mne az tak alkohol nechyba ako im. A modlit by som sa za nich nemodlil, nemalo by to zmysel. Inak, nepamatam si kedy som sa modlil poslednykrat. Moje slova len pripominaju iste fakta, neide o modlitbu v pravom slova zmysle, ak si to zase niekto vykladal po svojom, s ciernou konotaciou...as usually.