Zdravím, asi pred tromi mesiacmi ma opustila priateľka a neviem sa z toho dostať. V minulosti som sa liečil z depresie a mám za sebou dva pokusi o samovraždu. Ťažko sa mi o tom píše lebo som si uvedomil, že som spravil hlúposť ale zase nad tým začinam premyšľať. Neviem kedy som naposledy riadne spal. Nedarí sa mi zaspať a keď konečne zaspím tak som o hodinu hore a vyzerám akoby ma niekto zlial vodou. Rána su najhoršie, vtedy cítim neznesiteľný smútok ktory sa cez deň zmierni ale nikdy neustane. Zo začiatku som skúšal chodiť von a robiť čo ma baví aby som do toho nespadol ale nič nepomáhalo a teraz už na nič nemam síl. Schudol som okolo 15kg a viacmenej som tu už len kôly svojmu synovi a preto sa aj snažím . Som si vedomi, že to bude horšie tak som sa donutil zavolať doktorke ktorá ma liečila ale tá ma voľný termin až o dva mesiace a k inej asi nepôjdem. Kamaráti tomu nechápu a myslia si že sa z toho musim dostať sám a preto im radšej nič nehovorim.Raz som ich v minulosti počúvol a nakoniec sa to prehlbilo tak, že som to už nedokázal ovládať a pokusil som sa zabiť. Chcem sa Vás spýtať čo mám robiť .
Rozchod a následne depresia
Ďakujem Vám krásne za odpovede, ale na kamarátky teraz ani neponyslim. Viem že u nuzikantoch je pravidlom že sú väčšinou neverný ale ja som asi ta vinimka čo to pravidlo potvrdzuje.Ale skusil som , lebo som si tiež myslel že tak zabudnem rýchlejšie no opak bol pravdou. Začal som mať výčitky a bolo mi ešte horšie. Snažím sa výsť aspoň 2x týždenne ku kámošom do skúšobne ale tiež sa necítim ok. Nedokážem sa smiať ani sa nejak dostať do nálady a tak mám pocit že len kazim náladu ostatním.
určite áno, v stave rozchodu totiž vlastné záujmy nesleduješ.. kamarátky sú preto vhodné ;)
Cim viac spolocnosti a kamaratok, tym jednoduchsie zabudanie ...a viac pohlavnych chorob. Niekedy ti k tomu rozchodu dopomozu prave tie kamaratky, ktore sleduju vlastne zaujmy.
Keby tak človek vedel svoju budúcnosť a vedel, s kým naozaj ostane ;). Ale to netuší nikto, a aj zlomené srdce k nášmu životu patrí. Máš city, je normálne, že sa trápiš, ale koniec sveta to určite nie je. Teraz ma napádajú tie rady, čo určite čítať nechceš - že si mladý, že koľko ich ešte bude. Viem, to v stave zamilovanosti nepomáha. Tak asi len toľko, čím viac spoločnosti a kamarátok, tým jednoduchšie zabúdanie. Čím hlbšie uvedomenie si dôvodov rozchodu a vyrovnania sa s ním, tým väčšia šanca na budúci zrelý a zdravý vzťah. Verím, že sa rozhodneš správne.
Co máš robiť ? Nehladat si stastie v partnerských vztahoch ale v Bohu a v koníčkoch, a partnerský vztah brať tak nanajvýš len niečo ako bonus.
Odkedy som si svoje štastie vložil do Boha a koníčkov tak už sa netrápim nejako pre partnerské vztahy, a to som bol dakedy kvoli partnerským vztahom uplne z toho zufaly.
Predsa ahoj tu je môj mail dru31@azet.sk
Ďakujem za rady, asi sa budem musieť obiednať k inej doktorke keďže moja nema voľny termin, lebo kamaratov mam dobrých ale nevedia pochopiť že sa s tym snažím bojovať ale neda sa to. Dal by som čokoľvek aby ta depresia odoznela a už nikdy sa nevratila. Ani rodina tomu nerozumie. Viem že mi chcú pomôcť ale tym že mi hovoria nech sa spamätam, že mam dieťa tak nech sa dám dokopi a že nie som sám koho opustila priateľka a podobne reči a to mi nepomáha. Je to o tom, že kto nezažil silnu depresiu tak tomu nikdy nebude rozumieť, to viem podľa seba, lebo mal som kamarata čo trpel depresiou a tiež som mu hovoril to isté, dokonca som ho aj odhováral od tabletiek, no teraz viem že som robil zle.
Ahoj Dru,
zazivam teraz presne to iste, co ty, len u mna je to cerstva zalezitost s komplikaciami. Ak by si chcel, nechaj na seba nejaky mail, rada ti napisem a mozme sa o tom porozpravat.
Hlavne nie žiadne antidepresíva, to bude ešte horšie. Ale inakv ostatnom súhlasím s príspevkom podomnou.
Treba ísť k psychiatrovi, nech sa ti uľaví trocha pomocou liekov. Do vtedy nejaké bylinky a doplnky napr. ľubovník, kudzu, verbena, atď, magnézium a b komplex. Chodiť veľa von do prírody, prinútiť sa. Potrebný je aj blízky človek, rodina , priatelia, ktorí musia ale pochopiť, že si v ťažkom stave, čiže veľké pochopenie.