Za čo mám vlastne psychológovi platiť?

Mindulom

Angelika, tak pomahaj a nechci za to peniaze....Psycholog studuje dlhu dobu, robi si rozne atestacie, rozne kurzy, dava do ucenia vela penazi...je to jeho praca! Za pracu ma mat zaplatene! Neviem v akej fantasmagorskej bubline zijete, ak sa pytate preco mate davat peniaze za niekoho sluzby....LEBO. lebo tak ako vy chcete za svoju pracu zaplatene, chce aj psycholig, ktory makal na tom, aby tie vase dristy mohol pocuvat a radit vam

ahjaj

angelika3 - učitelia v škole nepomáhajú úprimne deťom rozvíjať sa a aby boli lepší a mohli sa viac uplatniť? Nezaslúžia si za svoju prácu peniaze, keď ju robia v rámci svojho zamestnania a povolania?
Je normálne, že ak sa na mňa zavesí depresívna kamarátka, nebudem si nič účtovať, ale kebyže pracujem na takom mieste a je to moja práca a mám sa venovať ľuďom, ktorým chcem síce úprimne pomôcť, ale inak mi nie sú priatelia, ani blízki, iba uplatňujem moje vzdelanie a skúsenosti v riešení ich problémov v rámci môjho zamestnania tak si účtovať budem. Moji rodičia tiež investovali do toho, aby som študovala a aby som mohla ľuďom v rámci svojej profesie pomáhať.

Preteba

HRV, samozrejme, že slovo by nemalo byť menené podľa nálady, ale je dôležité, či tá ktorá zásada je namieste. Pokiaľ Ti Tvoje zásady bránia nájsť si vzťah, porozmýšľaj, či sú správne.

ahjaj

na zachránenie vzťahu treba dvoch. Takže by bola dôležitá aj prítomnosť Tvojej priateľky. A čo sú tie Tvoje zásady, ktoré ona nechce rešpektovať, možno by sme mali k tomu nejaký názor aj my.
Máš pravdu v tom, že chlap si má stáť za slovom a nerobiť si z huby anál.
Je však aj také, že bez kompromisov by žiadny vzťah nemohol existovať.
Preto, keby si sem napísal, čo je to, v čom si nekompromisný a priateľka to chce inak, tak by si videl, aký má na to názor nezaujatý človek.

Aliss

Citam tvoje starsie prispevky na tuto temu...Okej, sadni do baru s kamosom a nech ti od tejto sekundy robi psychologa on. Pokojne! Ty tvrdis, ze za kecanie sa nema platit, lenze psycholog robi viac ako len keca s tebou. Ale pokojne, sadni s kamosom na pivo a nech ti radi. Som zvedava, ci to bude nezistne robit aspon kazdy tyzden a ci dve hodiny bude pocuvat tvoje ponosy a problemy. Po dvoch tyzdnoch "terapie" ta posle do kelu, to ti garantujem.....Navyse, moze poznat tvoje problemy, mohol s tebou prezit kus zivota, ale nevie ako liecit cloveka...nevie ako poradit, aby sa tvoj problem neopakoval a aby si ho odstranil. Bude ti maximalne vraviet svoj nazor, ale skutocne riesenie, ti nikdy neponukne....Skus to, nech sa paci. Nemusis psychologovi platit za jeho cas a vedomosti...Som zvedava, ako ti kamos naramne pomoze :D :D :D

Aliss

Psycholog ti nema preco predpisovat lieky. Navyse, tvoja diagnoza, ak daku mas, zrejme nie je natolko zla, aby ta ladovali liekmi. Platis za sluzby, za cas, ktory ta plne pocuva a rozprava sa s tebou. Keby si mal v okoli niekoho, kto to robi prirodzene, nepotreboval by si psychologa. Psycholog pozna vseobecne "zakutia ludskej duse", vie kde a po com patrat pri tom, ci onom konkretnom probleme. Vie ta naviest na ine myslienky, na ine premyslanie. Nie je vsemohuci a tvoj problem ti len nacrtne, nema moc ti ho z hlavy vydolovat prec. To musis ty sam.

HRV

Vobec ma neobmedzujú, chlap si má stát za slovom. Moj foter mi vždy od malička zdoraznoval, že slovo robí muža. Neznášam ludí čo jeden den povedia jedno a na druhý den už to neplatí. Ja taký nikdy nebudem.

Preteba

HRV, nezamýšľal si sa niekedy, či sú Tvoje,, zásady" pre dobro vzťahu? Čo z toho máš, keď za nimi stojíš? A o čo by si prišiel, keby si ich trochu obmenil? Pomáhajú Ti v živote, alebo Ťa skôr obmedzujú?