Mam 33 rokov, sme spolu uz skoro 10 rokov a aj okolie sa uz pyta, preco nemame deti. Manzel doteraz nechcel, ale uz naznacuje, ze by rad. Ja som cele roky v tom, ze dieta chcem, ale zrazu ked to zacina byt realne, nic necitim. Ked aj, tak strach. Bojim sa bolesti, porodu, zodpovednosti. Neviem sa o dieta starat. Nechcem zmenit svoj zivot o 180 stupnov. Nema mi kto pomoct, nemam rodicov, opustili ma. Necitim sa na to. Vobec necitim tikat biologicke hodiny a kde ine zeny sa rozplyvaju nu nu nu ja sa modlim, aby mi dieta nestrkali. S detmi starsimi, 5-6 rocnymi sa viem pekne porozpravat, ale s mensimi vobec, nemam predstavu ako a o com, s malymi babatkami vonkoncom. Co teraz? Mozno nebudem chciet dieta nikdy? Ako to viem? Odist zo vztahu? Inak je medzi nami vsetko v poriadku, milujeme sa a nemame vaznejsie problemy.
Manzel chce dieta a ja nic necitim
Mirec ty si dobry chu* sorry ale ludia maju pravo zmenit nazor asi preto sa vela ludi aj podvadza a pred okolim to hraju na happy marriage, ze? zmenili nazor na partnera, nepaci sa im uz, ale pritom ho neopustia, to je trocha iny level a nie toto. je uplne bezne ze zena ma strach a sorry ale to je pekne ubohy nazor ze preco sa vydavat ked nechcem decka. to iba taki co sa chcu mnozit sa maju pravo zobrat? toto uz je v pejci cely svet ozaj. a urcite je vydata za sejka arabskeho co ju zivi istooo tam su tie vyhody, ba klasicky slovensky sedlak co donese 800 a mysli ze je kamas:D
Križovatka,
celé tie roky si muža a aj okolie klamala, že dieťa chceš a vyhovovalo ti, že manžel zatiaľ nie. V podstate si to využívala a nemusela si povedať pravdu.
Teraz opäť klameš, pretože po 10 rokoch manželstva a po predchádzajúcom odhodlaní "mať dieťa", sa tak náhle nemohol v tebe vytvoriť strach z pôrodu a ani ne-vzťah k bábätkám.
Nikdy si nechcela mať deti..., nikdy si nemala vzťah k deťom..., a vždy si vedela, že nechceš mať deti.
Nebudem sa ospravedlňovať za svoju úprimnosť. Skôr prišiel čas pre teba, aby si sa ospravedlnila manželovi za svoje klamstvá, podlé zavádzanie, a zahrávanie sa so životom manžela. Oženil sa, lebo chcel mať deti. Prečo si sa ale vydala ty?
To je otázka, čo?
keď máš takéto pocity, tak myslím, že by nebolo dobré mať dieťatko
Treba to manzelovi vysvetlit, porozpravat sa o tom. Ved predsa on bude ten, ktory ti s dietatom bude pomahat! Pokial mate ine zaluby tak fajn ale treba si to vydiskutovat, lebo fakt uz mas na to vek, aby si mala dieta.
Autorke témy:
si s muzom 10 rokov a do dietata sa tebe nechce. A co take robite? Cestujete, mate psov a tak? Po tak dlhej dobe by som sa vo dvojici asi unudila k smrti, proste vzťah by stagnoval. Myslim ze ho nemilujes, lebo inak by si mu dieta dala. Zvykla si si na pohodlie a istoty vo vasom vztahu a dieta beries ako narusitela. Bud si este na to nedospela, alebo svojho chlapa proste uz nemilujes, hoci sa mate radi. K porodu a postave - daj si cisarsky ked sa bojis aspon nebudes v strese a postavu si das dokopy, samozrejme bez namahy to nepojde. Ale da sa to. Sa kukni na modelky aj ine baby, maju deti ale makaju na sebe a nevyzieraju sa. A chlapa si tak udrzis, budete mat spolu cloveka a to uz len tak lahko ta neopusti. Ked mate dobre zazemie môžte mat aj opatrovateľku, ked to bude po nociach hlavne neúnosné. Ale mysli na svoju buducnost. Aj ked pritomnost mas ruzovu, ale asi ta opusti ked mu decko nedas, vravim z vlastnej skusenosti.
chapemta1 - presne. Radšej nemať deti ako ich priviesť do chudoby a spraviť im ťažký život hneď na začiatku.
ahoj krizovatka chcem ti len napisat ze ti uplne rozumiem. Aj ja sice rodicov mam ale som z chudobnej rodiny a vsetko v zivote mam neskutocne oddrete a odtrpene. Kazdu jednu vec. Tiez mam strach mat vobec aj jedno dieta. ked vidim aky je dnesny svet zly zamyslam sa nad tym ci je to ako od nas spolocnost chce aby sme zili vlastne cele spravne. Mam svoju vydretu karieru v podstate som sa vypracovala na spokojnu zenu ale co sa tyka zakladania rodiny... tiez mam strach. Ci by som to zvladla vsetko. Inak vo svete je uplne bezne ze funguje aj vela bezdetnych parov a nikto to tam neberie ako raritu ale na Slovensku si kazdemu trnom v oku . Je smutne ze tu je viac rodic co pomaly nema co dat deckam jest ako niekto kto je rozumny a ked nato nema podmienky radsej deti ani nema nez by mali trpiet.
Krizovatka...myslim ze kazda zena ktora miluje svojho muza casom pociti tuzbu mat s nim babo..niektore sa na babo tesia, ine sa boja ale vsetko sa casom naucis a pojde ti to samo
(vsetky sme sa to ucili ;o)))
Otazka je ta ci skutocne milujes svojho muza a chces s nim rodinu alebo s nim chces byt "len tak" a uzivat zivot v dvojke. Lebo ak on chce rodinu a ty nie - vas vztah casom rozdrvia nezhody, hadky a nedajboze si tuzbu po rodine naplni inde. Kazdopadne sa rozpravajte, povedz mu o svojich obavach a pochopte jeden druheho.
ďakujem, Zuzi, toto mám z domu a možno som týmto staromódny. Ja si však myslím, že treba rozmýšľať moderne a novo, ale nie tak, že to staré, čo bolo dobré, celkom vyhodiť. Čo staré bolo dobré, to nechať, a vyhodiť a nahradiť novým iba to, čo je zlé.
Vynález manželstva zlý nie je. A to, že je toľko rozvodov? Moji rodičia mali pred pár rokmi také obdobie, že sa dohodli na všetkom, na výživnom, a totálne, čo a ako si rozdelia, svadobný obraz nad posteľou zvesili. A potom tam mesiace nevisel, a neskôr sme sa presťahovali do nového bytu a tam ho otec znovu zavesil a mama nepovedala nič a nedala ho dolu. Neviem, čo bolo. Tak či tak som rád, že ostali spolu.
@Naivny, mas velmi pekne nazory. Palec hore za teba :) som rada, ked citam, ze niekto takyto mlady ma zdravy rozum