Priatelka je spindura

Príspevok v téme: Priatelka je spindura
MarcelFo

Prosim poradte mi, som v koncoch. Mam rok priatelku, uz spolu byvame, ale prisiel som na to, ze je strasne jemne povedane neporiadkumilovna. Ze jej v aute hniju nedojedene banany, vysypane plesnive hranolky, stare plastove pohare od kavy, dzusov, coly... ze ma volant od cokolady, dvere a strop od makeupu, to sa este da, ale doma je to des. Ked pride domov alebo po wc si neumyje ruky. Ked je spadne na zem nejaky kus potraviny, nezdvihne ju a pridete domov a rad mravcov k tomu kusku a pod chladnicku... alebo pridem domov idem do kuchyne a lepia sa mi ponozky o zem - vyliala colu a iba to utrela servitkami... alebo perie sa pradlo a idete vesat a na jej nohavickach prilepena pouzita vlozka... no a teraz cerstvo pisem, malibsme sex, predtym som ju prehovoril, nech sa ide osprchovat, no a robili sme to odzadu a zrazu smrad h0vna a to bola akoze osprchovana, samozrejme hned bolo po vzruseni, teraz sa ma pyta, ci ma velky zadok a ja som tu na pokraji zufalstva, ze co jej mam na toto povedat... som uplne zufaly, ja toto nezvladam, nechapem, ako moze byt baba takato spindura. Myslite, ze ked mi to tak vadi, mam sa vratit z kratsej cesty? Pochybujem, ze sa zmeni. Uz som jej niekolkokrat vravel o tej spine a ona to bud zoberie na lahku vahu alebo sa nastve, ze ju kritizujem. Mate pre mna nejaku radu alebo to s nou mam radsej ukoncit?

oxalis

alebo s*rie sa vam do financii, nekupuj hento nekupuj tamto ale prach doma neutre, nepovysava, nevycisti hajzel aj do toho by sa mohol starat obcas..

oxalis

aaano! muži by radi menili svoje frajerky ale neni nikoho, kto by vymenil prazdnu rolku hajzlaku za novy hajzlak :(

Hapci555

Chlapci sa tu stazujete, ze vase priatelky su spinduri, ale kolki z vas chytia doma vysavac do ruky, alebo prachovku, ci vynesu aspon smeti? Niekedy je mozne, ze nestiha, alebo je chora a nevladze. Nemusi sa vzdy vsetko lesknut tip top, alebo sa mozete aj vy niekedy realizovat. A ruku na srdce, doma nemate vacsi bordel, ale priatelka, ked ma jednu smietku, tak ju uz ohovarate kade tade. Vam by sa to pacilo, keby vas takto ohovarala vasa partnerka?
Ze najdi si seberovnu a to je aka? Taka,co vyzaduje tip top poriadok, ale urobi to niekto iny, samo sa to, alebo sluzka a tu budem potom este ohovarat a kritizovat?

Aliss

Ahjaj, tak to by si sa cudoval, alebo cudovala, ze aj napriek tomu, ze niekomu "chuti" bozkavanie, ze sex moze byt cista katastrofa...Komunikacia je super v momente, ak si niekto vie uznat chybu/problem/pochopi partnera, no opat je to katastrofa, ak druha strana tvrdi, ze "sex nema byt potesenie, tak preco chces z toho nieco mat?". A tie plodne dni vyuzivaju na plodenie deti. V case neplodnych sex nemaju. Takto mi to bolo vysvetlene od cloveka, ktory je krestansky orientovany. Netvrdim, ze vsetci krestania takto ziju, ale teda evidentne ti v mojom okoli ano :D Osobne si myslim, ze ziadna viera nema pravo prikazovat, ktora forma antikoncepcie je pre zenu ta spravna. Nesuhlasim ani s tym, aby dvaja ludia mohli sexualne spolu zit az po svadbe a ze mnohi su tak sfanatizovani, ze veria, ze sex je necisty a teda nam ho panbozko dal len ako formu plodenia deti :D Dvaja sa maju pred svadbou poznat. Po vsetkych strankach. Je na to potom cas v manzelstve? Vazne? Kopec vztahov konci, lebo na seba uz v manzelstve nemaju cas, odsudzuju sa jeden druhemu, viazne komunikacia, zazivaju obrovsky stres a kolotoc. A niekto, kto spolu nikdy nezil, ma toto vsetko dat na prvu? No ved vela stastia :)

