Co moze pomoct na uzkost? Som v permanentnom strese, strachu pred mamou, cokolvek urobim zle, staci len ze ma zly den a zacne sceny vyhrazky.Ja uz ked to citim a nemam kam utiect bojim sa co pride.Mala som uz zachvat ze som cely nabytok vyvratila, vrieskam ale to zacne aj ona este viac urocit az mam chut ju zabit, tazke dusim v sebe hnev.Z toho mam potom uzkosti, chodim po byte, hore dole, obcas zacne aj srdce byt a citim ze praskne a zomriem.Take stavy mam.Je pomoc ina ako psychicke lieky.Bez psychologa.Mama este tvrdi ze si znicim zivot liekmi.Vyhraza sa aj v tomto .Viem som dospela mam mat svoj rozum ale v tomto sa nevyznam.Znicia lieky zivot ale co je bez nich je akoze lepsie ? Ked to ide az k smrti?
Uzkost
Cliattsi: A ty tuto liecbu mas vyskusanu povedzme na sebe? Pozriem si to, ale pravdu povediac neviem ci tomu velmi verim, ze to pomoze.Skor mi prislo ako dobre ten guajacuran, alebo teda aj to poslesne co si tam pisal.Potrebujem nieco aby som znizila napetie v tele.Hlavne asi to.Zo spankom mam problem ten, ze v noci nespim a dospavam rano.Ale podari sa mi spat.Obcas ked pridem z niekadial, pride na mna uvana, tak si poviem , ok idem si pospat na hodinu, lenze matka mi neda spat.Chodi mi do izby, zacne sa ma vypytovat veci,pritom vidi ze spim, ja samozrejme este nespim odide tak si poviem konecne pokoj, ale ona pride zas.Tazke aj ked viem ze potrebujem oddych nemozem ho mat, z toho mam stres, hnev a agresiu, nemozem ju zbit lebo je matka takze tu agresiu a hnev hromadim v sebe, chodim sa prechadzat ale pridem domov a zase neda pokoj.Potom samozrejme v noci nespim.Spracovavam to co mi narobila.V noci na mna este zvykne kricat preco nespim tak sa to este znasobi.A objavia sa aj uzkosti.Spim potom doobeda, nemam silu na den a, tak to ide dookola.Kazdy den mam potom strach ci zvladnem vobec den.Lenze nemozem takto dalej nechcem zomriet bojim sa ze si privolam aj horsie choroby tym ze telo je slabe.
Idris9966 :
Nie placebo to nebolo. Prečo potom aj ostatné veci nefungovali ako placebo ? Placebo sú výživové doplnky ktoré sú velmi slabé na to aby skutočne fungovali na ťažšie úzkosti, ale guajacuran výživový doplnok nie je. Je to čistá chémia s účinnou látkou geuejfenesín ktorá vo pôsobi i proti uzkosti.
Taja123456 :
Chápem no, tvojej mame sa nechce robiť a očakáva preto že ju budeš živiť ty. Ak teda ostaneš u nej bývať, tak ty naozaj nezostáva nič iné než sa na to štúdium odhodlať, alebo si nájsť nejakú prácu v automobilke kde dávajú docela dobré platy i pre ludí ktorí nemaju VS titul.
Aký mesačný príjem v eurách tvoja mama potrebuje ?
Presná príčina úzkosti zatiaľ nebola odhalená, keď dobre viem
..A.bolo.by to nadlho.
No keď máš napr. aj problém so spánkom, malo by to zabrať.
Informácie.mám z netu tak celkovo. Hlavne z anglického. Na sk o tom nikto nediskutuje a málo ľudí má tieto informácie. Preto osobne ani takého človeka nepoznám.
Je to taký môj návrh,že by ti to mohlo pomôcť. Hlavne magnézium a B6.
O CHELÁTOVANÝCH MINERÁLOCH DOKONCA ANI VIACERÉ LEKÁRNIČKY NEVEDIA. Keď sa na to pýtam, pozerajú na mňa, že čo to chcem :)
Ale to čo som napísal by ti malo podporiť tvorbu dopamínu a serotoninu, čo sú dôležité látky pre to, aby si sa cítila dobre. Keď si v strese, tak telo prestáva tvoriť tieto látky v takej miere.
Niektorí užívajú antidepresíva a anxiolytiká, a ty si napísala, že to brať nechceš. Tak toto je alternatíva.
Ja mám tiež úzkosti a preto tiež hľadám už dlho tie isté odpovede ako ty. Našiel som napr. tieto. A tie sú veru z tých bezpečnejších.
Keď chceš si to môžeš preveriť aj sama cez Google "chelated magnesium b6 stress"
Ale zase treba dodať, že môže to mať urč. riziká podľa toho, ako to budeš dávkovať. Každé telo je iné a inak prebieha v ňom metabolizmus-využitie látok. Sú aj kritici na podávanie týchto látok. Lebo zase nie je dobré predávkovať sa týmito doplnkami. A zase je aj pravda, že tieto látky, keďže ich telo začne využívať budú spotrebovávať aj iné látky (minerály), aby prebehli urč. procesy v tele. Preto je dobrý ten multivitamín. Ale videl som aj kritiku takéhoto postupu.
Ja by som bol rád, keď by som mal vzdelanie v tomto odbore a robil by som osvetu ľuďom o tom.
