Ahoj.. keby mi niekto toto napíše tak si budem myslieť že si vymýšla.. neverím na duchov, v boha ani žiadne nadprirodzené bytosti, som typ človeka čo “kým neuvidí, neuverí”
Začnem tým že mám 18rokov, žijem s mamou a so psíkom v garsónke.
Už niekoľko rokov sa nám občas deje že niekto “potiahne” záclonou, myslela som si že keď že bývame v paneláku tak počujeme suseda, ale vždy keď to zažijem znova a znova tak ten zvuk ide z nášho domu, a tým že mám postel pri okne sa stále zľaknem. Môže to byť bežne počas dňa, keď sme doma obe, alebo aj keď je tu návšteva, keď večer ideme spať. Skrátka nejak random.
Asi pred rokom som začala čítať bibliu ani neviem z akého dôvodu, prešla som len pár strán a tú dobu ako som to zvykla občas čítať tak bolo leto, čo znamenalo že som bola hore aj v noci na počítači/mobile
Na chodbe máme smetný kôš ktorý ma na vrchu takú vec ktorá sa kýve aby ste tam niečo mohli vyhodiť. Len tak si píšem s hoci kým na počitači, pozerám si nejaké videá, mama spí. A zrazu hrozný buchot až ma myklo, tak som sa pozrela po izbe a uvidela som ako sa ten vrch koša hrozne kýve ako keby do toho niekto buchol. Stalo sa mi to len dva krát ale od kedy som prestala čítať bibliu lebo.. úprimne kto by ju ďalej čítal.. tak to prestalo.
Dnes sa stala istá vec ktorá ma dohnala k tomu aby som tu napísala čo sa tu deje. Mama nevedela nájsť oranžový zapalovač ktorý mala na stole vedla seba. Tak si šla pre čierny zapalovač. Oranžový sme hladali asi 10 minút a keď že si bola istá že bol na stole tak sme sa tam opakovane pozreli. Asi o hodinu keď sa chystala ísť von tak povedala že je zapalovač na stole.. a nechcelo sa mi veriť že tam naozaj bol.. stál tam a som si istá že ani jedna z nás nie sme tak slepé aby sme si to nevšimli.. pred týmto incidentom som si už hovorila že bláznim.. síce som nevidela ducha, nepozerala horrory a triasla sa pri tom, ale mala som pocit že asi mám halucinácie, pretože nič takéto existovať nemôže. Nepoznám nikoho komu by sa niečo také stalo.. neblikajú nam doma svetlá, okrem toho ako sa vtedy kôš hýbal sa žiadna iná vec nepohla. Neviem či potrebujem psychiatrické vyšetrenie alebo čo to má salra znamenať.
Duch v dome?
Pomenovanie ako poltergeist je známe pre "strasidielka"ktoré chcú na seba len upozorniť.
Nie sú schopné robiť väčšiu šarapatu ako len upozorňovať na seba.
Vo vașom byte ale nemusí ísť zrovna o takéhoto záskodníka,ktorý sa len nudí a vystrája teda ide o niečo ešte menšie .
Nepredstavuj si to však ako nejakého ducha a už vôbec nie ducha niekoho zomrelého.
V skutočnosti nemusí ísť ani o poltergeista je to možno len elementâl vytvorený nahromadením energie alebo prinesením domov .
Je tam mnoho mnoho faktorov prečo a ako hlavne kto.
Vôbec po tom nepátraj treba dať vysvetiť byt min.farárovi možno prvý ti ani nepomôže tiež je dôležité kto to robí a ako .Možeš aj sama
Niekedy pomôže aj samostatný rituál prines sv.vodu z kostola vo flaštičke vysväť každý kút v dome naleješ medzi prsty sv.vodu a vo vzduchu robíš znak kríža .Aj medzi dverami schodami .Treba minúť celé množstvo sv.vody .Kludne posväť auto vaše ak máte.Mi to robíme min raz ročne.......
Myslim, ze je to dobry napad dat si vysvatit dom
v tomto čase sa má požiadať o vysviacku domu, či bytu.
