Bojím sa,že mi jeho rodina zničí vzťah

Príspevok v téme: Bojím sa,že mi jeho rodina zničí vzťah
pritt

Dobrý deň.Žijem u môjho snúbenca.Jeho mama v rodisku ostala bez práce,tak si nasla prácu v Ba,kde sme aj my dvaja.Snubenec ma byt na hypotéku,ktoru spláca.Takze teraz my traja bývame už takmer rok spolu.Iba na víkendy chodí buduca svokra domov za manželom.Bud sme tam aj my dvaja s nimi,alebo sme zas u nás doma.Pripadne sme každý zvlášť u svojich rodín. Za celý čas nášho spoločného bývania nebol medzi nami žiadny konflikt,alebo problém.Az do chvíle,keď sa jeho rodičia dozvedeli,že plánujeme svadbu. Začali tlačiť na snúbenca,že mame žiť spolu,ale bez sobáša.Ze aj dieťa nech spolu mame,ale bez svadby.Vyhrazal sa mu jeho otec,že mu ani na svadbu nepôjde.Mna si jeho mama odchytila,keď sme boli spolu samé,a vyše 1h na mňa tlačila. Vraj ona s mužom chodili spolu pred svadbou 7r.Ich dcéra chodila s mužom pred svadbou 7r.Ze kam sa ponáhľame,vraj jej syn je mäkký a nechá sa dotlačiť do hocičoho,a ze som určite naňho vyvíjala tlak so svadbou.Vraj sa nepoznáme dosť veľa rokov.Nech spolu iba žijeme.Nech aj deti spolu mame,ale bez svadby.A ak máme už niečo dojednané ohľadne svadby,nech to zrušíme.Takze doteraz proti mne a celej mojej rodine nič nemali,ale keď ide o svadbu,sú všetci proti. Nakoniec vyšlo najavo,že za všetkým sú peniaze.Ze mu mama požičala na ten byt 20tisic eur.A ak by mala byť predsa len svadba,vyjadrila sa,že sa musí pred svadbou spísať zmluva o pôžičke,že jeho mame dlží 20tisic eur.Dalej vyšlo najavo,že jeho rodina počítala s tým,že môj snúbenec bude celý život sám.Bez vzťahu a bez deti.Aj preto všetko bolo spísané tak,že po jeho smrti,či úraze,pripadne všetko jeho sestre a jej dieťaťu.Takze len kvôli majetku sú teraz všetci proti našej svadbe.
Ja som jeho mame povedala toľko,že bývame všetci traja v spoločnej domácnosti takmer rok a keby si aj jej syn na mne nevšimol žiadne chyby,ona by ich isto neprehliadla. Ďalej som jej povedala,že ona chodila s mužom od jej 20r a jej dcéra od 21r.A že jej syn má už 37r, je dávno dospelý,žijeme spolu,chce ma,že predsa nebudeme pomaly do 50r iba spolu chodiť.A k tomu zrušeniu svadby som jej povedala,že už sme zaplatili všade zálohy (hotel,hudba,fotograf,kamera a ostatné).
V práci ma jeho mama mladú kolegyňu. Ma 3r dieťa.Nie je však vydatá,žijú spolu iba ako druh a družka.Tato žena je z bohatej rodiny.Jeho mame sa veľmi páči.Stale ju pred mojim snúbencov spomína,takmer denne spolu keď sú už doma telefonujú.Bola teraz u snúbenca aj jeho sestra s malou.Jeho mama zoznámila dcéru s tou jej kolegyňou.Tiez spolu často telefonujú.Teraz,ked tu bola jeho sestra,pozvali tu maminu kolegyňu aj s dcérkou k nám.Deti sa spolu hrali,sestra ukazovala celý byt tej kolegyni štýlom,akoby bol ten byt jej.Vsetko komentovala,ze toto ona zariadovala,že toto ona navrhla.. Jeho sestra ma v tom bratovom byte všade svoje rodinné fotky. S mužom a s ich dcérkou. Na stenách. Alebo zaramovane.A keď som počas tej návštevy akurát prechádzala po chodbe okolo nich,tak jeho sestra tej mladej kolegyni vravela,že ich deti sú ako sestry,ako si veľmi rozumejú,a že z nich dvoch sú najlepšie priateľky.V ten večer som si aj poplakala.Lebo cítim,že jeho rodina by chcela túto do rodiny a nie mňa.Neviem,ako sa mam chovať. Nikdy som nebola v takejto situácii. Ja mam jeho mamu a celú jeho rodinu úprimne rada.Ale ten ich odmietavý postoj k našej svadbe,a keď vidím,ako natískaju tu ženu môjmu snúbencov,až mi zviera celé vnútro. Snúbenec stojí za mnou.Ze svadba isto bude (aj keď si nechce samozrejme pohnevat rodičov).Poradite mi prosím,ako sa mam zachovat? Je ťažko žiť spolu s niekym a vedieť,že proti Vám intríguje,chcú vám zničiť vzťah. Ďakujem.