a_dr1a

Autor témy. Vrana k vrane ma sadat a rovný si rovného ma hľadať. Jedno je zaľúbenie sympatie.. Ale uvedom si. Žeby si s dotycnou mal žiť roky rokuce ak nie cely život. A ze takáto žena by mala porodiť a hlavne vychovávať vaše deti. Však čomu by ich viedla učila a bola sama príkladom? Čiže výchova detí nula bodov. Domácnosť tiež nula bodov. Teraz si predstav ako by sa asi správala v spoločnosti pri priateľoch rôznych akciách ai. Zrejme by si sa za ňu musel hanbiť. Neviem ako chceš prevychovať už hotovú dospelú ženskú. Ty jej máš byť partnerom mužom láskou priateľom. Ale nie vychovávateľov, učiť ju základné veci. Od toho bola jej rodina. Ona sa nezmení. Možno si bude dávať mesiac ci koľko vydrží, pozor. Ale raz sa aj tak všetko vráti do starých koľají. Lebo pre ňu je tento súčasný stav normálny prirodzený naučeny. A uvedom si ešte jedno. Ak by ste sa aj raz rozišli, tak by v takom prípade boli zrejme vaše deti zverené súdom jej. Však Slovensko. A tam už budeš mať minimálny vplyv niečo deti naučiť byť vzorom príkladom. Tam bude už ten každodenný vzor žiaľ ich matka. Aká matka taka Katka. Zrejme aj jej matka je taka istá. Asi celá rodina. Ak ti toto prekáža, radšej sa vráť z kratšej cesty. Lebo nejde o zanedbateľný výnimočný jav. Ale niečo s čím sa budeš denno-denne stretávať, či sa naučiť s takýmto niečím žiť. A odpovedz si. Chceš fakt takto žiť a s takýmto človekom?

ahjaj

pripadá mi to blbé radiť sa s kňazom, keď mám problém v intímnej sfére s manželom. Viera káže: Boh stvoril ľudí nahých. To znamená, že nemajú mať pred sebou tajomstvá a majú si záležitosti vykomunikovať.
Milovanie cez neplodné a plodné dni? Do istej miery, áno. Ale sú aj iné formy ochrany pred počatím, ktoré nie sú v rozpore s vierou. V rozpore s vierou je hormonálna antikoncepcia, dana, a tabletka po.
Logicky, život začína splynutím vajíčka a spermie, a to vo vajíčkovodoch, odkiaľ prechádza oplodnené vajíčko do maternice. Dana ho vyhodí. Hormonálna antikoncepcia spôsobuje, že prostredie maternice oplodnené vajíčko neprijme. Dobre, aj to, že sa vajíčko v skutočnosti ani neuvoľňuje, ale je tam to ale, že keď sa aj uvoľní a k oplodneniu dôjde, plod sa neusadí v maternici.
Tabletka po pracuje na rovnakej báze, len už vtedy, keď je oplodnené vajíčko pár hodín v maternici.

Všetky ostatné spôsoby sú povolené podľa svedomia.
A keď dvaja nemajú pred manželstvom sex, neznamená, že sa spolu predtým neobjímajú a nebozkávajú, a keď im to chutí, tak sa chemicky a geneticky k sebe hodia, niet dôvodu, prečo by mali mať v intímnej sfére také problémy, ktoré by si nevedeli medzi sebou odkomunikovať.

Aliss

Proti vam, haha suhlas. Ale vies ako to potom riesia krestania? Chodia sa radit ku knazovi, modlia sa nad situaciou, aby im boh pomohol. Toto mam od krestanky, s ktorou sme riesili, ze bohuzial nie je spokojna so sexom, ale nemoze s tym nic urobit, lebo nesmie sex brat ako potesenie, len ako sposob na plodenie deti. Maju ho len cez jej plodne dni a cele je to riadna tragedia. Ale aby to prekusla, poradila sa s knazom a dostala radu - modli sa :D A mimo ineho, k teme, on by jej bordelarstvo videl aj pred manzelstvom. Ak s niekym chodis von, travis s nim nejaky cas, vidis ci ten clovek po sebe upratuje, aky ma vztah k veciam okolo seba atd. A najma, komunikujes s nim. Napriklad ja viem, ktori moji kamosi odmietaju hygienu ruk a viem to vdaka tomu, ze som o tom s nimi komunikovala a videla to na vlastne oci, na chate, na festivale a podobne. Cize, myslim, ze aj taky krestan moze pred manzelstvom vidiet, ako sa sprava vseobecne jeho buduci partner. Az na ten sex hm...

Proti vam

Mam otazku na (fanatickych) krestanov. Podla vas maju dvaja spolu zit az PO manzelstve a mat sex taktiez az PO manzelstve. Stále si myslite ze je to dobry napad, ked sa pozriete na tento prispevok? Si predstavte ze by ti dvaja zacali spolu zit a spavat az po manzelstve a ten chudak chalan by zistil aká je ta jeho priatelka, pretoze vtedy by to nemal ako zistit kedze by spolu nebyvali. A rozchod u vas nejak nehrozi, lidla krestanov je to hriech, takze chalan by bol az do smrti nespokojny a nestastny. Udivuje ma ake maju krestania zmyslanie.