Rada od starších chlapov

Príspevok v téme: Rada od starších chlapov
burrgerking

Ahojte, zaujímal by ma váš názor na radu od starších chlapov - nikdy sa neženiť. Počujem to stále. Ešte som nevidel žiadneho staršieho chlapa nad 40 rokov, ktorý by bol šťastný...

Asi na tom niečo bude. Každý starší chlap odporúča sa nikdy neženiť. Väčšina manželstiev sa aj tak rozvedie a tí čo zostávajú to majú veľmi ťažké...

A chápem prečo - musí to byť dosť na nič život, keď musíte stále každý deň vstávať, ísť do roboty, pracovať od nevidím do nevidím, len preto aby ste mohli poplatiť účty, nakŕmiť deti a ísť spať a ešte si vypočuť pol hodinové monológy ženy ako ste na nič chlap lebo s ňou netrávite čas... tak mi prosím vás vysvetlite jednu vec - chcete aby vám zarábal veľa peňazí aby ste sa mali lepšie a aby vaše deti nemuseli sa mať zle, ale potom vám vadí že je stále preč. A KEĎ začne tráviť viac času s vami, tak vám zase vadí, že máte menej peňazí a ženiete ho do roboty aby ste si len zase potom mohli sťažovať že s vami netrávi čas.... fakt super logika, tlieskam

Po tom čo som počul od mojich starších známych a po tom, čo aj vidím na svojich rodičoch, nikdy nikdy nikdy nechcem mať ženu, lebo je to asi fakt peklo na zemi... a to ani nehovorím o tom, že koľkí majú ženy ktoré ich podvádzajú... fakt des. Ako sa má potom mladý človek tešiť na manželstvo keď sa toto deje skoro každému?

Vždy som chcel mať ženu a deti, ale keď vidím aká je realita tak som na tom lepšie keď som single. Dokonca aj sexuálny život je lepšie ak je človek single a pritom sex je hlavná motivácia prečo sa chlapi ženia a namiesto toho sa im dostáva len odmietanie sexu a nevera...
Som rád že som si to uvedomil takto skoro a že som nespadol do tej pasti ako ostatní chlapi. Robiť otroka nejakej nevďačnej žene čo je stále nespokojná a podvádza, to fakt nechcem....

Aký názor na to máte vy? Chlapci? Chcete sa oženiť a mať rodinu?

Bubliii

Ahjaj ahoj, ano to viem, a tak je to logicke predsa - nie kazda mamina chce byt slobodnou matkou dobrovolne takze urcite som za aby dostavala dlhsie podporu.. len u tvojich studentov to nebolo o tom, CI sa vziat ale KEDY sa vziat - tak som to aspon ja pochopila z tvojho prispevku.. takze chceli sa vziat, ale pockali a to je OK, mozno by som to aj sama takto riesila ak by som otehotnela na studiach.

Antisexx

Naivny, vdaka za odozvu, cakala som ze dobry dovod pre svadbu nie je :D ty si povedal ze kvoli dievcatu lebo si to zasluzi, cudny dovod taky som este nepocula. No prirovnavat k bakalarke to je hlupost lebo z bakalarky nieco mas trebars sa mozes lepsie zamestnat alebo uz nepokracovat vdaka nej v studii, a v podstate na vacsije skolach ju spravit musis takze tieto dve veci by som neporovnavala. Odpoved som dostala, svoj nazor ppvedala, robte ako myslíte, my ludia tak ci tak robime vacsinou len samé zbytocnosti ;)

ahjaj

naivny, som rada, že ešte existujú mladí muži s takým zmýšľaním, ako máš ty.
zuzii a bublii. Mám také skúsenosti, že slobodná matka má dlhší čas materskú dovolenku a dlhší čas, tuším nejak 8 mesiacov poberá aj viac peňazí. Moji študenti to zvykli preto tak riešiť, keď sa pritrafilo neplánovane dieťa, že sa zobrali až potom, keď malo dieťa 8 mesiacov, aby dostali viac peňazí od štátu. Takže v tomto náš štát podporuje skôr nesobášenie a slobodné matky, ako dieťa narodené v manželstve. Ostatné benefity, ktoré ste písali, sú tak, ako píšete.
Viem, že napr. podľa maďarských zákonov sa slobodná matka neodmeňuje väčšími finančnými benefitmi od štátu ako manželka a matka.

