Maturita

Príspevok v téme: Maturita
erika21

Ahojte .Tento rok ma čaká skúška dospelosti ( maturita). Problém je ale v tom , že veľmi stresujem. Keď ma v škole pred tabuľou skúšajú vždy sa začnem celá triasť. Keď niekomu poviem že sa bojím maturity , vždy ma vysmeje, pretože v škole mám zvyčajne 1,2. Slovenského jazyka sa nebojím , s tým problémy nemám. Horšie som už na tom s cudzím jazykom (anglický jazyk ) v ktorom mám nedostatky.Asi najviac sa bojím testu z anglického jazyka. Čo pomohlo Vám pred maturitou ?

dobreuz

Antisexx hej to som presne zabudol ešte napísať :) Ale tak pokiaľ má dobrý vzťah s profesormi tak sa naozaj nemá čoho obávať.

foreveralone

Antisexx - Na tých gymnáziách to očividne učitelia riadne preháňajú. Súdiť človeka podľa známok. Choré. Existujú tam vôbec učitelia, ktorí sú nestranní ?

Antisexx

Dobreuz podla mna zalezi na tom aky si mal k tym ucitelom vztah. Mna ucitelia predmetov, z ktorych idem maturovat, nemaju radi pretoze prvy rocnik som flakala ucila som sa nanic a bol to pre mna sok, gymnazium. Potom som sa spamatala, uz ma znamky ake chcem ale je to citit z tych ucitelov koho tam maju radi a koho nie. Slovencinarka vyvolava len svojich oblubencov, mna nikdy nevyvolala, co mi nevadi, ale chapes tu pointu. Ked som ziadala o opravnu pisomku (priemer 1,5) tak mi ju nedala ale inym ano. Vraj ze som neaktivna, čo je samozrejmé kedze ma nevyvolava ani keby som mala zdvihnute obe ruky aj nohy, tak naco sa prihlasit. Dejepisarky som sa minule pytala ci mozem ist na zachod, som jedina na ktoru sa ani nepozrela ani mi neodpovedala, tak som nevedela ci mozem ci nie :D som im nesympatická a pritom sa neucim zle. Len narozdiel od ostatnych ja nemam rada vykrikovanie pocas hodiny a skakanie do reci. Takze mne na maturite nikto nepomoze, o to viac musim na sebe makat.

dobreuz

Maturita formalita podľa mňa, lebo na teste máš možnosti, niečo aj určite vieš, nahrávku počúvaj čo najpozornejšie... A na ústnych ti ešte budú učitelia aj pomáhať + máš aj 20 minút na prípravu a čo si napíšeš na papier, to môžeš z neho celé prečítať. Tiež som stresoval a nakoniec ústne som dal všetky na 1tku a to neoplývam žiadnym extra nadaním, takže hlavne kľud a nestresovať, ale samozrejme pripravuj sa.

philips

Maturita je pohoda, keď neprelezieš, tak ťa prehodia. Toho sa naozaj nemusíš báť. :-) Test z AJ, pozorne počúvaj nahrávku a choď podľa nej, máš čas, neponáhľaj sa. :-)