Rozchod a následne depresia

Príspevok v téme: Rozchod a následne depresia
Dru31

Zdravím, asi pred tromi mesiacmi ma opustila priateľka a neviem sa z toho dostať. V minulosti som sa liečil z depresie a mám za sebou dva pokusi o samovraždu. Ťažko sa mi o tom píše lebo som si uvedomil, že som spravil hlúposť ale zase nad tým začinam premyšľať. Neviem kedy som naposledy riadne spal. Nedarí sa mi zaspať a keď konečne zaspím tak som o hodinu hore a vyzerám akoby ma niekto zlial vodou. Rána su najhoršie, vtedy cítim neznesiteľný smútok ktory sa cez deň zmierni ale nikdy neustane. Zo začiatku som skúšal chodiť von a robiť čo ma baví aby som do toho nespadol ale nič nepomáhalo a teraz už na nič nemam síl. Schudol som okolo 15kg a viacmenej som tu už len kôly svojmu synovi a preto sa aj snažím . Som si vedomi, že to bude horšie tak som sa donutil zavolať doktorke ktorá ma liečila ale tá ma voľný termin až o dva mesiace a k inej asi nepôjdem. Kamaráti tomu nechápu a myslia si že sa z toho musim dostať sám a preto im radšej nič nehovorim.Raz som ich v minulosti počúvol a nakoniec sa to prehlbilo tak, že som to už nedokázal ovládať a pokusil som sa zabiť. Chcem sa Vás spýtať čo mám robiť .

Dru31

Ďakujem Vám krásne za odpovede, ale na kamarátky teraz ani neponyslim. Viem že u nuzikantoch je pravidlom že sú väčšinou neverný ale ja som asi ta vinimka čo to pravidlo potvrdzuje.Ale skusil som , lebo som si tiež myslel že tak zabudnem rýchlejšie no opak bol pravdou. Začal som mať výčitky a bolo mi ešte horšie. Snažím sa výsť aspoň 2x týždenne ku kámošom do skúšobne ale tiež sa necítim ok. Nedokážem sa smiať ani sa nejak dostať do nálady a tak mám pocit že len kazim náladu ostatním.

Tukin

Cim viac spolocnosti a kamaratok, tym jednoduchsie zabudanie ...a viac pohlavnych chorob. Niekedy ti k tomu rozchodu dopomozu prave tie kamaratky, ktore sleduju vlastne zaujmy.

SofiaElla

Keby tak človek vedel svoju budúcnosť a vedel, s kým naozaj ostane ;). Ale to netuší nikto, a aj zlomené srdce k nášmu životu patrí. Máš city, je normálne, že sa trápiš, ale koniec sveta to určite nie je. Teraz ma napádajú tie rady, čo určite čítať nechceš - že si mladý, že koľko ich ešte bude. Viem, to v stave zamilovanosti nepomáha. Tak asi len toľko, čím viac spoločnosti a kamarátok, tým jednoduchšie zabúdanie. Čím hlbšie uvedomenie si dôvodov rozchodu a vyrovnania sa s ním, tým väčšia šanca na budúci zrelý a zdravý vzťah. Verím, že sa rozhodneš správne.

Tomas12345

Co máš robiť ? Nehladat si stastie v partnerských vztahoch ale v Bohu a v koníčkoch, a partnerský vztah brať tak nanajvýš len niečo ako bonus.

Odkedy som si svoje štastie vložil do Boha a koníčkov tak už sa netrápim nejako pre partnerské vztahy, a to som bol dakedy kvoli partnerským vztahom uplne z toho zufaly.

Dru31

Ďakujem za rady, asi sa budem musieť obiednať k inej doktorke keďže moja nema voľny termin, lebo kamaratov mam dobrých ale nevedia pochopiť že sa s tym snažím bojovať ale neda sa to. Dal by som čokoľvek aby ta depresia odoznela a už nikdy sa nevratila. Ani rodina tomu nerozumie. Viem že mi chcú pomôcť ale tym že mi hovoria nech sa spamätam, že mam dieťa tak nech sa dám dokopi a že nie som sám koho opustila priateľka a podobne reči a to mi nepomáha. Je to o tom, že kto nezažil silnu depresiu tak tomu nikdy nebude rozumieť, to viem podľa seba, lebo mal som kamarata čo trpel depresiou a tiež som mu hovoril to isté, dokonca som ho aj odhováral od tabletiek, no teraz viem že som robil zle.

Predsa

Ahoj Dru,

zazivam teraz presne to iste, co ty, len u mna je to cerstva zalezitost s komplikaciami. Ak by si chcel, nechaj na seba nejaky mail, rada ti napisem a mozme sa o tom porozpravat.

jjoe

Treba ísť k psychiatrovi, nech sa ti uľaví trocha pomocou liekov. Do vtedy nejaké bylinky a doplnky napr. ľubovník, kudzu, verbena, atď, magnézium a b komplex. Chodiť veľa von do prírody, prinútiť sa. Potrebný je aj blízky človek, rodina , priatelia, ktorí musia ale pochopiť, že si v ťažkom stave, čiže veľké pochopenie.