Ako mu povedat, aby sme sa nejako chranili?

Príspevok v téme: Ako mu povedat, aby sme sa nejako chranili?
ssssss

Ludia mam taky problem, ze mam priatela, nedavno som s nim mala prvy sex, je o dost starši odo mna. Ja neuzivam antiku a on si nenosi kondomy. Lubime sa a vsetko, ale ja dieta nechcem este. A verim ze ani on momentalne. Povedzte mi prosim ze ako mu to povedat ze sa chcem nejako chranit, lebo on by to chcel zrejme vzdy bez ochrany? Alebo si veri, ze sa nič nestane?

Kupila som si aj pharmatex, lenze ako mu to povedat? Ja neviem či som taka hanbliva alebo čo, ale mne je to blbe.

Ako sa chranite vy? Co by ste mi radili? Dakujem

syslik740

normalne otvorene mu to treba povedat! Ved sa predsa o vsetkom rozpravate nie? Tak aj toto by si mu mala normalne povedat, otvrene sa s nim o tom porozpravat

Abcd888

Tiež si myslím, že keď si s ním už mala sex, tak by si mala byť schopná mu to normálne povedať. Inak to podľa mňa mala byť jedna z prvých vecí na ktoré si mala myslieť ešte pred sexom, no ale čo už. V dnešnej dobe si človek nemôže byť ničím istý, a tak by si mala myslieť v prvom rade na svoje zdravie. Veď aj prednedávnom tu bola téma, že jednu nakazil jej partner pohlavnou chorobou :)
A zároveň si tiež myslím, že časom ťa tá láska asi prejde. Ten vekový rozdiel je veľký… síce som len bola dvakrát alebo trikrát na rande s mužom o 10 rokov starším, ale tam to už bolo vidno a to dosť, no tiež platí, že to nemusí byť pravidlom vo všetkých prípadoch :)

SofiaElla

Zakladateľka témy, svoj vzťah tu nemusíš obhajovať - ani si sa na vekový rozdiel nepýtala a tu budeš kritizovaná asi za všetko.
K téme - samozrejme to partnerovi povedať. Dobre argumentovali tí, čo tvrdili, že ak nemáte problém sexovať, potom by nemal byť problém ani sa porozprávať o ochrane.
Ja osobne som používala "dávanie si pozor", čo bolo u mňa úplne bezpečné, nedokážem posúdiť, či som mala veľa alebo málo sexuálnych partnerov, ale žiadny s tým problém nemal. Bola som na tom aj tak, že som zabudla povedať, že neberiem antiku a zdalo sa mi, že uňho to bolo "na mále", tak som ho zastavila a povedala som mu, že ak si nedá pozor, bude vychovávať dieťa.

Melby

S takýmto prístupom sa potom nečuduj, keď sa ten tvoj hrdina na teba vykašle a zostaneš sama aj s deckom na krku... lebo k tomu smeruješ!

naivny

z tohoto príspevku som ostal trochu prekvapený. Keď s niekým spím, nie je to o dôvere? Tak je predsa normálne baviť sa aj o tom, že z milostného opojenia môže vzniknúť dieťa a či to chceme.

taktoniee

na to že máš 23 si dosť blbá,.. pharmatex normalne + mu povedz nech ten sajrajt nepušťa do teba, lebo ani pharmatex nie je 100%

Lollka

Si hrozne naivna ale to je v tvojom veku normalne. Vsak zivot ta nauci a ziskas skusenosti sama, ludom na fore nebudes verit. Pravdou je, ze on viedol sexualny zivot uz ked si ta ty narodila a verit tomu ze si tretia s ktorou ma sex je fakt velka naivita. Ja ti to hovorim len preto, za mam kamosku ktora mala podobneho ako ty a nakazil ju. Mal 41 a takisto bol slusny, inteligentny, hanblivy, introvert, so zenami to nevedel a nevedel nejaku ani oslovit. Do krcmy v zivote nepachol a vobec nepil pivo. S kamaratmi nikdy o intimnostiach nerozpraval. Spominal nejake 3 byvale priatelky cize ona bola akoze stvrta. A tiez odmietal kondomy, ze mu vadia. A nakazil ju pohlavnou chorobou. Potom sa obaja liecili, ona to neriesila ze vsak asi sa nakazil od byvalej, za to on nemoze. A po par mesiacoch zistila ze je zaregistrovany na dvoch zoznamkach a hlada si dalsie zeny. Pred nim dva roky nemala vztah ani sex, cakala na toho praveho. A ked si myslela ze ho nasla tak ju nakazil. Mimochodom, chlap co si najde priatelku vo veku dcery celkom kompletny nebude a zrejme ma velke komplexy. A zakomplexovani su najhorsi, ti podvadzaju najviac aj ked na to vobec nevypadaju. Ale na to vsetko ty dojdes raz sama. Ked ziskas skusenosti a zistis, ze ked ti 40+ rocny chlap hovori ze si jeho tretia tak s najvacsou pravdepodobnostou klame.

ssssss

Psychoterapeut: nie, nemá ma len na sex,chodila som aj s mladymi, ale nespala som s nimi, oni ma tlacili do sexu, tento nie. On čakal a povedal mi, ze mi da tolko času kolko chcem. S tymi mladymi som chodila, lebo som sa hladala a chcela som im dat sancu. Chcela som byt ako ine baby, mat rovesnika. Ale vzdy sa mi pacili a vzrusovali ma starši, nie zas dedkovia, ale o dost starši ako ja, zacalo to ucitelom na strednej..ale to bola len platonicka laska. Ale nie zas ktorykolvek starsi, musi mat osobne čaro a byt inteligentny.My vieme spolu komunikovat o inych veciach, len v tejto som ja min. dost hanbliva. Medzi nami je absolutna dovera aj ked sa tyzdne nevidime, nerobim mu stihačku, ani on mne. Nechavame dychat jeden druheho. O 10-15r. nikto nevie čo bude, mozno nebudem už ani zit. Ale chcem ich stravit v laske s niekym, s kym sa citim dobre, nie s niekym kto vyhovuje inym ale nie mne. Aku mate zaruku, ze ak sa date dokopy s rovesnikom budete spolu cely zivot, ci tych 10-15r.?? Pri dnešnej rozvodovosti a konzumnych ludoch, ktori pri prvom probleme podvedu?