Uzavrety ci manipulator?

Príspevok v téme: Uzavrety ci manipulator?
Lucinda000

Ahojte, moj prispevok bude asi dlhsi a potrebujem poradit co si asi vy myslite kto vlastne je a o co mu ide. Je to manipulator? Citovo uzavrety clovek ci kto vlastne? Za vela rokov ho neviem spoznat ani odhalit.

Sme spolu uz 7 rokov, no nebyvame spolu, stretavame sa este ako pubertaci len sem tam a samozrejme ja sa prisposobujem jemu kedy moze a kedy ma cas, ja vzdy priskocim, pretoze mam kopec volneho casu a nemam nejake zaujmy, nakolko nemam ani s kym, s kamoskami vybehnem mozno raz za dva mesiace. On je z mojho pohladu velmi tvrdohlavy, chladny a doslova workoholik. Tatiez je neskutocny puntickar, vsetko musi mat dokonale a vsetko aj okolo domu a na dome si musi spravit sam svojimi rukami, lebo on to spravi najlepsie.
Od zaciatku vztahu to nebolo ruzove, ja som zbalila jeho, vtedy sme sa ale aspon vedeli aj zasmiat, no ak som mu davala kopec tej prvotnej lasky zamilovanosti, naspat uz vtedy to velmi neslo, skor mi to prislo len ako lutovanie, neviem. Po pol roku sme teda zacali uz oficialne tvorit par. No uz odvtedy ho nezaujimali vobec moje nazory a sny, sice sa spytal niekedy na moj nazor, ale aj tak vzdy spravil po svojom a len mi povedal vysvetlenie, ze preco je to tak najlepsie. Za tie roky nemal na mna takmer vobec cas, iba po veceroch a aj to hovoril skor len o robote alebo sme sa spolu vyspali, no ak sme mali vedla seba lezat, tak nic,nechytil sa ma a vacsinou len zaspala odisiel potom domov. Takto to bolo stale a postpne zacali hadky, lebo mne tie prejavy a city chybali, on vsak tvrdil, ze je to detinske a to robia a hovoria len suknickari a rozpravkari a on je vzdy ku mne priamy a ze mne sa nepaci pocut pravdu. Bolo to vsak cim dalej horsie. V spolocnosti, na oslavach a podobne si ma nikdy nevsimal. Venoval sa vzdy vsetkym naokolo a ako vymeneny clovek, mily, prijemny...clovek, ktoreho kazdy ospevoval aky je galantny. Vzdy si vsal vypil az tak, ze nakoniec chytil nervy a zacal vyvadzat a na druhy den ako keby nic a obvinil mna, ze ja za to mozem, lebo som bola zduta. Takto sa to stale vlieklo. Nemala som pravo povedat nic, nikdy si neuznal chybu. Ak som chcela vyriesit problemy, komunikovat a povedat si navzajom komu co vadi, ja som mala dlhy monolog a on nic. Nemal vacsinou ziaden zaujem, vzdy bol unaveny a povedal, ze uz je psychicky unaveny a nebavi ho o donekonecna riesit. Boli sme rozideni asi stokrat. Vzdy som to ukoncila ja a vzdy som naspat pribehla. On nikdy nic. Pri kazdom rozchode som zistovala co robil a vacsinou sa vzdy chodil bavit nemal problem, teda opijat sa. Najviac sme boli od seba 3 mesiace, myslela som, ze budem z toho vonku, no aj tak som pribehla naspat. Kazdym zmierenim som myslela, ze to bude lepsie, ja som sa snazila, ale on akoby robil vsetko napriek aby som mu dala zase odkop. Nechapem preco to robil, vzdy ked som sa ho na to spytala, odpovedal, ze ved aj tak je to medzi nami zle, tak co. A uz posledny rok zacal oslovovat zeny, len tak, pozyval ich na kavu a rozpraval o sebe ako o chudatku a ako rad pomaha ludom. Ja som to vzdy videla aj ked som bola s nim, vedel sa strcit do zadku aj