Bojím sa,že mi jeho rodina zničí vzťah

Príspevok v téme: Bojím sa,že mi jeho rodina zničí vzťah
pritt

Dobrý deň.Žijem u môjho snúbenca.Jeho mama v rodisku ostala bez práce,tak si nasla prácu v Ba,kde sme aj my dvaja.Snubenec ma byt na hypotéku,ktoru spláca.Takze teraz my traja bývame už takmer rok spolu.Iba na víkendy chodí buduca svokra domov za manželom.Bud sme tam aj my dvaja s nimi,alebo sme zas u nás doma.Pripadne sme každý zvlášť u svojich rodín. Za celý čas nášho spoločného bývania nebol medzi nami žiadny konflikt,alebo problém.Az do chvíle,keď sa jeho rodičia dozvedeli,že plánujeme svadbu. Začali tlačiť na snúbenca,že mame žiť spolu,ale bez sobáša.Ze aj dieťa nech spolu mame,ale bez svadby.Vyhrazal sa mu jeho otec,že mu ani na svadbu nepôjde.Mna si jeho mama odchytila,keď sme boli spolu samé,a vyše 1h na mňa tlačila. Vraj ona s mužom chodili spolu pred svadbou 7r.Ich dcéra chodila s mužom pred svadbou 7r.Ze kam sa ponáhľame,vraj jej syn je mäkký a nechá sa dotlačiť do hocičoho,a ze som určite naňho vyvíjala tlak so svadbou.Vraj sa nepoznáme dosť veľa rokov.Nech spolu iba žijeme.Nech aj deti spolu mame,ale bez svadby.A ak máme už niečo dojednané ohľadne svadby,nech to zrušíme.Takze doteraz proti mne a celej mojej rodine nič nemali,ale keď ide o svadbu,sú všetci proti. Nakoniec vyšlo najavo,že za všetkým sú peniaze.Ze mu mama požičala na ten byt 20tisic eur.A ak by mala byť predsa len svadba,vyjadrila sa,že sa musí pred svadbou spísať zmluva o pôžičke,že jeho mame dlží 20tisic eur.Dalej vyšlo najavo,že jeho rodina počítala s tým,že môj snúbenec bude celý život sám.Bez vzťahu a bez deti.Aj preto všetko bolo spísané tak,že po jeho smrti,či úraze,pripadne všetko jeho sestre a jej dieťaťu.Takze len kvôli majetku sú teraz všetci proti našej svadbe.
Ja som jeho mame povedala toľko,že bývame všetci traja v spoločnej domácnosti takmer rok a keby si aj jej syn na mne nevšimol žiadne chyby,ona by ich isto neprehliadla. Ďalej som jej povedala,že ona chodila s mužom od jej 20r a jej dcéra od 21r.A že jej syn má už 37r, je dávno dospelý,žijeme spolu,chce ma,že predsa nebudeme pomaly do 50r iba spolu chodiť.A k tomu zrušeniu svadby som jej povedala,že už sme zaplatili všade zálohy (hotel,hudba,fotograf,kamera a ostatné).
V práci ma jeho mama mladú kolegyňu. Ma 3r dieťa.Nie je však vydatá,žijú spolu iba ako druh a družka.Tato žena je z bohatej rodiny.Jeho mame sa veľmi páči.Stale ju pred mojim snúbencov spomína,takmer denne spolu keď sú už doma telefonujú.Bola teraz u snúbenca aj jeho sestra s malou.Jeho mama zoznámila dcéru s tou jej kolegyňou.Tiez spolu často telefonujú.Teraz,ked tu bola jeho sestra,pozvali tu maminu kolegyňu aj s dcérkou k nám.Deti sa spolu hrali,sestra ukazovala celý byt tej kolegyni štýlom,akoby bol ten byt jej.Vsetko komentovala,ze toto ona zariadovala,že toto ona navrhla.. Jeho sestra ma v tom bratovom byte všade svoje rodinné fotky. S mužom a s ich dcérkou. Na stenách. Alebo zaramovane.A keď som počas tej návštevy akurát prechádzala po chodbe okolo nich,tak jeho sestra tej mladej kolegyni vravela,že ich deti sú ako sestry,ako si veľmi rozumejú,a že z nich dvoch sú najlepšie priateľky.V ten večer som si aj poplakala.Lebo cítim,že jeho rodina by chcela túto do rodiny a nie mňa.Neviem,ako sa mam chovať. Nikdy som nebola v takejto situácii. Ja mam jeho mamu a celú jeho rodinu úprimne rada.Ale ten ich odmietavý postoj k našej svadbe,a keď vidím,ako natískaju tu ženu môjmu snúbencov,až mi zviera celé vnútro. Snúbenec stojí za mnou.Ze svadba isto bude (aj keď si nechce samozrejme pohnevat rodičov).Poradite mi prosím,ako sa mam zachovat? Je ťažko žiť spolu s niekym a vedieť,že proti Vám intríguje,chcú vám zničiť vzťah. Ďakujem.

