Rozchod a následne depresia

Príspevok v téme: Rozchod a následne depresia
Dru31

Zdravím, asi pred tromi mesiacmi ma opustila priateľka a neviem sa z toho dostať. V minulosti som sa liečil z depresie a mám za sebou dva pokusi o samovraždu. Ťažko sa mi o tom píše lebo som si uvedomil, že som spravil hlúposť ale zase nad tým začinam premyšľať. Neviem kedy som naposledy riadne spal. Nedarí sa mi zaspať a keď konečne zaspím tak som o hodinu hore a vyzerám akoby ma niekto zlial vodou. Rána su najhoršie, vtedy cítim neznesiteľný smútok ktory sa cez deň zmierni ale nikdy neustane. Zo začiatku som skúšal chodiť von a robiť čo ma baví aby som do toho nespadol ale nič nepomáhalo a teraz už na nič nemam síl. Schudol som okolo 15kg a viacmenej som tu už len kôly svojmu synovi a preto sa aj snažím . Som si vedomi, že to bude horšie tak som sa donutil zavolať doktorke ktorá ma liečila ale tá ma voľný termin až o dva mesiace a k inej asi nepôjdem. Kamaráti tomu nechápu a myslia si že sa z toho musim dostať sám a preto im radšej nič nehovorim.Raz som ich v minulosti počúvol a nakoniec sa to prehlbilo tak, že som to už nedokázal ovládať a pokusil som sa zabiť. Chcem sa Vás spýtať čo mám robiť .

miahu

ked mas taketo stavy a problemy tak by som isto vyhladala odbornu pomoc. jedine dobry psycholog ti vie pomoct. budes mat komu o svojich problemoch otvorene povedat a uvidis, ze ti to pomoze.

Ajkak

Skús na youtube , Dávid Hanc. Venuje sa radám ohladne vzťahov, rozchodov a osobnostneho rastu. Možno ti pomôžu jeho videá :) pozri si ho, bude ti lepšie

Jana Lukacova

Dru31: jana.lukacova@gmail.com (niektorí prispievajúci majú pri mene obálku, ak na ňu kliknete, zobrazí Vám emailovú adresu)

Dru31

Chcel by som sa Všetkým poďakovať za pomoc. Je povzbudzujúce vedieť že dobry ľudia ochotny podať Vam pomocnu ruku ešte nevymreli, hlavne v dnešnej "modernej" dobe.

Dru31

daniela2
Ďakujem za radu.Vadi mi to že sa nedokažem baviť a smiať a tym kazím náladu. Ďalšia vec je že hoci sa mi snažia pomôct nechapu že tento boj je v podstate dopredu prehrany ak by som sa neliečil. Potom je tam alkohol. Nehovorim, že nikdy si nedam pivo alebo nejaky tvrdy alkohol ale stane sa to maximalne 10x v roku aj to na oslavách a podobne. Ťažko znášam alkohol a myslim že zapijať depku je ako liať benzin do ohňa.Nič im nezazlievam a viem že mi chcu pomôcť za čo som im vďačny, len nerozumeju čo teraz preživam, nakoľko je na SK tema psychika tabu . Tento stav mam 3.krat ale až teraz som pochopil čo sa somnov deje. Ako som písal bol som presvedčený že sa z toho da dostať aj bez liečby len treba byť silný, čo bol samozrejme omyl.

daniela2

tá spoločnosť Ti vadí preto, že sa riešia Tvoje problémy, alebo preto, že Ti vôbec vadí, že je hluk, že sa rozprávajú a smejú na niečom?
To je na tom, že by si mal mať kam chodiť aj po tom období, keď sa z toho dostaneš. Takže ak sa to dá v tej partii dosiahnúť tak, aby Ťa neriešili, ale aby bola iná téma rozhovoru, a s Tebou sa bavili skôr o práci, alebo o neutrálnej téme, potom by som do tej spoločnosti chodila už aj preto, aby sa nepálili mosty, ktoré môžu byť prospešné. Na druhej strane kamoši ostanú kamošmi, aj keď sa s nimi nejaký čas nestretneš.

Zuzulik8

Ja som mala take depky ze som rano nevladala vstat z postele a tiez som trpela nespavostou. Na take stavy treba fakt lieky, tam nic ine nepomoze. Ale da sa z toho vyliecit, mne teda pomohli aj sedenia u psychologicky. Uz roky neberiem lieky ani nemam ziadne depky. Ak by sa to nahodou vratilo tak nevaham a dam si predpisat lieky zase. Treba ich brat radsej dlhodobejsie a neskor sa mozu postupne vysadit pod dohladom lekara.