Bojím sa,že mi jeho rodina zničí vzťah

Príspevok v téme: Bojím sa,že mi jeho rodina zničí vzťah
pritt

Dobrý deň.Žijem u môjho snúbenca.Jeho mama v rodisku ostala bez práce,tak si nasla prácu v Ba,kde sme aj my dvaja.Snubenec ma byt na hypotéku,ktoru spláca.Takze teraz my traja bývame už takmer rok spolu.Iba na víkendy chodí buduca svokra domov za manželom.Bud sme tam aj my dvaja s nimi,alebo sme zas u nás doma.Pripadne sme každý zvlášť u svojich rodín. Za celý čas nášho spoločného bývania nebol medzi nami žiadny konflikt,alebo problém.Az do chvíle,keď sa jeho rodičia dozvedeli,že plánujeme svadbu. Začali tlačiť na snúbenca,že mame žiť spolu,ale bez sobáša.Ze aj dieťa nech spolu mame,ale bez svadby.Vyhrazal sa mu jeho otec,že mu ani na svadbu nepôjde.Mna si jeho mama odchytila,keď sme boli spolu samé,a vyše 1h na mňa tlačila. Vraj ona s mužom chodili spolu pred svadbou 7r.Ich dcéra chodila s mužom pred svadbou 7r.Ze kam sa ponáhľame,vraj jej syn je mäkký a nechá sa dotlačiť do hocičoho,a ze som určite naňho vyvíjala tlak so svadbou.Vraj sa nepoznáme dosť veľa rokov.Nech spolu iba žijeme.Nech aj deti spolu mame,ale bez svadby.A ak máme už niečo dojednané ohľadne svadby,nech to zrušíme.Takze doteraz proti mne a celej mojej rodine nič nemali,ale keď ide o svadbu,sú všetci proti. Nakoniec vyšlo najavo,že za všetkým sú peniaze.Ze mu mama požičala na ten byt 20tisic eur.A ak by mala byť predsa len svadba,vyjadrila sa,že sa musí pred svadbou spísať zmluva o pôžičke,že jeho mame dlží 20tisic eur.Dalej vyšlo najavo,že jeho rodina počítala s tým,že môj snúbenec bude celý život sám.Bez vzťahu a bez deti.Aj preto všetko bolo spísané tak,že po jeho smrti,či úraze,pripadne všetko jeho sestre a jej dieťaťu.Takze len kvôli majetku sú teraz všetci proti našej svadbe.
Ja som jeho mame povedala toľko,že bývame všetci traja v spoločnej domácnosti takmer rok a keby si aj jej syn na mne nevšimol žiadne chyby,ona by ich isto neprehliadla. Ďalej som jej povedala,že ona chodila s mužom od jej 20r a jej dcéra od 21r.A že jej syn má už 37r, je dávno dospelý,žijeme spolu,chce ma,že predsa nebudeme pomaly do 50r iba spolu chodiť.A k tomu zrušeniu svadby som jej povedala,že už sme zaplatili všade zálohy (hotel,hudba,fotograf,kamera a ostatné).
V práci ma jeho mama mladú kolegyňu. Ma 3r dieťa.Nie je však vydatá,žijú spolu iba ako druh a družka.Tato žena je z bohatej rodiny.Jeho mame sa veľmi páči.Stale ju pred mojim snúbencov spomína,takmer denne spolu keď sú už doma telefonujú.Bola teraz u snúbenca aj jeho sestra s malou.Jeho mama zoznámila dcéru s tou jej kolegyňou.Tiez spolu často telefonujú.Teraz,ked tu bola jeho sestra,pozvali tu maminu kolegyňu aj s dcérkou k nám.Deti sa spolu hrali,sestra ukazovala celý byt tej kolegyni štýlom,akoby bol ten byt jej.Vsetko komentovala,ze toto ona zariadovala,že toto ona navrhla.. Jeho sestra ma v tom bratovom byte všade svoje rodinné fotky. S mužom a s ich dcérkou. Na stenách. Alebo zaramovane.A keď som počas tej návštevy akurát prechádzala po chodbe okolo nich,tak jeho sestra tej mladej kolegyni vravela,že ich deti sú ako sestry,ako si veľmi rozumejú,a že z nich dvoch sú najlepšie priateľky.V ten večer som si aj poplakala.Lebo cítim,že jeho rodina by chcela túto do rodiny a nie mňa.Neviem,ako sa mam chovať. Nikdy som nebola v takejto situácii. Ja mam jeho mamu a celú jeho rodinu úprimne rada.Ale ten ich odmietavý postoj k našej svadbe,a keď vidím,ako natískaju tu ženu môjmu snúbencov,až mi zviera celé vnútro. Snúbenec stojí za mnou.Ze svadba isto bude (aj keď si nechce samozrejme pohnevat rodičov).Poradite mi prosím,ako sa mam zachovat? Je ťažko žiť spolu s niekym a vedieť,že proti Vám intríguje,chcú vám zničiť vzťah. Ďakujem.

