Zmysel života panica pred 50. rokom života

ahjaj

no, aspoň si môžeš byť istý, že netrpíš žiadnou pohlavnou chorobou. Berieš nejaké lieky? Ak nie, tak smer transfúzka a darcovstvo krvi. Ja si nechávam pravidelne púšťať žilou. Stretávam tam fajn ľudí. A keď počujem od známej, že jej maminka tam musí chodiť, lebo má leukémiu a potrebuje pravidelne prísun krvi v určitých intervaloch, tak som rada, že som pomohla aj keď iba 75 ročnej starenke a jej dcére, ktorá ju má rada a stará sa o ňu.

Kimmy_CA

Skús sa niekedy ponúknuť nejakému útulku pre zvieratá, že im budeš vo svojom voľnom čase pomáhať venčiť psíkov. Alebo pomôžeš s opustenými mačkami. By si sa čudoval, ako by sa tie opustené zvieratká radovali, keby k nim pravidelne chodil taký Pilcuk sa im venovať. A vieš, že by im bolo úplne jedno že máš už 49 rokov a v živote si nemal frajerku, ani nepocítil romantický bozk, a že nemáš auto ani nezarábaš veľa? To by im vôbec nevadilo ak by si sa im pravidelne venoval, ale to ak by si na teba zvykli a tešili sa keď ťa zase uvidia (lebo by si im venoval láskyplnú pozornosť) a ty by si potom za nimi prestal chodiť, tak to by im už vadilo (tvoja absencia). Aj keď aj tak neverím, že ty si toto dokážeš pripustiť, radšej sa budeš celý život ľutovať a všetko zvaľovať na ženy.

Prípadne by si si ešte mohol prečítať knihu od jedného viedenského psychológa alebo psychiatra židovského pôvodu, ktorý prežil počas druhej svetovej vojny koncentračný tábor - volal sa tuším Viktor Frankl a presné meno tej knihy si nepamätám, ale sú tam nejaké dobré myšlienky. Je to na tebe, ak sa chceš cítiť zbytočný a nepotrebný tak sa tak cíť, ale je to len tvoje rozhodnutie.

dobreuz

No tak pilcuk, veď život sa netočí okolo vzťahov a sexu, fakt nemáte nejaké záujmy, ktoré by Vás napĺňali?

Preteba

clooo, zmysel života je vzťah a láska. Nemusí to byť nutne vzťah partnerský, ale vzťah k ľuďom. Čo dávaš ľuďom? Ako ich vidíš svojimi očami? Ako vidia ľudia Teba?

Kontrol0r_mobil

Zmysel života je nájsť veci, činnosti, ciele, osoby ktoré nás urobia šťastnými :) A starať sa o sebe najlepšie ako to len ide a najdlhšie ako to len ide.

clooo

Defcon to je velmi chaby dovod..bez štipky hnojiva vyprodukovaneho z "cloo" sa každy zaobide..aj tak moje hnojivo ostane v kanali...

Omen

Cloo, zmyslom života je ŽIVOT sám:

„Spoznávať svet i nebezpečie, ktoré prinesie, prekonávať hranice, zbližovať sa, spoznávať druhých a cítiť. TO JE ZMYSLOM ŽIVOTA.“

Šťastný celý nový rok!