pritt

ahjaj. S potravinami je to tak, že kupuje to hlavne snubenec. No aj mama, alebo ja. Striedame sa a každý kúpi, co chyba, alebo co je práve treba. Doma neranajkujeme. Obedujeme v práci. Takže už iba veceriame dáke drobnosti. Byt kupoval so stavaným nábytkom snúbenec už od jedného manželského paru. Co sa zariadení izieb týka, kupoval to snúbenec a niečo aj jeho mama. Vtedy sme ešte neboli spolu, tak mu mama pomáhala vyberať a kupovať nábytok, zariadenie. Predsa len chlap nemá taký vkus, ako žena.. A byt je veľký. Je to novostavba, asi tak 3-4rocna.

Mimina35

Utekaj kade lahsie!! Spomenies po par rokoch na moje slova. Zazila som nieco podobne. Manzelstvo nam (po 5 rokoch chodenia) vydrzalo 3 roky. Presne takychto svokrovcov som mala, uplne do bodky.. Nepocitali, ze niekedy sa ozeni... Znicili nam vztah a postarali sa o rozvod. Teraz su spokojni. Ale uz aj ja ?

ahjaj

"on je naštvaty, že jemu mama dala 20tisic a všetko si uňho v byte nárokuje a pritom sestre dajú oveľa viac peňazí na dom.."
vieš, môžete byť vďačný za tých 20 tisíc, a na sestru kašlite. Nikde nie je napísané, že rodič musí byť spravodlivý. Mal by byť, ale keď nie je, tak nie je, s tým sa nič nenarobí.
Ešte taká otázka. V spoločnej domácnosti sú spoločné aj potraviny. Kto ich platí?
Ako veľký byt to je? Koľko izieb má snúbencova mama? Ako je to s nábytkom? Komu patrí?
Snúbencova mama nebude pracovať večne. Takže časom by mala ísť do dôchodku...
Tebe ostáva byť slušná, a milá, ohľaduplná, ale nenechať si skákať po hlave. Ostatné je na snúbencovi, aby si vybojoval.

pritt

Snúbenec tiež uznal, že mame tie peniaze vratime. Ale hneď mi dodal, že sestra v zahraničí zháňa rodinný dom, posiela ponuky aj rodičom, všetko sa tam finančne pohybuje nad 500tisic a rodičia jej prisľúbili finančné pomôcť. Takže on je naštvaty, že jemu mama dala 20tisic a všetko si uňho v byte nárokuje a pritom sestre dajú oveľa viac peňazí na dom.. Ja som mu povedala, že aspoň mu už nebude mama nič vyčítať a na oči vyhadzovať. Aj keď je pravda, že snúbenec žije tu na slovensku, pomáha rodičom iba on okolo domácnosti, domu u nich doma, stará sa o všetko iba on a ze sestra žije v zahraničí a okolo rodičov nič nemusí robiť a ani im pomáhať. Keďže je mimo.
A mama keby nebyvala so synom, tak by tiež platila podnájom a oveľa viac, ako mu prispieva teraz na nájom.

pritt

ahjaj, áno. A kedy jej to vratime? Teraz tento rok zatiaľ ešte nie, budeme mať výdavky so svadbou, atď. Ale do 2.r počítame, žeby sa jej to mohlo vrátiť.

ahjaj

taká maličkosť. Aj Ty prispievaš na nájom? Kedy to vyzerá tak, že svokre budete môcť tých 20 000 vrátiť?