casnicke aj hocijakej zene ktoru sme kdekolvek stretli alebo prisli do kontaktu. Aj na tych oslavach ked tam bola nejaka nova zena, zacal ju stale podpichovat rozpravat a ja som vzdy bola vzduch. On tvrdil, ze su nove, ze nechce aby sa citili zle, ale ze ja patrim predsa do rodiny, ze je to ine. Podotknem vsak, ze mne sa nevenoval ani na zaciatku aby som sa necitila zle, takze si znovu protirecil. Proste ja si myslim, ze ak chlap miluje, ma mat vytvorenu akoby stenu, ktoru neprebura ziadna ina a on sam este tie zeny oslovoval a kazdej sa prihovaral a on nevidel a nevidi na tom nic zle. A ta miluckost a prijemnost, az nechapem ako to dokaze. Ja pocuvam len aka som nemozna a nepodporujem ho. Tak neviem ci hlada to pochopenie inde. Velmi vela som prenho vyplakala a jeho to nezaujimalo nikdy, lebo zase vinil len mna, ze ho vidim ako zleho, pritom vsetko robi pre nas. Nedavno bol posledny rozchod a zase som ho velmi prosikala naspat. Prosila som ho, ze nemozem byt bez neho a dala som mu moznosti, ze bud nech mi povie ze ma uz nemiluje a nech mu zmiznem zo zivota a bude to pre mna lahsie alebo nech to teda este spolu skusime ale nebudeme si robit napriek a klamat. Prisahal mi, ze s nijakou nic nemal fyzicky. Ci sa tomu verit da, neviem, ja neverim dnes nikomu. No tak po tomto vsetkom sa vas pytam a prosim o radu. Myslite, ze ma ma naozaj rad alebo sa zahrava? Vzdy mi tvrdil, ze aj on tuzi velmi po rodine, preto preraba cely dom. Preco by sa zase ku mme vratil a skusil to znovu. Vzdy som mu hovorila ako som citovo slabsia, nech mi neublizi a povie na rovinu nechcem ta, ale ze on ma klamat nebude. Tak sme znovu spolu, ale ja sa stale uz bojim co bude dalej a napriek tomu co mi povedal, tak sa bojim ci nesluzim len ako zadne vratka dokym mu do zivota nevstupi nejaka ina a mna odkopne ako handru. Aj ked ma predtym on nikdy neopustil. Aj co sa tyka sexu, necitim nikdy, ze by to bolo milovanie a z lasky, ale len sex. To len na podotknutie, ale tak kazdy clovek je iny, viem, ze vela je takych co tie city prejavit nevedia, ale samozrejme nejdem si ho zastavat. Len chcem otvorit oci, no nedava mi to vsetko zmysel. Jedno mi hovori tak, druhe onak, ja som vzdy len zastanca spravodlivosti a pravdy. Tvrdi, ze uz to nie je ako na zaciatku, ale ze ma este miluje. Aj ked podla mna to sa neda predsa lubit na percenta. Ved bud je to tam alebo nie. Co si o tom myslite? Som uz ako na ihlach, nie som najmladsia, mam 31 rokov, on 36. Preto si aj hovorim, ze ved na co by bol so mnou keby to nemyslel vazne? Ved ma uz taktiez dost rokov, aj ked je pravda, ze unho je to lahsie, len vyde a nema nudzu o zeny, to o nom tvrdili vzdy vsetci aj ked on to zahra ako vzdy na skromnost. Myslite, ze mu mam este verit? Ma to este zmysel? Ved dala som mu na vyber, ak ma naozaj nechce, neh mi to povie do oci, ale on tak nespravil a zostal zase so mnou. Ale preco potom to chovanie ked to bolo zle. Ja som cakala praveze zmenu k lepsiemu a nie este viac si ublizovat. Naozaj tomu vsetkemu nerozumiem. Prepacte za tak dlhy peispevok, ak sa to nieomu chcelo citat, prosim poradte mi co si o tom myslite. Aj tak to vsetko je pisane len v skratke. Dakujem pekne.

