Ako nezavidiet druhym, ked Vas mrzi , ze nieco nemate.Nemate vztah a vsetky kamaratky su uz vydate, maju rodiny, alebo ked mate stary pokazeny bycikel a niekto ma novy, ked niekoho v praci neustale vychvaluju a na vas iba nadavaju, a milion takychto veci.Ako to zvladat s humorom? Ako sa cez to preniest Od malicka som bola vo vsetkom najlepsia, vysla mi vysnivana skola, vsetko co som chcela sa mi darilo.No nastal zlom a zrazu sa mi darit prestalo, vela ludi je rado ze sa mi konecne nedari..Byvali priatel si kupil drahe auto, nasiel si pracu mozno uz aj inu zenu, neskutocne mu zavidim ja nemam priatela ani pracu lepia sa na mna choroby .....Ked vidim ako zije je mi do placu ale neviem akosi nic zmenit.....
Závisť
Treba sa sustredit na to, co clovek ma, nie na to co nema
Nemenna, prosim vzi sa do mojej situacie. Vyrastala som v zlej alkoholickej rodine. Uplna chudoba. Nemala som nic. V 19 som odisla z vychodu do BA. Isla som pracovat za pas do automobilky. Po roku si ma vsimla jedna nemecka firma, ktora tam dodavala suciastky, zavolali ma robit k nim na centralu administrativne veci. Zarabam uz niekolko rokov velmi slusne, nasla som si tu chlapa v praci. Vzali sme sa, mame krasneho syna, postavili sme si dom na hypoteku. Mame 2 auta lepsej triedy. No a zrazu zavist rodiny, nik sa so mnou nechce stretavat, vsetci ma ohovaraju, dokonca poza chrbat hovoria, ze som v BA robila slapku a tak som si zevraj zarobila. Ja toto vobec nechspem. Nikomu som nikdy nic zle neurobila, nikomu nezavidela, nik mi nic nedal, zacala som od nuly, tak preco su taki? Ved mozu urobit presne to iste co ja? Tiez som mohla ostat na vychode a vyplakavat, ze nic nemam a nic pre to nerobit. Preco su ludia taki? Ja ich neodsudzujem, ani sa na nich nehnevam, len som smutna a snazim sa pochopit, co konkretne zle som im urobila. Ked mozem pomozem, nicim sa nechvastam, lebo to nemam ani v povahe. Som uplne skromna, nepotrpim si na luxus. Mozes mi z tvojho pohladu vysvetlit, co zle som urobila a co mam robit, aby sa ku mne rodina zacala spravat normalne?
Nejde len o vztahy, to ma netrapi pravdupovediac az tak,ale clovek potrebuje priatelov a ked ides vonku a same pariky, najedia sa a utekaju, lebo uz chcu byt spolu a vy idete domov sam,alebo tam cely cas spolu hrkutaju, necitite sa dobre A potom zavist aj na veci, ze holka ako ja ma v mojom veku uz dom, manzela, chodi po svete a uziva si dovolenky, alebo sa tesi z dietata a nehovori o nicom inom aj ked vy mate pocit ze uz deti mat nebudete mozno nikdy ....Clovek musi mat nieco co ho robi stastnym aby nezavidel a tak ked nemas vztah co ta robi stastnym medzi ludmi?
A čo im závidíš? Tie dnešné vzťahy mi pripadajú ako domček z karát. Na čo investovať čas do niečoho, čo je vopred odsúdené na zánik? Na čo tu privádzať deti do tejto žumpy? Čo je na tom, keď má niekto iný názor? Vzťah môže mať človek aj s čmeliakom, keď chce a keď to dokáže. Ja riešim denno denne životy iných ľudí a denno denne žijem životy iných ľudí a nie je to nič príjemné, pravdu povediac. Už len predstava je sebadeštrukčná. Niekedy mi to príde tak, akoby všetkým preplo.