SofiaElla

BJ_2. dnes manželstvá krachujú aj po 20, 30 rokoch. To už je chabý argument. Čo je dlho alebo krátko, to naozaj záleží od tých dvoch konkrétnych ľudí. Pokiaľ majú už v základoch svojho súkromia a partnerského vzťahu takéto trhliny, dobré to určite nie je. A jasné, že sa mamička trasie o byt, kde si myslela, že bude ako doma, a zrazu jej to vážny vzťah jej syna nabúra. Práve preto som presvedčená, že jedine syn dokáže rázne túto situáciu vyriešiť. Až na to, že asi sa do toho veľmi nemá..

BJ_2

V tom pripade sa boji, ze je to prirychlo, 1,5r, oni mu podla mna velmi neveria, ze je svojpravny. Tak mi to pripada. Teda myslene v tom, ze sa da lahko na nieco namotat, zmanipulovat. Takze mam pocit, ze skor sa boja o to, ze mu manzelstvo nevyjde. A takisto, ze pri rozvode o nieco prijde, lebo v dnesnej dobe sa neda verit nikomu. 1,5r a za necely rok sa nastahovala, to sa proste boja. Ano, ma svoj vek, ale i tak sa im to zda prirychle a inak aj mne. Ja vyznavam 5 rokov spolocneho zivota (v byte), kym sa clovek zacne planovat svatbu. A planuje deti. Aby neboli z toho rozvody. Toto nieje sranda. V dnesnej dobe po roku a pol nemozes vediet nic, prepac. Aj 5 rokov zacina byt malo. Neras sa deje tak, ze po 8-9 rokoch zrazu, zacnu bitky a podobne, a krachne manzelstvo, citam to stale dokola. Tych 5 rokov je aspon aby to malo nejaku realnu sancu vyjst. 1,5 roka do manzelstva, je v dnesnej dobe, podla mna, blbost.

SofiaElla

Myslím si, že toto je prioritne problém tvojho snúbenca. On si musí rodinu "upratať". Nie je normálne a vhodné mať pár mesiacov pred svadbou a žiť v byte so snúbencovou mamičkou, ktorá očividne tak "praje" vlastnému synovi, že očakáva, že sa v živote neožení a nezaloží si rodinu. Pravdepodobne z titulu pôžičky na byt si nárokuje svoje právo v byte bývať, ale najlepšia rada, čo tu bola - naškrabať peniaze, celú pôžičku vrátiť a mamičku pekne vyprevadiť. Ak tie peniaze dokážete dať spolu dokopy, to vidím ako veľmi vhodnú cestu. Čím skôr jej ukážete, že to je váš spoločný život, tým lepšie pre vás.
Okrem toho sa mi nezdá, že tvoj snúbenec až tak pri tebe stojí, reči sa síce hovoria a chlieb sa je, ale nejako mi skutek utek. Ak tvoj milý nespraví v takto zásadnej veci niečo konkrétne a konštruktívne, potom to asi nebude "najideálnejšie manželstvo".