daniela2

Lucinda, tomu chlapovi na Tebe iste záležalo, inak by ste tak dlho spolu neboli. Asi ako keď máš nejaké topánky, nosiť ich nosíš len občas, ale zato ich nevyhodíš. Takže Ti na tých topánkach vlastne záleží nie?
Také ozajstné záležanie by bolo, že máš 4 roky po svadbe a si šťastná mamička dvoch detičiek.
K tomu chlapíkovi, s kým sa máš stretnúť, na základe internetového dopisovania. Rátaj s tým, že to nemusí vyjsť, a že možno tým skončí aj kamarátstvo. Muži dávajú dosť na hormóny, a pokiaľ by si o neho hormonálny záujem nemala, možno z jeho strany skončí aj kamarátstvo.
Si teraz nabudená a plná energie aj kvôli práci, aj kvôli nemu. Rátaj s tým, že občas prichádzajú krízy, nech Ťa nezvedú z dobrej cesty.
Ak cestuješ loďou správnym smerom, môžeš mať cestou búrku, neznamená to, že sa máš vrátiť, odkiaľ si vyrazila.

Pascala

Ahoj Lucinda, perfektne si to zvladla. Nechapem, co on zachranoval, co mu na tomto akozevztahu vyhovovalo a co mu bude chybat. Pacila sa mi aj ta frazicka..
Neboj, zvladnes to aj dalej.
Ja som to mala chvilu trochu blbsie po asi 3 mesiacoch, ked ste sa ma tu nieco pytali, ja som sa nad tym zamyslala a akoby sa mi vratili myslienky na neho. Ale nebolo to take otravne, dalo sa to, a myslim, ze to bude este lepsie, aj Tvoje uspechy ma povzbudili a zacnem mysliet aj na ine veci.
Este donedavna som sa zamyslala nad jeho povahou, ale nema to zmysel, neviem na nic prist, myslim, ze ani skuseny psycholog by ho neprekukol.
Drz sa, prajem Ti pekny novy zaciatok. :)

Lucinda000

Skusim mrknúť tu stranku :)
Ahjaj, v tej práci len par dni, ale ja uz v prvy den vacsinou viem ci je to nieco pre mna alebo nie a predtym co som si aj nasla, tak som bola vo velmi velkej psychickej nepohode a isla som tam znechutena, unavena, nahnevana a nevladna. Citika som len hnev, akoby to bolo nasilu ci na just, nech je on spokojny. Teraz je to uplne ine, chcem bojovat, celkom sa tam tesim a chcem sa ucit nieco nove, snazim sa vnimat a nie som myslienkami inde, to ma tesi.
Co sa tyka rozchodu, hovorila som mu to v klude, nechal ma rozprávať a on bol v klude tiez. Myslim, ze aj on sa cudoval, ze sa nerozchadzam s plačom a vycitkami ako som robievala predtym. Povedala som mu, ze na co byt spolu nasilu a ked mu na mne nezáleží, to samozrejme zas poprel. A jedine co podotkol, ze skoda, ze tu pracu som si neuvedomila uz predtym. A zase ma vinil z toho, ze som sa s nim rozisla akurat ked on je na dne, lebo sa mu v rodine vyskytli zdravotne problemy a zase teda to prekrucal na to, ale vzdy tu nieco bolo, nielen teraz. Zas chcel len zo seba robit chudaka. Inak nepovedal uz nic o tom, ze je to naposledy a vlastne ani neviem uz co hovoril, nic som nebrala ani do uvahy, lebo som to brala ako plane reci. Jedine ked uz stal pri dverach, tvaril sa ako najvacsie chudiatko a dal mi malu pusu a stal, tak som to urychlila a poslala ho nech ide prec a popriala mu aby si daval na seba pozor, teda ako je to v ich rodine zvykom. Lebo to on vzdy hovoril mne a potom nevedel ani, ze zijem, tak takuto frazu na oplatku som pouzila ja a zabuchla, lebo v tom momente sa mi tisli slzy do oci, ale o chvilu som to predychala. Dnes mi rychlo presiel den a nastastie som ani na sekundu nemala myslienku, ze mi je bez neho tazko. Takto isto vyzeral vlastne vztah aj ked sme spolu akoze boli, cize neboli...cele dni nic a o polnoci telefon, ze ide spat, tak bez tych chabych telefonatov sa uz nejak zaobidem. Znovu som si dala aj prechadzku, hudbu a tak. Kiezby mi to takto vydrzalo navzdy.
Ahjaj a ty sa ako máš? Co je nove ohľadom zdravotneho stavu?
A herb, ty sa ako drzis? Pises, ze zo zaciatku aj ty si bola taka silna a kedy ta to tak viac chytilo?
Skods, ze tie emocie nevieme vopred predpovedat kedy nas prepadnu.

