Ahojte .Tento rok ma čaká skúška dospelosti ( maturita). Problém je ale v tom , že veľmi stresujem. Keď ma v škole pred tabuľou skúšajú vždy sa začnem celá triasť. Keď niekomu poviem že sa bojím maturity , vždy ma vysmeje, pretože v škole mám zvyčajne 1,2. Slovenského jazyka sa nebojím , s tým problémy nemám. Horšie som už na tom s cudzím jazykom (anglický jazyk ) v ktorom mám nedostatky.Asi najviac sa bojím testu z anglického jazyka. Čo pomohlo Vám pred maturitou ?
Maturita
dobreuz Je pravda, ze je to nespravodlive a ze ti ludia dostanu maturitne vysvedcenie rovnako ako ti, ktori si ho zasluzia. Avsak, chapem aj tych ucitelov, ze sa im nechce doskusavat v septembri.. Problem je podla mna v tom, ako sa dnes dostanu aj 4kari na skoly s maturitou.. kedysi by o tom mohli len snivat, isli by na 3rocnu ucnovku a boli by radi za vyucny list, v spolocnosti by nechybali murari, vodari, elektrikari..., a nebol by prebytok ludi s pseudo VS, resp. s VS, s ktorou budu akurat brazdit Urad prace... Holt, co uz.
Príspevky od tohto používateľa boli zablokované, na základe opakovaného porušovania pravidiel diskusie.
Asi ako kazdy rok a vsade. Jednotkari boli zbytocne vystresovani a blbci, co ledva prechadzali a mali maturitu na haku, boli vysmiati ako leco, ze ich nechali prejst.
Keby som bola vedela, ze takych vygumovancov nechaju prejst, tak sa vobec neucim. Jednoducho, ako sa hovori, maturita- formalita, nespravi len ten, ktory nepride.
Príspevky od tohto používateľa boli zablokované, na základe opakovaného porušovania pravidiel diskusie.
Erika21 ako to? Ja som mal maturitu 21. - 23. mája - rovno na narodeniny som urobil poslednú skúšku :D Takže ako vidím, bie každá škola má rovnako ústne maturity...
dobreuz: Ďakujem o mesiac to už budem mať hádam za sebou , pretože ústne mám až začiatkom júna.
Erika21 Blahoželám :) Neboj, aj praktické a ústne dáš v pohode :) o 2 týždne to budeš mať za sebou
Ahojte. Tak písomne maturity som úspešne zvládla .
A v com je problem, ked je to list?? Ved to je to iste, co hocico ine, nie, akurat zacnem My dear friend a ukoncim to frazou, ktora ma napadne a hotovo.
Už máte asi po ale možno ti to pomôže pri ústnych maturitách, nájdi si na internete dýchacie cvičenia proti stresu