Zuzi11

Vačšina ľudi ide do vzťahu práve s tou myšlienkou , že možno to je tá pravá osoba, s ktorou ostanú do konca života. Aký ma význam ísť do manželstva, keď už dopredu rozmýšlaš nad tým , že za koľko sa rozvediete, koľko bude stáť rozvod, koľko peňazí získam? Žiadný, takíto ľudia nech nerozmýšľaju nad svadbou, nemalo by to význam.
Nie je to len kus papiera, stále to má svoj význam . Napr v prípade nejakej neočakávanej nehody, zomrie ti napr manžel, ak ste boli zosobášeni, ty začneš dostávať vdovský dôchodok a tvoje deti sirotský. Pri obyčajných partnerských vzťahov , kde spolu žijú “nadivoko” žena nič nedostane. Stale je v tomto štáte základnou stavebnou bunkou našej spoločnosti rodina- otec, mama, deti . Taktiež, pre deti je najlepšie vidieť vzor otca a matky, samozrejme, da sa to vidieť aj pri obyčajnom partnerskom zväzku, ale predsa nie je to ako pri manželskom zväzku. Zober si napr také rozdielne priezviská otca a matky, dieťa to spočiatku moc nechápe . A asi najdôležitejší aspekt je , že v manželskom zväzku si ako tak viazaný, zatiaľ čo v partnerskom zväzku sa kludne môže stať, že po hádke ti priateľ utečie, ostaneš sama a ostanú ti na krku deti. Tam nemáš až takú istotu, že problémy sa budú riešiť. Partneri si tam nechávajú otvorené zadné dvierka ,že čo keby náhodou by to nevyšlo, tak sa vytratím, veď aj tak s tou druhou osobou nemám žiadné záväzky.

Samozrejme, je to každého vec, len nie je správne používať slovne spojenie - veď je to len papier. Lebo ako vidíš, nie je to len papier.

Poväčsine deti, ktoré vyrastajú v normálnej harmonickej rodine, ktorú tvorí otec, mama , tak si chcú založiť rodinu, oženiť sa / vydať sa . Lebo vidia v nich vzor.

Bubliii

Naivny dobre uvazujes, chvalim ta. Aj moj muz neznasa obleky a na svadbe sme mali 32°C, ale ani nepipol. To je to, co tu asi mnohym diskuterom chyba, trosku pokory a obetovat sa pre druheho. Mas dobre nazory, len tak dalej, dievcata co chcu zit radsej v manzelstve ako "na hromadke" chvalabohu este su, urcite najdes :)
A co sa tyka zdrapu papiera.. to je taky super "argument", ze svadba je kus papiera. Nie je. Aspon pre mna, mojho muza, mojich rodicov ani jeho rodicov nebola. A to nie sme ani veriaci. Keby som pochadzala z rozvedenej rodiny, asi by som mala menej romanticke predstavy, ale ideu manzelstva som vzdy podporovala. Napriklad aj taky rodny list je "iba" papier, ale do 15tich rokov dietata jeho jediny identifikacny doklad, ako tu pisal aj naivny, diplom = tiez kus papiera, ale ma svoj vyznam.. atd. Navyse system na SK je viac nakloneny manzelskym dvojiciam (vdovske, bezpodielove spoluvlastnictvo atd.).. Pre mna kazdy kto hrdo vyhlasuje ze svadbu nepotrebuje si chce jednoducho nechat zadne vratka (aj ked iba podvedome). Lebo to, ze nie su peniaze na svadbu a pod. kecy, to nie su argumenty.. vies sa zosobasit na urade za 15min a zadarmo.