pritt

Dobrý deň. Píšem sem opäť..
Chcem dat za pravdu Bubliii. Už sme sa so snúbencov vážne bavili o tom, že jeho mame tých 20tisic eur vrátime a to co najskôr. Ze nasporime a vrátime jej ich. Utorok sa stala dosť nemila príhoda. Veľmi som sa však potešila jeho reakcií. Ze si ma a nás dvoch, nás vzťah, zastal. Viete. Môj snúbenec mal v celom svojom byte povesane fotografie a v rámčekoch na nábytku poukladané fotografie, ktoré mu tam dala jeho sestra. Na fotografiách nie je nič zlé. Len ma mrzelo, že na všetkých fotografiách bola iba jeho sestra s mužom a ich dieťa. A to aj na velkom plátne. Po celom byte. Hlavne v obývačke, na chodbe, v kuchyni. Fotografie ich dcérky mi ani najmenej neprekážali. Mam ju veľmi rada a vždy sa o ňu starám keď sme s ňou, venujem sa jej, kupujem jej oblečenie, hračky. Len ma mrzelo, že v celom byte bolo viac ako 20 fotografií a všade iba jeho sestra s mužom. A ich dcérka. No a my dvaja so snubencom sme už mali od januára vytlačené tiež naše fotografie. Z letnej dovolenky. Z Vianoc. Z výletov. Aj nové fotografie nás dvoch s neterkou. S rodičmi. Tak sme sa rozhodli, že fotografie doplníme o nové a aktuálne. Lebo aj neterka bola na všetkých fotografiách iba ako novorodenec. Tak sme začali vymieňať fotografie. Ale takým štýlom, že sme dali 2 fotografie našich rodičov. Potom spoločnú fotografiu nás dvoch s jeho sestrou a mužom. Proste aktuálne fotografie. Dovtedy tam bola iba jeho sestra s mužom a s ich dcérkou. Teraz sme dali fotografie všetkých. Rodičov. Nas dvoch. Aktuálne fotografie neterky. Už podľa reakcie jeho mamy sme videli, že sa jej to nepáči. Robili sme to spoločne my dvaja. Ona sa venovala návšteve uja, ktorý prišiel na kávu, lebo ju doviezol domov autom. Takže sa ešte pred ním kontrolovala. Ale už vtedy bolo vidieť, ze je tesne pred výbuchom. Ale vravím. Fotografie sme vymieňali s citom, nie iba fotky nás dvoch, ale ze na fotkach sme boli všetci. Neterka. Rodičia. Sestra s mužom. Keď ujo odišiel, a snúbenec začal zvesovat fotografie zo steny v rámčeku Home jeho sestry, tak jeho mama začala kričať po ňom nech sa toho nedotýka a nech to tam nechá ako to je. Snúbenec povedal, že prečo by to nemal meniť, keď je doma? Ona začala kričať ako šialená, že tie fotografie jej dcéry tam ostanú po celom byte a my dvaja si môžeme naše fotky dat do našej izby. To už snúbenec vybuchol, že on je tu doma nie jeho sestra, on spláca hypotéku a ze jeho sestra nemá u seba doma ani jednu jeho fotku a on ich tu ma plnú ric. Mama mu začala vykrikovať, že mu dala na byt 20tisic a ze mu prispieva mesačne na nájom, tak tam môže mať čo chce a to sú aj fotografie jej dcéry a vnucky. On jej na to povedal, ze doma je tu on. Ze je to náš domov. Ze za 20tisic by nikdy nezískala 4izbovy byt v hlavnom meste ani nikde. A nech nevykrikuje a spamätá sa. Proste bola tichá domácnosť. Len ma to veľmi zabolelo. Ze byt, ktorý spláca a bude pomaly do dôchodku splácať snúbenec - my dvaja so snúbencom, nemali sme v byte ani jednu našu spoločnú fotografiu a jeho sestra, ktorá na byt neprispela, tam mala vyše 20 fotografií.
Proste blazinec. Ja sa už naozaj nedivím tým vtipom o svokrach, a že ich mnohé nevesty nemusia..
A ako na just, keď sme boli včera navštíviť snúbencovu babku, ktorá ma alzheimera, tak sa babka pýtala, ze kde bývame? Tak jej priateľ odpovedal. Potom sa pýtala, kedy budeme mat svadbu. Tak sme jej odpovedali. A potom sa babka ešte pýtala, že kde budeme bývať po svadbe? Tak jej snúbenec povedal, že však u nás doma. A keď sa babka pýtala svojej dcéry to isté, že kde bude bývať po našej svadbe, tak ona na to hneď odpovedala, že kde by mala bývať, že samozrejme, ze tu u nás doma v byte. Takže podľa tohto vidieť, že sa ani v 62r nechystá ísť do dôchodku a chce ostať bývať tu s nami, a nechce sa jej vracať do rodného mesta za manželom.. :(
No horor..