ahjajjaj

ahoj Lucinda, v tej práci si teraz ako dlho? Nejak som tušila, že ak si nájdeš prácu, v ktorej sa budeš dobre cítiť, veľa to pomôže Tvojmu sebavedomiu. Aj manipulátor dokáže manipulovať len s niekým, kto sa manipulovať nechá.
Predpokladám, že rozchod prijal pokojne, a možno aj utrúsil niečo škaredé v tom zmysle, že budeš za ním ešte bežať.
Ale to je vlastne jedno, na tom nemusí záležať.
Moja kamarátka, keď sa rozišla s chlapom, ktorému na nej nezáležalo, jej ešte pri rozchode stihol povedať, aká je nezrelá a kadečo. Mňa to natankovalo, keď som to počula. A veľmi veľmi som ju obdivovala za to, že odpovedala: " Mne to bolo úplne jedno a v úplnej pohode, čo povedal. Jeho názor už pre mňa hodnotu predsa nemá. "

Pascala

jeeej, uplne viem ako sa citis. presne takto lahko a energicky a bojovne som sa citila aj ja a ako keby sa prerusilo nejake puto, co ma zvazovalo. ty na to ides este razantnejsie, urcite je to spravne.
inak, ked si sem dala naposledy ten cesky clanok, tak tam som si vsimla aj zoznamku, vyzerala vyborne, organizuju sa tam rozne zaujimave akcie pre single ludi, ako kurz varenia, tura a pod.:) takze nejaka nadej :)

Lucinda000

Dakujem vam moje zlate. Zatial je len velmi kratulinka doba, aby som zhodnotila nejaky zaver. Co mi pomaha? Urcite psychologicka, urcite najdenie novej prace, urcite tym, ze si pisem stale s tym chlapom, no a predovsetkym najviac si pomaham aj ja sama svojimi myslienkami. Herb, nebolo to v ziadnom afekte, uz som to planovala asi dva mesiace a počas tych dvoch mesiacov to uz aj tak vyzeralo ako keby som sama. Nekontaktovala som ho, stopla som intimny styk a co ma este viac pohanalo vpred, bolo samozrejme jeho rovnake chovanie, nezaujem a lahostajnost, to, ako mi daval pocitit, ze ma k zivotu nepotrebuje a na to sa mi vynarali vsetky myslienky ako mi kedy ublížil, to som si aj spisala a doteraz stale ma nieco napada. Najdolezitejsie pre mna bolo uvedomenie si aky je rozdiel medzi sexom a laskou. To, ze som sa ho nevedela vzdat fyzicky a stale tuzila po jeho tele a vyzore, jeho voni a vsetko s tym spojene. Povedala som si dost! Na co mi je len nejaká vonava a pre mna krasna schránka, ktora je vo vnutri prázdna a ktora ma v jeho zivote dava na to najposlednejsie miesto? Ja tuzim byt milovana! A davam si aj castejsie prechadzky, dam si sluchatka do usi, hudbu a idem. A konecne som pocitila take vnutorne zahriatie pri srdci ked som si predstavila, ze by ma mohol niekto naozaj lubit a ake by to mohlo byt krasne. Nikdy sa nevzdam svojho sna. Taktiez som si povedala, ze ci s nim alebo bez neho, dietatko mat nebudem. A zotrvat s niekym kto o mna nebojuje, kto zacne nervacit ked nahodou vytiahnem temu svadba? Kto ma vini za vsetko, ze vlastne aj dycham? Nie, toto uz nie. A konecne aj uvedomenie toho, ze ak najde stastie s inou zenou, tak mna to nemusi absolutne trapit, aj keby sa teraz vyspal s tisickou, je mi to fuk. Ide tu o môj zivot, moje stastie a o to, ze nieco znamenam. Naozaj viac skumam svoje pocity a to mi pomáha. A uz ked som sa trosku odrazila, tak je to o nieco lepsie k pozitivnejsiemu zmyslaniu. A ta nova praca ako bonus, zatial sa mi velmi paci, ale je to len v zarodku. Teraz mam len obavy ci sa tam uchytim a pochopím. Ja tentokrat urcite neodidem a preto sa bojim, ze sa nebudem pacit ja im. Inak mi hra vsetko do karat a dnes rano po prebudeni som sa citila uzasne a stastna, tesila som sa do práce, tesila som sa, ze mam kam ist a robit nieco ine nez depkovanie doma v poduske. Taktiez som si dohodla stretnutie s tym muzom z netu, len tak, nic neriesit, len ist spolu von. Vcera som zavolala kamoske, boli sme sa prejst. Verim, ze to pojde takto stale a ked pridu zle chvile, tak ich nejako prekonam a neuchylim sa k utekaniu za tym manipulatorom. Najviac ma od neho odohnala myslienka, ze ak ma nechcel nestastnu, smutnu a na dne bez prace, tak si ma nezasluzi ani veselu, stastnu a niekam smerujucu. Kaslem na tie roky. Teraz chcem budovat seba a dobehnut to vsetko, pacit sa sama sebe fyzicky aj psychicky a to snad budem aj neskor vyzarovat. A taktiež som chcela, ze moj plan bol to do konca roka vyriesit, aby som do noveho isla s cistym stitom a teraz mi to prislo ako najvhodnejsia doba, lebo pojdu sviatky, vianoce atd a ak prekonam toto obdobie, prekonam uz vsetko. Je to romanticke obdobie s kuzelnou atmosferou a radsej budem sama s vedomim, ze niekoho spoznam ako ist niekam zase len s kamenom a vidiet pookolo zalubene pariky. Ja viem, ze som teraz napisala kopec mudrych reci, no to len preto, ze to teraz tak aj pocitujem, plna energie, no fakt neviem dopredu, ze ma zas negativa nepohltia.

