Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Maturita

Príspevok v téme: Maturita
erika21

Ahojte .Tento rok ma čaká skúška dospelosti ( maturita). Problém je ale v tom , že veľmi stresujem. Keď ma v škole pred tabuľou skúšajú vždy sa začnem celá triasť. Keď niekomu poviem že sa bojím maturity , vždy ma vysmeje, pretože v škole mám zvyčajne 1,2. Slovenského jazyka sa nebojím , s tým problémy nemám. Horšie som už na tom s cudzím jazykom (anglický jazyk ) v ktorom mám nedostatky.Asi najviac sa bojím testu z anglického jazyka. Čo pomohlo Vám pred maturitou ?

Tomas12345

Zájdi za psychiatrom a popros ho o jednu krabičku benzodiazepínov teda liekov proti uzkosti. Pred skuskou si dáš jednu tabletku a úzkost zmizne. Magne B6 a ostatné výživove doplnky su neúčinné, to ty pri silnej uzkosti nepomôže ani za mak, tú majú svoj účinok jedine benzodiazepíny. Teoreticky by sa dalo ešte uvažovať o Guajacurane vo vyšších dávkach (uvoľnuje) ale tie benzodiazepíny súú predsa len silnejšie.

A v neposlednom rade je to len maturita, ak ju nespravíš tak nikto ta na sibenicu za to neodvezie. Nech sa boja vojaci na bojisku a nie ty.

Kontr0lor

Maturita bola fraška - mal som za 1 všetko len jazyk za 2,
Dostal som do ruky knihu a som si prečítal odpovede k otázke čo som dostal, a o 20 minút som odpovedal, ale závisí od školy a ak si za dobre s učiteľmi pomôžu ako mne

ahjaj

skús to brať tak, že veď máš čisté svedomie, takže to ide už mimo Teba a mimo Tvojho ovplyvnenia. V lekárni si vypýtaj antistress B-komplex a MagneB6 tabletky, ktoré začni užívať. Magne B6 1x denne ráno.
Ja to dávam dcérke, lebo aj ona trpí takou dokonalostnou mániou.

dobreuz

Erika21 kľuud, maturitu spravíš aj keby meteority padali... Vravíš, že si nemala problém so žiadnym učiteľom takže sa nemáš čoho obávať.

erika21

Ja si robím skoro každý deň staré maturitné testy, ale čím sa blíži ten marec , tým som vo väčšom a väčšom strese. Už mám niekedy pocit, že ten stres prestávam zvládať . Celé dni nerobím skoro nič iné , len sedím nad knihami.

naivny

vždy som si myslel, že sa neviem pretvarovať. Ale na maturite sa mi nie naschvál, ale podarilo zo seba urobiť sebavedomého človeka, ktorý vie všetko a keď niečo nevie, tak len preto, že to ani nie je podstatné. A učitelia mi to zhltli, alebo chceli zhltnúť aj s navijakom. :-)) Tak som mal jednu dvojku ostatné za 1. A ešte, rozhovor neviedli oni, ale ja. Povedal som, čo som vedel, a spýtal sa ich, či majú ešte nejaké otázky? Vtedy potom prešli na témy, že čo chcem po škole robiť.

erika21

S učiteľmi mám vzťah dobrý , pretože som nekomfliktná .Ale , myslím si , že má nepoznajú tak dobre, ako ostatných , pretože som len teraz v septembri prestúpila na tú školu. Prestúpiť som musela , pretože v škole kde som bola predtým našu triedu zrušili z dôvodu nízkeho počtu žiakov .

ahjaj

určite robíte, alebo budete robiť cvičné testy. Snaž sa odpovedať na všetky otázky. Inak sa svet nezrúti, keď sa Ti ten test nepodarí napísať nejak dobre, ústnu odpoveď by Ti to ovplyvniť nemalo. Na slohovú prácu bývajú často listy, tak si pozri frázy používané v listoch, dbaj na odstavce. Dobrý učiteľ Ťa dobre pripraví, takže to bude v pohode.
Nauč sa po anglicky výrazy: nemám tušenia, nebola som v škole, keď sme sa to učili, nepamätám sa a pod. Keď na niektorú otázku nevieš odpovedať, vieš si týmito výrazmi pekne a s úsmevom pomôcť, je to lepšie ako trápne ticho. A niečo Ti pomôže aj ten čas, kým sa pripravuješ, a píšeš si heslovite, k čomu a ako sa chceš vyjadriť. Hodnotí sa aj tak trochu porovnávaním. Tak sa v duchu porovnaj s ostatnými z triedy a podľa nich budeš vedieť, aká asi budeš. Je to trochu iné ako odpoveď pred tabuľou, lebo sedíš, a pred sebou máš svoje poznámky.

je to

Asi najviac sa bojím testu z anglického jazyka.
Trenuj si stare testy.

Tych ucitelov, co spominate, tiez som takych mala a rovnako zle sa citila.