pritt

Dobrý deň.Idem odpovedať,načo ste sa ma pytali.Jeho otec je dosť lakomy.No peniaze ma, podnika.Svoju firmu napísal na syna,je to iba na papieri. Neviem prečo tak urobil.Ale ved mu ju syn prepise späť. Otec mu povedal,vtedy keď naňho kričal kvôli našej svadbe,že to všetko prepísal iba preto,lebo si myslel,že bude navždy sám. A tie peniaze boli jeho mamy,predala pozemky po rodičoch,čo nadobudla z dedičstva a tie dala potom snúbencovi na ten byt.Musel zložiť istú časť peňazí,on mal tiež svoje,no nie dosť. A teraz spláca hypo.Tak preto mamine peniaze.A áno,chceme jej ich splatiť.Aj keď teraz šetríme na našu svadbu.Ale splatíme jej to.
Snúbencovi sa u mňa veľmi páči.Vedel by si tu predstaviť život.Aj sem rad chodieva na víkendy,minulý rok sme u nás trávili dovolenku v lete.Avsak ma prácu,ktorá je iba v Ba.Jeho firma ma spoločnosť iba tu.Je to dobrá práca, stabilná a celkom slušne platená.Robi tam od skončenia vš. No a dennodenne dochádzanie neprichádza do úvahy.Je to ďalej. Ja mam už 40r.Chceme sa pokúsiť o dieťatko.Zdrava som.Len ten môj vek.. On mi povedal,že pozná sám veľa ludi,ktorí majú deti a nie sú zobrati. Ale ze on to chce tradične.Svadba a potom deti,rodina. A ak by sa nám nepodarilo mat vlastne dieťatko,čo som mu aj sama povedala,že mám svoj vek.. Tak reagoval,že dieťatko si môžeme predsa aj adoptovať. Sestrinu malú veľmi miluje.Ja tiež. Mala si ma rýchlo obľúbila. Od narodenia sa v nej vidí. Kupuje jej všetko možné.Berie ju ako svoju dcéru. Ja tiež. Sama som mu povedala,či kvôli deťom nechce predsa len mladšiu ženu. To však rázne zamietol. Ze chce iba mňa..

guarana

až mi ta prišlo luto keď som to dočítala, je to veľmi nechutne voči tebe od budúcej svokry aj švagrinej, úplne nechutne
príde mi choré mu tahat cudziu ženu a pomaly ju ešte ponúkať do postele a ešte keď si tam vtedy prítomná!! to už kde sme, veď to je choré cele, jasne mamičke sa paci žena z bohatej rodiny tak ide aj cez mŕtvoly? halooo
ďalšia vec nerozumiem vyjadreniu že peniaze od mamy, tak snáď od oboch rodicov nie?
nechutne je aj svojmu synovi nepriat rodinu a pocitat s tým že už ju mat nebude, 37 rokov ešte nie je taky stary aby sa to nestalo obzvlášť keď je muž
zit na kopke by som chápala keby boli malé deti ale nie ako dospeli ľudia už s vlastnými rodinami ako take myši
asi by som sa na tvojom mieste vážne porozprávala s nastávajúcim a ukázala mu tuto situáciu tvojimi ocami a žiadať aby to raz a navždy vydiskutoval s rodičmi inak žiadna svadba nebude, radšej zísť z kratšej cesty ako príliš neskoro
len tak mimochodom, mamičku ukľudní s tým že vzhľadom k tomu že spolu žijete viac ako rok v spoločnej domácnosti mas nárok na nejake dedičstvo v prípade že by sa nieco stalo

Bubliii

1,5roka nevyzera byt vela, to ano, ale tam ide asi aj trochu o vek. Pritt nepise kolko ma rokov ale ak sa idu brat, tak mozno uz tikaju aj biologicke hodiny. Mozno ma sama dobre po 30tke a vtedy si jednoducho nemozes dovolit cakat xy rokov ak si zena.. A vobec. Kazdy vztah je iny. Poznam vztahy kde 8 rokov sa nic nedialo a nasledoval rozchod, a vztahy kde podobne ako tuto do dvoch rokov bola svadba a su spolu doteraz. Ak si spolu rozumeju, nie je o com.. uz to, ze snubenec stoji na jej strane je super, mnohokrat to byva skor naopak.. chcelo by to este raz si sadnut aj s rodicmi a na rovinu si vysvetlit vsetko - o byte a buducnosti.. ale jednoznacne by som jeho mamu pripravila na to, ze do dlho tam s nimi uz byvat nebude, mne to pride cele zvlastne. Pomoct to ano, ale kratkodobo, toto mi uz pride cez ciaru. Plus tie bonusy s dohadzovanim kolegyne a lobovanim za sestru (pise ze aj byt bol vyberany tak, aby tam mohla prist a viac-menej byvat). Aj to mi pride zvlastne. Ja sama mam sestru a miesto u mna vzdy najde ale max. na gauci - samostatnu izbu urcite nie..