Maturita

Príspevok v téme: Maturita
erika21

Ahojte .Tento rok ma čaká skúška dospelosti ( maturita). Problém je ale v tom , že veľmi stresujem. Keď ma v škole pred tabuľou skúšajú vždy sa začnem celá triasť. Keď niekomu poviem že sa bojím maturity , vždy ma vysmeje, pretože v škole mám zvyčajne 1,2. Slovenského jazyka sa nebojím , s tým problémy nemám. Horšie som už na tom s cudzím jazykom (anglický jazyk ) v ktorom mám nedostatky.Asi najviac sa bojím testu z anglického jazyka. Čo pomohlo Vám pred maturitou ?

dobreuz

Ta vás oklamali :D 2018 a tento rok bol list a 2017 a 2016 bol dáky článok do magazínu, proste to striedajú. A celkovo ako zveličujú maturitu, pritom to nič nie je :D

Antisexx

Nemali ste názorovu esej? Vsak nam tak vraveli ze okrem eseje pre a proti, nazorovej a clanku nic ine nikdy nebolo :D ale to je šumák

dobreuz

My sme mali minulý rok tiež list a tému education takže to bola pre mňa aj pre mnohých iných lahôdka si myslím :D

Klaudi1989

Tak už môžeš mať po strese, keďže dva dni povinnej maturity máte už za sebou:) Dúfam, že sa darilo a že máš z toho dobrý pocit:)

je to

13.3.2019 - Zadanie písomnej formy internej časti maturitnej skúšky 2018/2019, anglický jazyk, úroveň B2

Predmet: anglický jazyk
Úroveň: B2
Téma: Sport

Your friend from an English-speaking country, who likes doing sports, is coming to see you and would like to know about the opportunities for practising sports in your region. Write a letter (200 – 220 words) to him/her, based on the following points:

• opportunities for sports (a choice of individual or team sports, facilities, the location of sports fields, etc.),

• sports services and the condition of sports facilities,

• a choice of sports activities based on your own or others’ recommendations.

Ano, toto je lahke.

je to

Predmet: anglický jazyk
Úroveň: C1
Téma: Human Relations

Read the following ideas and choose one of them. Write an essay (260 – 320 words), in which you justify your opinion of the idea, providing three arguments.

• If you wish to be loved, love. (Seneca)

• If the world were governed by love, laws would not be necessary. (Aristotle)

• A lack of love is the cause of every sin. (Aurelius)

prva a druha je pekna, aj tretia, vybrala by som si asi prvu