Jozefovicaj

Oddleliť sa od obidvoch rodičov na kilometre max. dve navstevy do roka a nevolat si.Pevne manzelstvo ci vztah je o vas dvoch...rodicov nepotrebujete.Jedina vasa povinnost naproti rodicom je financne ich podporit..nikdy nie naopak lebo ste skoncili.Odvazim sa povedat ze 80 %vztahov krachuje koli rodicom.Nieto este im nechavat deti.Uplne vasa vychova zacne kolabovat.Ak teda ste ochotny nejaku vlastnu vychovu aplikovat...lebo ako vidiet vacsona zien to prenecha mame,svokre dedovi čož je otrasne sumtné.

ajkaaa

Jedine riesenie je aby svokra odisla pekne krasne domov a vy ste boli sami. Byvanie so svokrou nikdy neprinesie nic dobre ver mi . Su to kecy ze ako si na seba zvyknete a bude dobre casom. Blbost . Stare zeny su velmi tvrdohlavne vsetko musi byt podla nich znemoznuju priatelky svojich synov kedy sa da a casom je zivot s nimi na nevydrzanie ver mi. Tiez mi svokra rozbila manzelstvo a keby mam mat niekedy v buducnosti novy vztah nikdy v zivote nechcem byvat s rodicmi partnera ani keby sme sa mali rozist. Tych 20tisic nech jej cim skor syn vrati aby uz nebol jej dlznik ani rukojemnik . A ty mas pracu prispievas na najom do domacnosti alebo si studentka?

Jana35

Pritt ja by som urobila malu svadbu ty on a dvaja svedkovia a mater nech sa aj na hlavu postavi. Proste si presad svoje a je . Deti niesu celozivotny rukojemnici rodicov aby ich museli posluchat cely zivot a robit im sasov na spagate. Zial bohu vela matiek sa takto choro fixuje na decka nici im doslova zivot aj vo veku kedy uz by mali mat vlastne rodiny . Ona je uz stara vsetko ma za sebou ale vy mate cely zivot pred sebou nedajte si to svokrou pokazit. Nech sa s tym zmieri.

denisaf

pritt davaj si bacha. Aj mne takto expriatelova svokra pokazila vztah a rozisli sme sa... Dohodila mu stetku s deckom tiez ale pekne sa im to vratilo takze si sama zakopala jamu. Nieje nic horsie nez byvat so svokrou alebo rodicmi partnera. Radsej sa ozaj zodrat pre hypoteku ale byvanie so starymi nikdy nenesie dobrotu. Nikdy o tom ma nikto nepresvedci ze ako si budu ludia dobre vychadzat. Kravina a ruzove okuliare. Neda sa nejak zariadit aby s vami nebyvala svokra? Mladez ma byvat sama!!!

D16

Dnes mi napísala, že či mám cez týždeň čas či by sme nešli von... Tak sa vás spýtam... Na mojom mieste by ste išli alebo nie?

ahjaj

Keď ste u nich, sestra nemá voľno, pracuje, takže keď tam porábate všeličo, bez toho sa ona zaobíde, je to vôľa Tvojej svokry, aby bolo tak, ako je. Tak aj tú chladničku, že pokúpite všetko, by som nekomentovala, a na celom by som sa ani nepozastavovala, ani si nič zlé nemyslela. Svokra chce byť užitočná, jej dcéra jej to umožňuje, za benefit má to, že môže byť viac s neterkou. A keby svokra nechcela, nerobí to. A ani vy. Keď nechcete, nechoďte k nim na návštevu. Preto by som si o celom ani to svoje nemyslela. Celá podstata je aj tak to, že svokra je k vám nasáčkovaná a nechce odísť. Bola by to úloha snúbenca, vrátiť jej tie peniaze, keď sa podarí a upozorniť ju, že chcete bývať sami, aj za cenu, že by musel čeliť cirkusu od mamy aj od sestry. No dobre, brať ohľad na to, že svokra pracuje, preto by jej to mal povedať vtedy, keď nastúpi do dôchodkového veku, alebo až potom, keď jej vráti peniaze. Kým sa jej tie peniaze podarí vrátiť, treba vydržať.

mimila

toto je najhorsie, ked sa rodicia do takychto veci zacnu montovat, na jednej strane chcu mozno dobre, ale nerobia dobre :/

pritt

No a aby som nebola nespravodliva. Lebo mam teraz vycitky, že som k jeho sestre nespravodliva. Tak isto ma aj ona veľa kladných vlastnosti. Je veľmi krásna a múdra. Ma zmysel pre humor, má estetické cítenie a je kreatívna, aktívna. Kariérne je úspešná, je aj športovo nadaná, hyperaktívna. Je spoločenská a komunikativna. Snúbenec je v tomto zas typický introvert..