Priatelka je spindura

Príspevok v téme: Priatelka je spindura
MarcelFo

Prosim poradte mi, som v koncoch. Mam rok priatelku, uz spolu byvame, ale prisiel som na to, ze je strasne jemne povedane neporiadkumilovna. Ze jej v aute hniju nedojedene banany, vysypane plesnive hranolky, stare plastove pohare od kavy, dzusov, coly... ze ma volant od cokolady, dvere a strop od makeupu, to sa este da, ale doma je to des. Ked pride domov alebo po wc si neumyje ruky. Ked je spadne na zem nejaky kus potraviny, nezdvihne ju a pridete domov a rad mravcov k tomu kusku a pod chladnicku... alebo pridem domov idem do kuchyne a lepia sa mi ponozky o zem - vyliala colu a iba to utrela servitkami... alebo perie sa pradlo a idete vesat a na jej nohavickach prilepena pouzita vlozka... no a teraz cerstvo pisem, malibsme sex, predtym som ju prehovoril, nech sa ide osprchovat, no a robili sme to odzadu a zrazu smrad h0vna a to bola akoze osprchovana, samozrejme hned bolo po vzruseni, teraz sa ma pyta, ci ma velky zadok a ja som tu na pokraji zufalstva, ze co jej mam na toto povedat... som uplne zufaly, ja toto nezvladam, nechapem, ako moze byt baba takato spindura. Myslite, ze ked mi to tak vadi, mam sa vratit z kratsej cesty? Pochybujem, ze sa zmeni. Uz som jej niekolkokrat vravel o tej spine a ona to bud zoberie na lahku vahu alebo sa nastve, ze ju kritizujem. Mate pre mna nejaku radu alebo to s nou mam radsej ukoncit?

taky jeden

Ajaj píšeš správne, že pohlavný styk je "fyzický prejav lásky, ktorá spája duše".

Problém nastane, keď si takýmto spôsobom spoja svoje duše ľudia, ktorí sa potom rozídu a chcú potom spojiť svoju dušu zas s niekým iným. Takto to ale nefunguje. Však vieš čo povedal Ježis Samaritánke pri Jakubovej studni: "Mala si 7 mužov a ten, s ktorým žiješ teraz, nie je tvoj muž."

Preto je dobré, keď si ľudia najprv dajú ten sľub, že sa berú do konca života, že budú spolu v dobrom i zlom, v zdraví i chorobe a až potom spoja svoje duše telesnou láskou.

ahjaj

Ak vytknem manželovi neporiadok, či nečistotu, bude sa to snažiť zmeniť, lebo sľúbil, že ma bude ľúbiť a nechce urobiť niečo, čo sa mi nepáči.
Myslím však, že bordelárstvo spoznám skôr: príklad: cestujeme spolu na VŠ vo vlaku a jeme tam. Či si ústa utrie rukou, alebo servítkou, či si odprace omrvinky. To sú také maličkosti.
Intímny vzťah po svadbe. Čo je na tom zlé? Že ten druhý nie je odskúšaný? A čo je človek pokusný králik?
V samej podstate si však a teraz v rozpore s tým, čo hovoria farári, myslím, že pokiaľ to so sebou dvaja myslia vážne a majú sa radi, a majú v úmysle sa zosobášiť, nezazlievam im, že spolu spávajú a žijú a bývajú, aj keď sú kresťania. A ono sa to tak vlastne ticho toleruje všade.
Napokon v Biblii je písané aj to, nesúď, aby si nebol súdený. Manželské trojuholníky, milenecké vzťahy, nič nesúdim, všade som tolerantná. Ježiš tiež nezdvihol kameň, aby kameňoval nevernú ženu. Nie je to moja vec, aby som ľudí kvôli tomu odsudzovala, lebo každý má na svoje konanie nejaké dôvody.
Je také pekné podobenstvo v takom príbehu. že nejaký rybár sa stretol so svätým Petrom a hovorí mu Svätý Peter, že idem tam a tam na návštevu, prosím Ťa, dozri na ľudí. Tuto sa pozeráš, a toto smieš hodiť, ak chceš zabrániť zlu, ale nesmieš tým spôsobiť zlo, tým, že mu chceš zabrániť. Tak sv. Peter odišiel a rybár sa pozerá, a vidí, že žena na potoku perie prádlo boháčov, a zrazu, nejaké prádlo si prezerá a dáva ho nabok, schováva ho. Potom ju sleduje, že si ho nesie domov. Nepokradneš! Rozhorčený rybár hádže a žena umiera. Príde svätý Peter, že čo sa stalo. No, žena kradla.
A vtedy sv. Peter. Táto úbohá žena má 6 detí a nevládze sa pozerať, ako sa dve z jej detí trasú od zimy, lebo nemajú čo na seba, a jedno je už aj choré viac týždňov. Chcela im priniesť nejakú bielizeň, aby si ich chránila pred chladom a ty si ju zabil. Keby Boh zabíjal za každý prehrešok, na Zemi by ľudia neostali.
O túto toleranciu by som poprosila, toho, kto má už v nicku, že proti, alebo aj toho, kto zaznáva kresťanstvo na základe nepravdivých názorov, že náboženstvo považuje sex za niečo nečisté. Kto si to myslí, má nepravdivé vedomosti o náboženskom učení, ktoré nič takéto nehovorí, veď z Biblie pochádza aj známe "jedno telo, jeden duch., ďalej milujte sa a množte sa. Kresťanstvo sex nepovažuje za niečo nečisté. Je to fyzický prejav lásky, ktorá spája duše. A tak aj snúbenci, o ktorých vedia, že spolu žijú, sú braní tolerantne, akurát sa vraj zvykne povedať dačo v tom zmysle, že dobre deti, ale zoberte sa, nech Vašu lásku požehná a posvätí Boh, neodkladajte to, či o sebe ešte pochybujete? Na druhej strane mnohé otázky by spadali do kompetencie teológa vám presne zodpovedať. Ja mám vzdelanie iného charakteru.

