Závisť

Príspevok v téme: Závisť
Nemenna

Ako nezavidiet druhym, ked Vas mrzi , ze nieco nemate.Nemate vztah a vsetky kamaratky su uz vydate, maju rodiny, alebo ked mate stary pokazeny bycikel a niekto ma novy, ked niekoho v praci neustale vychvaluju a na vas iba nadavaju, a milion takychto veci.Ako to zvladat s humorom? Ako sa cez to preniest Od malicka som bola vo vsetkom najlepsia, vysla mi vysnivana skola, vsetko co som chcela sa mi darilo.No nastal zlom a zrazu sa mi darit prestalo, vela ludi je rado ze sa mi konecne nedari..Byvali priatel si kupil drahe auto, nasiel si pracu mozno uz aj inu zenu, neskutocne mu zavidim ja nemam priatela ani pracu lepia sa na mna choroby .....Ked vidim ako zije je mi do placu ale neviem akosi nic zmenit.....

Preteba

Nemenna, závisť je zlá vlastnosť, ale dá sa jej zbaviť, keď budeš veľmi chcieť. Musíš sa naučiť byť spokojná s tým, čo máš. Nezameriavaj svoj pohľad na to, čo majú iní, ale sa teš z toho, čo máš Ty. Keď sa to naučíš, budeš spokojná a šťastná, ver.
Tomáš, nehovorí sa posmrtný život, ale večný život a môžeš ho mať aj Ty. No dodržiavaním náboženských praktík to nepôjde, ale poznaním Boha.

Tomas12345

A co im vlastne závidiš ? Vsak môže sa im hocijako dariť na tomto svete, to ale nič nezmení na fakte že vsetci títo ludia skôr neskôr zomrú. Smrt čaká každého, nemáš im teda čo závidieť.

Závidel by som jedine takému človeku, ktorý by počas tohto života získal posmrtný život. Takémuto človeku by som skutocne závidel, lebo získal niečo čo má zmysel i po ludskej smrti. Avšak získať posmrtny zivot môže každý, i ty ho môžeš získat. Stačí len orientovat svoj život na pomoc ostatným a náboženským hodnotám. Existuje šanca že posmrrtny zivot existuje, tak prečo tuto sancu nevyuzit k jeho získaniu ? Vsetci sme na rovnakej lodi, vsetci môžme získat posmrtny zivot, a to je to jediné na čom skutocne závidi a čo si môžme medzi sebou závidieť.

penedik400

Môj otec sa obesil lebo bol pedofil a znásilňoval ma lebo sa mu zachcelo kedy chcel vyrastal som ako žebrák nič nemám račkujem škúlim živí ma vyše päťdesiatročného moja sprostavá mater žobravá.Ľudia sa mi smejú že mám brafčový kxicht v nemocnici ma nechceli ani za upratovača záchodov moje je IQ 60 ďalej sa ani nikdy nedostanem.Cítim sa ako totálne úchylný tupý starý žobravý blb ktorý chodí do nemocnice predávať v nepreclené cigarety aby mal na suché rožky.Mal by som mať rozum a ísť tam na onen svet všetci ľudia by boli radi.

Nezavid

Nemenna - Závisť je nebezpečná sviňa. Koľko závistlivých ohováračov je na tomto svete... Dúfam, že nie si jedna z nich.

Ja som odmalička strašne hanblivá, mám soc. fóbiu, bojím sa komunikovať s ľuďmi (a to aj s príbuznými). Nikdy, opakujem, nikdy som kvôli tomu nemala, čo som chcela. Kamarátov, dobré známky, vysnívanú školu, šťastný život, atď...
Keď chodím po ulici, vidím ľudí, ktorí chodia vo dvojiciach, skupinkách a bez problémov sa rozprávajú a smejú sa spolu. Cítim závisť ? Nie, len smútok a nenávisť voči sebe.

V škole ma psychicky šikanovali, ohovárali, pretože som bola tichučká, nevedela som sa brániť (ľahký terč) a doma som bola tiež veľmi často bitá, len preto, že sa niekomu chcelo.
Kvôli tomu sa zo mňa stal výbušný, agresívny a pomstychtivý človek. Doslova v sebe cítim to zlo. Cítim, že sa mením na zlého človeka. Robím s tým niečo ? Nie, je mi to jedno, pretože viem, že budem ponižovaná celý život.

Vzhľad je jedna veľká katastrofa. Jedna nedokonalosť za druhou. Nikto by o mňa ani hrdzavý bycikel neoprel. Všetci sa mi len smejú. A keď vidím tie krásne alebo priemerne vyzerajúce ženy, cítim závisť ? Nie, cítim smútok a nenávisť voči sebe.

Onedlho nastupujem do práce, medzi ľudí. Budem čeliť najväčšiemu strachu v mojom živote. Byť medzi ľuďmi, je môj najväčí strach. Najhoršia nočná mora. K tomu som hanblivá, tichá, introvertná, nepriebojná, medzi ľuďmi totálne neprirodzená, smiešne vyzerajúca samotárka. "Tam vonku" nemám nikoho. Som úplne sama.

Nikdy som závisť nepociťovala. Všetko to, čo som vymenovala, pripisujem sebe (okrem šikany, ohovárania, pomstychtivosti a výbušnosti. To pripisujem tým ľudským sviniam)

Ako vyzeral tvoj život ? Stavím sa, že nebol taký biedny, ako je môj.

Raddii

závisť je všade, je zlá a podľa mňa nemáme si čo závidieť každý v živote si prešiel cestou, ktorú by sme zažiť nechceli

Nemenna

Viem , ze sa treba tesit z toho, co clovek ma.Ja som nikdy nemala vsetko a vzdy som sa tesila z toho co mam.No teraz neviem co mam, lebo som sa schorela, prisla o priatela aj kamaratku, rodicia sa v kuse hadaju, byt nemam, pracu nemam, neviem akoze z coho sa mam tesit.Z toho ze neprsi, lebo ako fakt neviem, hladam fakt z coho sa tesit, ale neviem.Tesim sa z toho ze kamoske sa narodilo dieta, ze teta si konecne kupila novy nabytok, ale ich nezaujima ako sa mam ja, nechcu mi pomoct, lebo sami nemaju to co chcem ja, takze nemam potom chut sa tesit z nich.
ALICA: Tak ti poviem, zazila som nieco podobne, zavideli mi.Tiez som netusila co.Lebo sedeli na riti a nerobili nic.Ja som sa snazila.Narozdiel.Presne ako ty.No teraz nemam silu nieco urobit.Mam strach odist od mamy, lebo sa bojim ze zavistou ma znici.A tak radsej zijem tak ako teraz.Z dna na den.A neskutocne zavidim druhym.Asi preto ze viem ze mam v sebe silu nieco zmenit ale bojim sa ze mi to znicia zas a znova ako sa to uz stalo.Preto nemam silu nieco robit.A preto zavidim.Chcela som vediet ci sa da naucit sa tak zit , bez toho aby som mala zlost.Tebe poviem, mozes byt k ludom milsia kupit im nejaky maly dar, sem tam.Aby si nemysleli ze si namyslena zrazu..

adamvr

kazdy zavidi kazdemu. sme v takej dobe ze moj sused mi bude pravdepodobne zavidiet aj pekne pocasie na mojom pohrebe. treba si vazit to co clovek ma a nie sa sutredovat na to co mu chyba.