Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Nahla casta unava

Príspevok v téme: Nahla casta unava
Unava12345

Ahojte. Mam 24 rokov, studujem externe skolu a popri tom mam dve prace, fyzicky vobec nie narocne, vzdy mam pocas tyzdna 1 volny den... (ucitelka v MS, a admin.praca).

Posledne mesiace ma trapi hrozná unava. Schudla som nevedomky 4 kila co pri mojej vyske(175) je teraz moja vaha fakt nizka.. teraz vazim okolo 49..

Trapi ma uz dlhsie nahla unava, pride to na mna niekedy 1 krat za tyzden a niekedy aj kazdy den. Jednu chvilu som plna energie a zrazu naozaj z minuty na minutu na mna pride unava kedy sa mi zacne tocit hlava a boliet ma brucho a jedine co vtedy musim je si ľahnúť alebo sa oprieť , mi je na odpadnutie.. takto dokážem zaspat na stoličke, pri pc, v kuchyni na stole s položenou hlavou, alebo v aute ked som spolujazdec..
jem pravidelne, pestru stravu, hybem sa tak dva krat za tyzden.. neviem co robim zle :(

ahjaj

z toho, že som raz takmer odpadla, si nebudem dávať nejaké lieky a ani panická porucha to nebola. Jednoducho krvný tlak, príp. pokles krvného cukru a závrat, plus vyčerpanosť a stres, keďže som v noci veľa nespala, a uvažovala som, čo a ako riešiť. To je, že keď aj niečo vymyslím, zrazu sa to zmení. Teraz máme zrušenú kanceláriu, aby nemusel platiť internet a prenájom kancelárie a máme pracovať z domu. PC atď, sme si mali zobrať so sebou a v utorok máme skype konferenciu, kde nám povie, ako ďalej. Keď už však budem pracovať z domu, tak medzitým prijmem aj inú prácu na pár hodín, ktorú som zas z kancelárie nemohla vykonávať a kde uvidím, ako mi to pôjde a pokiaľ budú výsledky lepšie, zmením zamestnanie. Len nemám rada zmeny, je to stres a nikde nie je napísané, že tam to bude lepšie, a situácia na trhu práce v mieste bydliska je fakt zlá a cestovať nemôžem, lebo potom by boli decká do večera samé doma.

Tomas12345

ahjaj :

Pravdepodobne panická porucha. Ja myslím že by bolo dobre nosičť so sebou nejaký ten benzodiazepín ktorý si v prípade silnej psychickej nepohody dáš. Budeš mať i z toho dobrý pocit, ked vieš že máš pri sebe vždy niečo čo zaberie.

ahjaj

cereálie s mliekom o 6,40, zle mi prišlo krátko pred 9,00 ráno. dovtedy som vypila 1/2 litra vody.
rušia nám kanceláriu. chcú, aby som prešla na ičo, predkladajú mi novú pracovnú zmenu so zmenami, s ktorými nesúhlasím a všetko nátlakovou formou, zatiaľ nič nepodpisujem, a hľadám si iné zamestnanie. Nečudo, že mi je zle od žalúdka, je to pravdepodobne zo stresu. Človek má rád nejaký pocit bezpečia aj v zamestnaní.

Tomas12345

ahjaj :

Tá nevolnost na teba prisla večer či ráno ? Ak večer, tak mať vypitých len 0,5 litra vody je vskutku málo a navyše ešte ked si si dala kávu ktorá dehydruje.

No ale aký je tvoj jedálniček ? Co jedavas na ranajky, obedy, vecere ?

ahjaj

jedla som cereálie s mliekom, vypila som asi pol litra vody a malú šálku mliečnej kávy. Fakt neviem, z čoho mám tie závraty a zdá sa, že mám aj dačo so žalúdkom. Hovorili mi, že to môže byť aj zo stresu. Konateľ sa nám vyhrážal, že keď nebude toto a hento, nesplniteľné požiadavky, tak u nás s firmou končí, potom jedna milá kolegyňa, ktorú mám veľmi rada, má rakovinu a nejak bolo tých zlých správ dosť na ráno. :-(

Tomas12345

No ja si myslím že vela úlohy v tom zohrala i tvoja podváha. Ono už pred tým 4 kilovým schudnutím 53 kilo na 175 cm je skutocne velmi málo a nečudoval by som sa kebyže ti lekár objaví anémiu. Mala by si zájst na krvne vysetrenie a dať si vyšetriť krv a v prípade zistenia anémia ti lekár stanoví liečbu. V prvom rade ale musíš pribrať, takáto velká podváha so sebou spája množstvo chorôb. Popíš tvoj jedálniček čo jedávas na ranajky, obedy, večere ? Coho a kolko za den vypiješ ?

dobreuz

Treba pribrať z 49 kg na 60 kg, možno je to spôsobené aj tou podváhou. Ja mám síce tiež podváhu 12 kg, mal by som mať 82 kg ale mám len 70 kg a cítim sa fajn, len u každého to nie je rovnako, hlavne u dievčat s výraznejšou podváhou sa môžu vyskytnúť problémy, hlavne tá únava. Alebo to môže byť výrazný nedostatok železa v krvi, čiže stav blízky anémii, alebo hociktorý iný vitamín či minerál, lebo aj pri zdravom stravovaní sa môže stať, že nejaký minerál či vitamín zanedbáme a potom sa to už s nami vezie... Ja mám neustály problém s draslíkom.

ahjaj

toto isté sa deje so mnou. Sedela som v kancelárii a písala email obchodnému partnerovi, keď sa zrazu začala hýbať celá miestnosť, ako na vlnách. Zaklonila som sa na stoličke, ale nebolo mi lepšie, nakoniec som si radšej ľahla, aby som neodpadla. Bolesť brucha a na vracanie, triaška, studený pot. Prišla sanitka, dali mi magnézium do žily a infúziu nejakého soľného roztoku a potom ma zobrali domov, na diaľku ma obvodný lekár do piatku vypísal, že som vyčerpaná a mám oddychovať. Tak neviem, či je to z toho, nijak vyčerpaná som sa necítila, normálne som pracovala, keď to na mňa prišlo. Vraj nervový systém zavelil nejaký vegetatívny stav, a preto mi je lepšie, keď ležím, vysvetľovali mi zdravotníci. Spala som 2 hodiny, teraz mi je lepšie, a cítim sa mizerne, koľko toho v práci mám, a dôležité vybavovačky a nemôžem ich urobiť....

Endika

Ochorenie štítnej žľazy. Presne takto to pred rokmi začalo u mňa. Už som našťastie fit. Choď čo najskôr k endokrinológovi. Ale testy ti môže urobiť aj obvodný lekár, len si to musíš žiadať. Nie každého z nich napadne, že to môže byť tento problém.