Ovecky

Kamoskin chlap sa divil preco nechce oral, nikdy si ho nechcel umyt nicim iba cistou vodou a rit mu tiez zapachala, kupila mu niveu na intim partie tak to pomohlo, ale musela prevychovat dospeleho chlapa. Fuj hnus. Nuz, dostal ultimatum, bude sa bude poriadne umyvat, alebo si ho moze honit sam :D

Proti vam

Stale aom nedostala odpoved na moju otazku od n3jakeho krestana. Zrejme neviete odpovedat lebo mam pravdu co som pisala v mojom uplne prvom prispevku.

Ahjaj- ty by si asi bola stastna keby si zacala, samozrejme po manzelstve, zit so svojim manzelom a zrazu by si sa dozvedela ze je to bordelar.
Ono predtym to nie je lahke zistit, ja mam tiez bordel v aute, mam tam kadeco okrem jedla ale doma mam vzdy poriadok.

Doloreska

Jozefe a Jozafat. Zalozte si vlastnu temu a dristajte kraviny tam. Henti dvaja aspon pisu k veci a je mi jasne, preco spominaju krestanstvo. Ale preco ste sa vy dvaja prisli vypravat do tejto temy, to netusim. Mate radit autorovi, nie tu vykladat dristy. Aku radu mate k autorovi ha?

Jozefe

Asi Tak Jozafat.Stopercentne súhlasím.Všetko dobré je z Biblie.Niekde to povstať muselo a bolo to práve z Mojžišovho zákona..čiže ked sa vy teraz (neviem akým asi si myslíte že Vašim) právo m hneváte na Vášho partnera že Vás podviedol ..cudzoložstvo a čokoľvek s ním spojené bolo prvýkrát zaznamenané v Biblii. Napríklad ja žijem ako znovuzrodený kresťan mám osobný vzťah s Duchom Svätým s mojou manželkou sme mali sexuálny styk až po svadbe(tú mimochodom Boh uzdravil z rakoviny do jedného týždňa)...a bolo to neopísateľné.Sme úplne normálni..máme zmysel pre humor,nikoho nepoučujeme o ničom čakáme prvé dieťa budú ešte aspoň tri..vedieme úspešný život plný víťazstiev.Nie je kresťan ako kresťan...za všetkým je Svätý Duch..toho ked odmietate tak dopadnete ako nešťastný frustrovaný poblúdilec ktorý len stíska v ruke ruženec a stále sa vyhráža peklom.žiaľ na nešťastie niektorých...Boh existuje..a je dobrý :)

Jozafat

Takže poviem Vám aj ja svoj názor.Nesmiete porovnávať kresťana ktorý je nábožensky pomätený,zákonnícky a skutkársky.Viď katolíci jehovisti evanjelici a podobne.To znamená, že majú neustály pocit, že treba robiť niečo naproti Bohu aby ich prijal alebo nezmárnil či nedostal ešte do horšieho stavu odsúdenia v akom sú.Preto si vystavali akúsi vlastnú spravodlivosť a systém naridení a absolútne zabudli na čo?...na to čo sa stalo na goglotskom kríži.Biblický svetonázor ponúka nesektársky triezvy a veľmi zmysluplný názor na svet...ved vy čo sa pýšite tým akí ste morálni a "normálni" idete s dobou a pod. porovnávate čo je dobré a čo zlé to máte koniec koncov z biblie..to čo sa v európe považuje za dobré a zlé (to nás odlišuje od divokých kmeňov islamistov afričanov a podobne) je z bilbie z Mojžišovho zákona :)..od toho sa odvíja židovstvo.Z toho povstal obchodný talent európanov a to že Európe sa darí (a napr.Afrike nie)..z bilbie a z toho, že sú tu posledné zdrapy biblického svetonázoru plynie aj váš aký taký životný komfort...tak sa nenafukujte toľko :D

Aliss

Proti vam, a mozno su stastni :) Kto vie...vies, ak si vychovavany v dakej bubline, alebo si pocas zivota tu bublinu vytvoris, neustale ta strasi knaz v kostole a biblia, ze ak nebudes pocuvat, co ti vravia, tak schytas peklo...zacnes za plne riadit ich prikazaniami, rozkazmi a mozno si koniec koncov happy, ze ich tak krasne plnis a teda do pekla nepojdes :D :D No a aby sme ostali v teme, tak dodam, ze je super, ze autor temy toto zistil uz teraz....a nie az po svadbe. Ze nejde o ziadnych fanatickych krestanov a teda vidia uz dopredu, ci zivot s niekym zmysel ma alebo nema...

made in

proti vam, citala som len tvoj posledny prispevok a suhlas, ja som uz prerusila vsetky kontakty s nab. ludmi, nemaju to v hlave v poriadku, potrebuju taketo barlicky a neda sa s nimi o nicom. nie su schopni si ani na politikov povedat svoj nazor. uplne blbi.