Filip, tak sa porad s niekym, kto sa do toho skutocne vyzna :) Su ludia, ktori vedia identifikovat duse, vedia ti povedat akou smrtou zomreli, preco su spojene s danym miestom. Inak, podobna vec, ako sa stala tebe so zapalovacom, sa prihodila aj mne s kamaratkou. Pracovali sme u nej v atelieri na jednom obraze. Mala som na stole polozenu taku mensiu knizku, len tak medzi stetcami a farbami. Na vrchu knihy bol krasny ornament a obe sme ho skusali napodobnit, cize sme mali oci takmer stale na knihe. Prerusil nas telefonat, ze kamaratkina starka zomrela, tak sme samozrejme pracu prerusili, ona vybavila dake telefonaty, pospominali sme na starku. Vratila som sa k obrazu a kniha nikde. Hladali sme ju obe, boli sme tam same. Ci nahodou nespadla, ci nie je zahrabana pod farbami...nic. Asi po 10 min.sme ju znova zacali hladat, pozrieme na stol a ona tam bola. Presne tam kde aj pred tym...Verim, ze to suviselo so starkou, mozno sa prisla rozlucit. Ale nemala som z toho zle pocity. Ty, ak ti to nahana vyslovene strach, urcite hladaj pomoc u ludi, ktori sa zaoberaju dusami, ktore na tomto svete "uviazli" a pomahaju im ist prec...
najskor je tam prievan, vietor alebo mas halucinacie, nevieme. ked ta to stve, tak zves tie zavesy alebo s nimi nieco sprav.
Zvážila som všetky možnosti ako si to vysvetliť, dokonca potom ako sa pohol kôš nejak pol hodinu na to som nabrala odvahu a pozrela sa do neho a nič v ňom nebolo. Dialo sa len to so záclonou no po čítaní biblie sa to zhoršilo na ten kôš. Potom som tomu už nepripisovala nejaký veľký význam, verím skor v teórií velkého tresku a evolúcií ako v boha a v týcho veciach. No po tom čo sa dnes stalo so zapalovačom ozaj neviem.. môžu to byť náhody ale náhoda nemohla byť každá jedná vec ktorá sa stala. Neviem v čo mám veriť a v čo nie, pretože to bolo podstatne horšie keď som “verila” v Boha no od kedy som Ateistka už sa nič také zhruba rok nestalo akurát dnes.
Filip, nemusia to byt hned demoni...spajas si to s citanim biblie, ale vies kolko ludi na svete cita bibliu a nic sa im nedeje...nic nezvycajne, respektive nic negativne :D Ak to spravne chapem, dialo sa to uz pred tym, takze by som to zrovna citaniu nepripisovala. Bud mate ducha v dome, lebo slo o "nahody", v zmysle, nieco bolo zle polozene a spadlo to (zatriaslo sa to). Deje sa mi to velmi casto a ver tomu, ze bibliu som necitala :D A ani necitim pritomnost duchov v izbe. Napriklad som nechala papierovu tasku s knihami opretu o stenu. Sla som si lahnut, taska sa pomalicky zosuvala a zosuvala, lebo ved tie knihy maju nejaku vahu...az sa zosuchla na zem a mna mohlo porantat :D Nevies si predatavit, ako som sa zlakla....Duchovia? Demoni? Nie, zle opreta taska :D Aj takto nejak by sa dal odovodnit ten kos. A mozno nie, mozno mate ozaj ducha. Ak by sa to stupnovalo, odporucam vyhladat odbornika na tieto veci. Nerobit podomacky kadejake zaklinadla, modlidby, obhadzovanie sa solou a podobne....Radsej nech vam poradi niekto, kto skutocne vie, co ma robit a ako to robit
Tak, ako píše Preteba. Ak v niečo neveríš, pretože si to nevidela, neznamená to, že to neexistuje. Nikdy nebudeš vedieť o všetkom, čo existuje a pritom to existovať môže. Ja som nikdy naživo nevidela Yetiho alebo obrov, no nemôžem s istotou povedať, že neexistujú.
Ten kôš. Mohla to byť myš.
A keď sa naozaj u vás deje niečo nadprirodzené (veriť v nadprirodzenosť nemusíš, no fakt je, že to existuje), tak to bude niečo, čo nechce, aby si Bibliu čítala. Samozrejme, to "niečo" nemá nič spoločné s dobrom, pretože niekomu/niečomu dobrému, by čítanie Biblie nevadilo. Nehovorím, že to musí byť nutne duch, môže to byť démon. Ver, či nie, démoni existujú, aj keď si ich nevidela. Veda nikdy nedokáže, že existujú, pretože toho nie je schopná.
Vážne zváž tých démonov. Niekomu, ako ty, budú strpčovať život, keď sa pokúsiš hľadať pravdu (čítanie Biblie). Si v ich "rukách", chcú ťa mať na ich strane. Avšak, keď sa nevzdáš, budeš pokračovať v čítaní a uveríš v Boha, Ježiša Krista, vyhráš nad nimi a nechajú ťa na pokoji, ak budeš z celého srdca veriť.
Jedna otázka, odpovedz!! Vyvolávala si niekedy duchov (sama alebo s niekým) ?