naivny

antisexx, keď musím zvládnuť oblek a kravatu na bakalárkach, ide tiež o papier, ak sa mi pošťastí, a na promóciách, tiež ide o papier, tak toľkú obetu by som priniesol aj pre dievča, ktoré by bolo také dobré. S tým, že hneď po obrade by som si dal dole kravatu. :-))
Oženil by som sa preto, lebo keby to bolo tak dobré dievča, tak by si to zaslúžila. Samozrejme, keby aj ona chcela. Keby nechcela, zamyslel by som sa nad negativizmom, ktorý tu srsi z kazdého skoro. Hovorím o sobáši, iný o rozvode. Zamyslel by som sa nad tým, preco neverí tomu, že my budeme prave ta dobra cast statistik. A ked nie, to staci riesit potom. Verim v seba a svoje schopnosti, ze aj po rozvode sa viem postarať sám o seba a aj poskytnut potrebne financie na vyzivu deti.

analyzator

burrgerking...Bohužiaľ, 50 percent ľudí sa rozvádza. Druhá polovica žije približne tak, ako si napísal.
topmanager ...ak píšeš pravdu, gratulujem. Pokračuj ďalej a váž si čo máš. Nie je to samozrejmosť. Ak si chcel ľudí nasrať, podarilo sa. Užívaj si dobrej nálady, tá síce nepomôže, ale podľa Wericha naserie veľa neprajníkov.
Antisexx...nakoľko ľudstvo globálne hlúpne, stráca sa morálka a zodpovednosť, tak aj hlúpy príspevok je príspevok a treba ho rešpektovať. Nemaj strach, že Ťa kresťania nepochopia, pretože hlúposť ani inteligencia sa nedajú zakryť. Jedna z najväčších civilizačných pohrôm - učený hlupák - Karel Čapek. Sigmund Freud - hlupáka stopercentne poznáš, chýba mu hamba.

-

Antisexx

Naivny- a naco ti je svadba? Este si aj povedal jej jednu nevyhodu podotkol si ze by si sa musel obliect do obleku aj ked ho nemas rad. Preco si myslite ze zit s niekym bez manzelstva vam nezaruci stastny vztah? Vsetko co si vymenoval: deti, dobre dievca,... mozes kat aj bez svadby. No a oed vam to nahodou nevyjde, usetris peniaze a nepojdu na rozvod :) tvoji rodicia si ocividne dobre rozumia ale to im svadba nezarucila. I bez nej by boli takí akí su teraz. Niektori zabudaju ze po svadbe sa clovek nezmení na lepšieho. Takze vela stastia v obleku v ktorom sa budes citit nanic, vela vyhodenych penazi :)

kikca1988

Urcite zalezi na tom ake zazemie sme mali vytvorene pocas detstva, nikdy som netuzila po rodine, detoch, manzelovi. No postupom casu ako som rastla chcela som aby to bolo inak, skusit to ako rodic, skusit to ako manzelka a teraz po nicom inom netuzim byt milen milujca matka, dobra manzelka, partnerka, kamaratka. :) Asi proste na to treba len dozriet :)

naivny

ja som sice mladsi muz, ale som veľmi rád, že vyrastám v rodine, kde rodičia nie sú rozvedení, a sú riadne manželia. Keď sa raz zoznámim s dievčaťom, s ktorým sa budeme mať radi a rozumieť si, chcem sa aj riadne oženiť (ach ten oblek a hnusná kravata, ale ten jeden deň to v ňom vydržím). Riadne chcem aj deti, jedno alebo dve, uvidím, ako bude chcieť ona. Mojím snom je mať také dievča, ktoré by ma podporovalo v mojích plánoch a v tom, čo robím. To som videl aj doma, keď išla mama na akýkoľvek kurz alebo si mohla robiť nejakú skúšku, otec ju zato chválil a podporoval, brával mňa so sestrou preč, aby sa mama mohla učiť. A mama robila rovnako, keď otca posielajú,alebo mu navrhujú dačo v práci niečo robiť, alebo čo si otec zaumienil, vždy ho mama podporovala. Nikdy mu nepovedala, že to je zbytočné. Takže ak bude chcieť moje dievča sa učiť, cudzí jazyk, kurz šitia, hocičo, čo bude užitočné trávenie času, budem rád.