pritt

Bj2. Ta životná poistka plus ešte dáke ine-boli uzavrete na sestru,ešte keď sme my dvaja spolu neboli. Sme spolu 1,5r.Po polroku vzťahu mi on sám navrhol,aby som išla k nemu byvat.Sam to chcel. Ja bývam v Ba podnájme.A jeho rodina počítala s tým,že ostane celý život aj tak sám. Nikdy nikoho nemal. Predsa len mal 36r,keď sme sa spoznali.Ten byt je 4izbovy.Ked ho bol s mamou obhliadat,tak to počítali vtedy tak,že on bude mať 1izbu,druhu izbu rodičia,tretiu sestra, keď príde-aby mala kde byť. No a ešte je obývačka s kuchyňou.Ale inak hypo a ostatné platí iba snubenec.Okrem tých 20tisic od mamy.
Ja mam inak rodinný dom.Uz som ho splatila.Ale je v mojom rodisku.Na víkendy aj tam chodievame spolu so snubencom.On ma tu hypotéku až do dôchodku splácať..

Zuzulik8

BJ_2 nemoze mu zobrat polku bytu lebo ten byt nadobudol este pred uzavretim manzelstva. Ten zostane jeho, leda zeby ona do toho bytu tiez nieco investovala a platila mu polku splatky za hypoteku tak by si mohla narokovat na to aby jej to dal spat. Tie zakony zas nie su tak vadne aby mu manzelka mohla zobrat po roku napr. polku vsetkeho co za cely zivot ziskal a kupil si.

Bubliii

No skor by som povedala, ze mali ste dobry,neber ma v zlom. Aky bude po svadbe svojho syna, s ktorou nesuhlasi, a so zenou,ktoru evidentne neschvaľuje, tak to moze byt uz sa polroka peklo. Preto som pisala ze vyplatit mamu a byt je jeho, tak byvajte sami. A pani moze ist na rok-dva aj do podnajmu. Ci? Ale zavisi aj od toho, kedy chcete riesit deti.

BJ_2

Pritt , este si nenapisala dost podstatnu vec. Ako dlho spolu chodite so snubencom, a ako dlho byvate u neho v tom byte na hypoteku.

BJ_2

Zuzulik8 to je jednoduche, pretoze jej neveri, ze v tom manzelstve zotrva. Teda tejto dotycnej pritt neveri a ma pocit, ze to manzelstvo sa im rozpadne (je prirychle) a pritt zhrabne polku bytu.
Co inak dnesne zeny casto robia, nemaju nic, prisaju sa na muza, a potom krachne manzelstvo (v dnesnej dobe do 15 rokov takmer vzdy) a zena si zobere polku bytu.

Zuzulik8

Ty s tymto vela neurobis, musi si s nimi on urobit poriadok. Ty sa len snaz moc si ich nepohnevat a nehadat sa s nimi lebo so svokrou evidentne budes musiet nejaky cas este zit. Tu zmluvu o pozicke nech s matkou kludne spise, to je najmenej. Ale to s tym dedenim bytu moc nechapem, kym on umre prejde mozno 30-50 rokov, preci by mala potom dedit byt jeho sestra alebo jej dieta ked aj vy budete mat medzicasom deti a tie nebudu mat narok na nic? Ked umre jeho sestra tak jej byt tiez zdedi on ci jak to tam maju? Nech sa snazi splatit pozicku od mamy co najskor, ale prikazovat mu ktoru zenu si ma zobrat nemaju narok, nezijeme v stredoveku. Je dobre ze on k tomu takto pristupuje, oni sa nakoniec budu musiet zmierit s tym ako si svoj zivot zariadi. Nie kazdemu sa pacia anorekticky co maju 40 kg aj s topankami a peniaze nie su vsetko.