Pascala

jeej ahoj Lucinda, no ty teda davas, naozaj si sa s nim rozisla? a ty s nim ci ako a on co? bolo to v nejakom afekte, ci si to uz mala premyslene? tak napokon mala ahjaj pravdu, ked ta stale nahovarala na pracu, vyzera to, ze Ti to zmenilo nazory a postoje. alebo bol dobry krok psychologicka. Ty si co myslis?
Si mila, ked si myslis, ze som silna. :) Ano, spociatku som sa do toho zahryzla poriadne, fungovalo aj zakazovanie myslienok nanho. Drzim Ti palce, nech ten zaciatok zvladnes, potom to uz pojde lepsie.
ahjaj, ty si ma tiez pobavila, takze som odsudena na nekonecne myslienky o tom istom, hm :) ale nie, aj mne sa teraz zda, ze Lucinda to velmi rychlo zvladne. napriek tym rokom predtym, v ktorych nic neslo.
Este raz, tesim sa s Tebou, ze si sa pohla vyrazne dopredu. :)

ahjajjaj

Ahoj Lucinda,

myslím, že máš predpoklady to znášať lepšie ako herb, dosť si sa natrpela. To s tou prácou je každým dňom dlhšie a dlhšie, a klobúk dolu, že dokážeš pracovať na 150% úväzok. Verím, že práve to Ti pomôže preklenúť sa týmto obdobím. Ako často sa stretávaš s psychologičkou?
Kedy si sa rozišla? Chceš o tom napísať viac?
Chcem veriť, že tentokrát je rozchod konečný, nemáš žiadny dôvod sa k tomu chlapovi vrátiť, a aj Tvoje doterajšie rozchody s ním boli iba a len oprávnené.

Lucinda000

Ahojte. Elza vobec mi to nevadi, ze sa pise o ahjaj, ona je zlata zena a ja si to aj citam, len neviem sa k tomu vyjadrit a byt nejak napomocna co sa tyka radenia. Vobec neviem, nemam s tym skusenost. Je mi to strasne luto, ze ma so zdravim také problemy a nie je nic horsie ako chodit po doktoroch, ktori vlastne ani nevedia co jej moze byt a nasledne nasadit pravu liecbu a urcit zdravotny stav. Ved mam pocit akoby sa to stale zhorsovalo alebi rozsirovalo, ja fakt neviem. Vobec si nedokazem predstaviť ani bezny den ako prebieha ked jej byva zle a musí fungovať, este k tomu aj deti.
Ja som este neodpisala, co sa tyka prace, zatial mam obe, no je to velmi kratka doba, takze uvidim časom co sa stane a ci aj v tej novej vydrzim a zotrvam. A ci budem stale stihat obe, lebo je toho dost. No a k mojej novinke, rozisla som sa s tym priatelom. Dufam, ze budem silna ako herb a vydrzim to uz konecne.

Elzaa

ahjaj v dnešnej dobe ani nevieš aké baktérie alebo zješ alebo ich "chytíš" hoci aj v nemocnici alebo ta dačo vonku štipne, veď aj lekári si stým nevedia pomoct a je to najjednoduchšie pre nich len skúšať čo majú v ponuke a keď vidíš, že ti to len zhoršuje, hľadaj iné možnosti po googlu, Keď tu SM nemáš na 100 potvrdenú tak ju asi nemáš. a psychiatrickú liečbu ty nepotrebuješ Dúfam, že lucinda sa nenahnevá, že si tu píšeme o inom probléme