Kontr0lor :
(lenže to nedáva zmysel, ak je nedostatok serotoninu dôvod tak prečo jeho zvýšenie na začiatku spôsobí veľké zhoršenie? )
Zhoršenie prinesú len prvé dva týždne, potom už zhoršenie nie je, ale nastáva postupne zlepšenie.
Antidepresíva zvysuju ten serotonín velmi rýchlo, v priebehu velmi krátkeho obdobia a preto to môže byť pre telo mierny šok, a tento šok sa prejaví neziaducimi ucinkami a to až dovtedy dokial si telo na zvysujuci sa serotonín nezvykne. Ak by sa serotonín zvyšoval pomaly tak by neziaduce ucinky prve dva tyzdne neboli, lenze on sa zvysuje rýchlo a preto ptvé dva tyzdne neziaduce ucinky sú.
(JJ dávajú utlmovaky ktoré ťa pekne utlmia a je človek mimo. No neviem . )
Nie je mimo, pokial si človek nedáva benzodiazepíny vo väčších dávkach a navyše ide len o dva týždne, takže aj kebyze je človek mierne utlmený 2 týždne, tak je to stále velmi malá dan za to že sa bude mat nasledujuce obdobie dobre.
(Inak autor tam píše že sa nedá zmerať v mozgu čo je aj pravda nájdeš o tom hneď v tom anglickom článku presne to isté vysvetlené čo som ho poslal. )
Keby len konštatoval že sa serotonín nedá zmerať priamo v mozgu tak na tom by nebolo nič zlé. Autor sa však snaží presvedcit citatelov že hodnota serotoninu sa nedá zistit, pretože sa nedá zobrať priamo z mozgu. Lenže toto je hlupost, lebo serotonín sa dá zobrať z krvi. Nie je teda potrebne aby sa na zistovanie mnozstva serotonínu brla serotonín priamo z daného orgánu. Pokial si vsimnes tak žiadne enzýmy, hormony, sa neberú priamo z orgánov. Ani pečenový enzým AST, alebo hocijaký hormon v tele napr. renín sa neberie priamo z obličky, ale z krvi.
(Dnes som si dal s kamarátom krásnu turu 20 km oddychovka našimi krásnymi horami a som šťastný. Čo viac mi treba :) )
No však super že dokážeš si zdvihnut naladu i nechemicky. Kiež by to dokázali i ostatní. Lenže oni to nedokážu, nie každý to dokáže.