No a tým, že je minerál chelatovaný je sám o sebe silnejší než ten bežný v obchode. A P-5-P je vlastne látka vitamín b6 v aktívnej forme, na ktorú by sa MAL premeniť pyridoxín hydrochlorid v tele. To sa ale často neudeje tak ako treba, lebo to telo niekedy proste nevie poriadne premeniť. Preto aj užívanie tej b6-ky/magnézia z lekárne nemusíš ani pocítiť!
Keď chceš, prečítaj si pri jednotlivých výrobkoch na nete aj recenzie a podľa toho uvidíš, ako to zaberá druhým ľuďom. Že netrepem sprostosti :)
Ešte nejedz sachardy, sladkosti, lebo to podporuje depresiu.
Môžeš zvážiť prerušovanú hladovku - "intermittent fasting", ktora môže zabrať na depresiu.
A to som tu ešte nepísal o terapii ľuďmi. Taký psychológ tiež vie pomôcť. Už len normálna reč s človekom pomôže.
Najviac sa bojim toho, nasla by som si priatela a isla stade prec .Lenze casom keby som sa zotavila, nebol by mi dobry a nechala by som ho.Toto dopredu viem.Nikomu nechcem ublizit a tak sa trapim sama.No a este strach z karmy.Ze ked ublizim ja, vrati sa mi to.Takze ake vychodisko z tohto je? Nieje.
Tomas12345: Ale nechcem sa v tom rypat.Davas otazky, ale prave to mna privazda do uzkosti, ked to riesim.
Tomas12345: Tomas, nechce sa jej robit ale chce zit na vysokej nohe.Prepustili ju z dobrej roboty, firma krachla.Odvtedy nerobi nic.Lipla ma mne a mojom zivote.Viedla ma, aby som studovala a potom mala dobru pracu.Upla sa na moj zivot a dirigovala mi co mam robit.Lenze ja som tuzila po inom.Ked som nesla tak ako chce zacala mi robit peklo.
Cliattsi: A odkial mas tento liecebny postup? Mg mam sumive tablety , znacku neviem, a B6 z lekarne. Btw.citala som teraz o uzkosti, ze to moze byt vysledkom aj inych chorob, kvasinky, plesne v tele, no aj ine choroby.Mala som kvasinky.O inych chorobach bohuzial neviem, bojim sa momentalne k lekarom.
Nato ci som extrovert tak, mam rada spolocnost, ale uzavretu.Pred cudzimi ludmi mam strach, vystupit pred publikom takisto, som hanbliva, ale zase ked uz ludi poznam, tak sa odviazem.
Tomáš Tak asi ti to fungovalo ako placebo ,aj tak všetko začína a konči len v hlave aj tie panicke ataky takže ..
Boze tieto prispevky typu magnezium a B6 a zinok to už je normalne rakovina tohto fóra
šak ked ma niekto psychicke problemy čo netrvaju dva dni a nevladze ani spat tak asi nebude žrat horčík a chodit sa prechadzat denne 5km ...
Tolko penazi čo som už minul na podobne sračky typu guajacuran a vitaminove doplnky čo som žral na palety a čo kkt z toho
Jak keby ste predpisali niekomu kto ma rakovinu bazový sirup....
Guajacuran....mne zabral prve 2 tyzdne, potom nič.
Taja skus napisat, ake magnezium uzivas-vyrobcu. Magnezium=horčík po latinsky.
Treba tieto doplnky
1 Magnezium, ale v telom vyuzitelnej forme..konkretne magnezium chelát. Z toho konkrétne by som odporučil Magnesium chelat od Unios Pharma. (12 eur) treba užiť min. 400 mg Magnesia denne. Možno aj 800.
2. Zinok- v podobe Zinok chelát. Napr. Zinek v chelátové vazbě. Zase Unios Pharma. Ale tento zinok si vieš zabezpečiť aj z obchodu pre doplnky výživy pre športovcov aj iné značky. Bývajú ale drahšie. Treba čítať etikety, alebo povedz tomu čo to predávava toto čo ja tu píšem. On tomu bude (mal by) rozumieť.
3. B6. Väčšinou sa predáva u nás vo forme "pyridoxín hydrochlorid". Ale táto forma je málo využiteľná. Momentálne je účinnejšia forma. P-5-P alebo pyridoxal-5-phosphate, p yridoxal-5-fosfát. Denne by som na tvojom mieste užil aspoň 30 mg. Doplnky s touto formou zase slovenský výrobcovia nemajú. Treba to objednať zo zahraničia. Zadaj do google.
Napr. toto je jeden z výrobkov:
ForMeds, Bicaps P-5-P, 60 kapsułek.
Tiež vyrába Solgar aj Now Foods (názov P-5P).
Nechcem sem dávať odkazy na stránky, lebo mi to vymažú.
A výrobca Formeds má aj zaujímavý B-komplex.
Keď už to budeš mať, bolo by dobré popri tom brať multivitamín. Najlepšie kvalitnejší od doplnkov výživy pre športovcov. Aby to obsahovalo aj Mangán a Meď.
Toto je taký základ.
Keď chceš nejakú jednu vec, ktorá by ti mohla pomôcť bez ohľadu na tieto doplnky, môžeš kúpiť aj Rhodiola od Naděje. Je to tinktúra na stres.
Ešte si nenapísala,či si taká hanblivejšia, alebo či máš aj strach z ľudí alebo si skôr taký extrovert. To by ma zaujímalo.
A ešte tu je aj evening primrose oil. Olej z pupalky. Zoženieš aj u nás v bio obchodoch.