Uzavrety ci manipulator?

Príspevok v téme: Uzavrety ci manipulator?
Lucinda000

Ahojte, moj prispevok bude asi dlhsi a potrebujem poradit co si asi vy myslite kto vlastne je a o co mu ide. Je to manipulator? Citovo uzavrety clovek ci kto vlastne? Za vela rokov ho neviem spoznat ani odhalit.

Sme spolu uz 7 rokov, no nebyvame spolu, stretavame sa este ako pubertaci len sem tam a samozrejme ja sa prisposobujem jemu kedy moze a kedy ma cas, ja vzdy priskocim, pretoze mam kopec volneho casu a nemam nejake zaujmy, nakolko nemam ani s kym, s kamoskami vybehnem mozno raz za dva mesiace. On je z mojho pohladu velmi tvrdohlavy, chladny a doslova workoholik. Tatiez je neskutocny puntickar, vsetko musi mat dokonale a vsetko aj okolo domu a na dome si musi spravit sam svojimi rukami, lebo on to spravi najlepsie.
Od zaciatku vztahu to nebolo ruzove, ja som zbalila jeho, vtedy sme sa ale aspon vedeli aj zasmiat, no ak som mu davala kopec tej prvotnej lasky zamilovanosti, naspat uz vtedy to velmi neslo, skor mi to prislo len ako lutovanie, neviem. Po pol roku sme teda zacali uz oficialne tvorit par. No uz odvtedy ho nezaujimali vobec moje nazory a sny, sice sa spytal niekedy na moj nazor, ale aj tak vzdy spravil po svojom a len mi povedal vysvetlenie, ze preco je to tak najlepsie. Za tie roky nemal na mna takmer vobec cas, iba po veceroch a aj to hovoril skor len o robote alebo sme sa spolu vyspali, no ak sme mali vedla seba lezat, tak nic,nechytil sa ma a vacsinou len zaspala odisiel potom domov. Takto to bolo stale a postpne zacali hadky, lebo mne tie prejavy a city chybali, on vsak tvrdil, ze je to detinske a to robia a hovoria len suknickari a rozpravkari a on je vzdy ku mne priamy a ze mne sa nepaci pocut pravdu. Bolo to vsak cim dalej horsie. V spolocnosti, na oslavach a podobne si ma nikdy nevsimal. Venoval sa vzdy vsetkym naokolo a ako vymeneny clovek, mily, prijemny...clovek, ktoreho kazdy ospevoval aky je galantny. Vzdy si vsal vypil az tak, ze nakoniec chytil nervy a zacal vyvadzat a na druhy den ako keby nic a obvinil mna, ze ja za to mozem, lebo som bola zduta. Takto sa to stale vlieklo. Nemala som pravo povedat nic, nikdy si neuznal chybu. Ak som chcela vyriesit problemy, komunikovat a povedat si navzajom komu co vadi, ja som mala dlhy monolog a on nic. Nemal vacsinou ziaden zaujem, vzdy bol unaveny a povedal, ze uz je psychicky unaveny a nebavi ho o donekonecna riesit. Boli sme rozideni asi stokrat. Vzdy som to ukoncila ja a vzdy som naspat pribehla. On nikdy nic. Pri kazdom rozchode som zistovala co robil a vacsinou sa vzdy chodil bavit nemal problem, teda opijat sa. Najviac sme boli od seba 3 mesiace, myslela som, ze budem z toho vonku, no aj tak som pribehla naspat. Kazdym zmierenim som myslela, ze to bude lepsie, ja som sa snazila, ale on akoby robil vsetko napriek aby som mu dala zase odkop. Nechapem preco to robil, vzdy ked som sa ho na to spytala, odpovedal, ze ved aj tak je to medzi nami zle, tak co. A uz posledny rok zacal oslovovat zeny, len tak, pozyval ich na kavu a rozpraval o sebe ako o chudatku a ako rad pomaha ludom. Ja som to vzdy videla aj ked som bola s nim, vedel sa strcit do zadku aj casnicke aj hocijakej zene ktoru sme kdekolvek stretli alebo prisli do kontaktu. Aj na tych oslavach ked tam bola nejaka nova zena, zacal ju stale podpichovat rozpravat a ja som vzdy bola vzduch. On tvrdil, ze su nove, ze nechce aby sa citili zle, ale ze ja patrim predsa do rodiny, ze je to ine. Podotknem vsak, ze mne sa nevenoval ani na zaciatku aby som sa necitila zle, takze si znovu protirecil. Proste ja si myslim, ze ak chlap miluje, ma mat vytvorenu akoby stenu, ktoru neprebura ziadna ina a on sam este tie zeny oslovoval a kazdej sa prihovaral a on nevidel a nevidi na tom nic zle. A ta miluckost a prijemnost, az nechapem ako to dokaze. Ja pocuvam len aka som nemozna a nepodporujem ho. Tak neviem ci hlada to pochopenie inde. Velmi vela som prenho vyplakala a jeho to nezaujimalo nikdy, lebo zase vinil len mna, ze ho vidim ako zleho, pritom vsetko robi pre nas. Nedavno bol posledny rozchod a zase som ho velmi prosikala naspat. Prosila som ho, ze nemozem byt bez neho a dala som mu moznosti, ze bud nech mi povie ze ma uz nemiluje a nech mu zmiznem zo zivota a bude to pre mna lahsie alebo nech to teda este spolu skusime ale nebudeme si robit napriek a klamat. Prisahal mi, ze s nijakou nic nemal fyzicky. Ci sa tomu verit da, neviem, ja neverim dnes nikomu. No tak po tomto vsetkom sa vas pytam a prosim o radu. Myslite, ze ma ma naozaj rad alebo sa zahrava? Vzdy mi tvrdil, ze aj on tuzi velmi po rodine, preto preraba cely dom. Preco by sa zase ku mme vratil a skusil to znovu. Vzdy som mu hovorila ako som citovo slabsia, nech mi neublizi a povie na rovinu nechcem ta, ale ze on ma klamat nebude. Tak sme znovu spolu, ale ja sa stale uz bojim co bude dalej a napriek tomu co mi povedal, tak sa bojim ci nesluzim len ako zadne vratka dokym mu do zivota nevstupi nejaka ina a mna odkopne ako handru. Aj ked ma predtym on nikdy neopustil. Aj co sa tyka sexu, necitim nikdy, ze by to bolo milovanie a z lasky, ale len sex. To len na podotknutie, ale tak kazdy clovek je iny, viem, ze vela je takych co tie city prejavit nevedia, ale samozrejme nejdem si ho zastavat. Len chcem otvorit oci, no nedava mi to vsetko zmysel. Jedno mi hovori tak, druhe onak, ja som vzdy len zastanca spravodlivosti a pravdy. Tvrdi, ze uz to nie je ako na zaciatku, ale ze ma este miluje. Aj ked podla mna to sa neda predsa lubit na percenta. Ved bud je to tam alebo nie. Co si o tom myslite? Som uz ako na ihlach, nie som najmladsia, mam 31 rokov, on 36. Preto si aj hovorim, ze ved na co by bol so mnou keby to nemyslel vazne? Ved ma uz taktiez dost rokov, aj ked je pravda, ze unho je to lahsie, len vyde a nema nudzu o zeny, to o nom tvrdili vzdy vsetci aj ked on to zahra ako vzdy na skromnost. Myslite, ze mu mam este verit? Ma to este zmysel? Ved dala som mu na vyber, ak ma naozaj nechce, neh mi to povie do oci, ale on tak nespravil a zostal zase so mnou. Ale preco potom to chovanie ked to bolo zle. Ja som cakala praveze zmenu k lepsiemu a nie este viac si ublizovat. Naozaj tomu vsetkemu nerozumiem. Prepacte za tak dlhy peispevok, ak sa to nieomu chcelo citat, prosim poradte mi co si o tom myslite. Aj tak to vsetko je pisane len v skratke. Dakujem pekne.

SofiaElla

ahjaj, ja osobne verím, že zdravotné problémy, ktoré vzniknú mimo zapríčinenia jedinca -majú asi dosť veľmi spoločné s psychikou jedinca. Ty si človek, ktorý ma nekonečnú empatiu a ľútosť voči ľuďom, ktorí si to asi niekedy aj nezaslúžia. Reaguješ neobyčajnou empatiou, a možno nedávaš von svoj hnev, nesúhlas a iné negatívne pocity. