Nahla casta unava

Príspevok v téme: Nahla casta unava
Unava12345

Ahojte. Mam 24 rokov, studujem externe skolu a popri tom mam dve prace, fyzicky vobec nie narocne, vzdy mam pocas tyzdna 1 volny den... (ucitelka v MS, a admin.praca).

Posledne mesiace ma trapi hrozná unava. Schudla som nevedomky 4 kila co pri mojej vyske(175) je teraz moja vaha fakt nizka.. teraz vazim okolo 49..

Trapi ma uz dlhsie nahla unava, pride to na mna niekedy 1 krat za tyzden a niekedy aj kazdy den. Jednu chvilu som plna energie a zrazu naozaj z minuty na minutu na mna pride unava kedy sa mi zacne tocit hlava a boliet ma brucho a jedine co vtedy musim je si ľahnúť alebo sa oprieť , mi je na odpadnutie.. takto dokážem zaspat na stoličke, pri pc, v kuchyni na stole s položenou hlavou, alebo v aute ked som spolujazdec..
jem pravidelne, pestru stravu, hybem sa tak dva krat za tyzden.. neviem co robim zle :(

Tomas12345

ahjaj :

Preco uzivas lieky na riedenie krvi ? Mas hustu krv ?

No ak ty nechuti jest tak skus jest po kuskoch, rozdel si jedlo na osminy a kazdu osminu jedz po 15 minutach. Bez jedla ty bude len horsie.

ahjaj

zatiaľ je to tak, že som dve hodiny hore a hodinu ležím, inak mi je zle od žalúdku, aj keď hlava sa mi vyslovene netočí. Ale že aj žalúdok je od toho. V tom centre pre poruchy rovnováhy mám termín až začiatkom marca, dovtedy mám užívať lieky na riedenie krvi. S tými sa potom môžu spájať aj gynekologické ťažkosti pri menštruácii, ako dlhé krvácanie a tak, keď som beztak chudokrvná - kvôli nutkaniu na vracanie sa mi nechce jesť. Beriem celú záležitosť ako strednodobú, určite aj 2-3 mesiace potrvá, kým budem určite ok. Keď si tak pomyslím, že som chcela od januára chodiť do posilky a na plaváreň, (bola som 2X) tak sa ironicky usmievam. Lekár povedal, aby som si dávala pozor na pohyby krku, lebo že to môže dráždiť.

Tomas12345

ahjaj :

No hej napísala si tam nejaké vyšetrenia, no nepochopil som celkom že ktoré z tých vypísaných vyšetrení si už absolvovala a ktoré ešte len budeš absolvovať.

No tak azda už tie závrate mať nebudeš, daj vedieť že ako sa ty ten stav upravil :)

ahjaj

ako som písala, niektoré vyšetrenia na mňa ešte čakajú. Užívam lieky a ich úlohou by bolo závratom zabrániť. Či sa budú závraty opakovať, alebo sa z toho dostanem celkom sa nedá vopred vedieť, lebo som neabsolvovala všetky vyšetrenia, a samotná diagnóza nezadáva hneď aj jej príčinu. Verím, že lekári pre mňa urobia všetko, čo sa dá, aby sa to neopakovalo.

Tomas12345

ahjaj :

Aha, takže ty už určili diagnozu a nasadili liečbu. No a čo poveda doktor, kedy by u teba malo nastať zlepšenie ? Alebo budeš mať tieto závraty pravidelne v určitých cykloch ?

ahjaj

prišla som domov a vrhla som sa na maily a pod..... a je mi znova zle. Netuším, ako mám pracovať. Ešte ma boli zaviezť k obvodnému, či ma má vypísať, a ja mu na to, že veď maily, telefonáty, nie je nič extra, čo by som nezvládala. Pritom mi je horšie ako včera a zasa sa ozýva žalúdok. :-(

ahjaj

CT mozgu, to bolo negatívne, potom som mala očami sledovať predmet, to som nedokázala prvé dni (lebo keď má človek pocit, že sa hojdá celá miestnosť, nevie sa zrakom sústrediť na niečo, ale včera mi to už išlo, potom so zavretými očami pochodovať, akože mierne dvíhať striedavo jednu a druhú nohu, to bola sranda, ale lekár ma zachytil, ešte kým by som spadla. :-) Periférny vertikulačný syndróm iritačný zľava na podklade vestubulárnej neuronitídy. Mám navštevovať Centrum pre poruchy rovnováhy, MR vyšetrenie mozgu, USG vyšetrenie krčných magistrálnych ciev.
Že nejaké kryštáliky v tekutine vnútorného ucha sa odlepili z cievy a oni to mohli spôsobiť. Užívam vasopirin (na riedenie krvi), urutal. S tým Menierovým syndrómom si bol teda celkom blízko.
Okrem tohoto všetkého mi zmenili aj lieky na úpravu krvného tlaku, lebo vraj tie, keď sa užívajú 2 roky, vzniká návyk a už nepôsobia.
Tu mi však KT zrazili na normu a na nohy ma aj tak nedostali, tak z toho bolo jasné, že to nie je z krvného tlaku.

Tomas12345

ahjaj :

Ciže si teraz bola 6 dní hospitalizovaná na neurologii ? A aké vysetrenia ty tam vlastne robili ? Aké boli výsledky ? Co vlastne zistili ?

ahjaj

závrat sa dostavil, akurát dnes som sa vrátila domov z neurologického oddelenia nemocnice po 6 dňoch. Zrazili mi krvný tlak, ale že to nie je z toho, že je to porucha vnútorného ucha. Tak som zobrala infúzie, a beh na dlhú trať pokračuje, dostávam lieky a idem na konzultácie do centra pre poruchy rovnováhy.
Hlavná vec, že momentálne sa mi hlava netočí, a uvidím, čo prinesie budúcnosť....

ahjaj

"ja by som išiel na tie vysetrenia čím skôr, na čo zbytočne čakať dokial sa nedostaví další závrať ?"
keď sa nedostaví a stačí iba toľko, že mám brať liek na hypertenziu dvakrát denne, nemám čo riešiť.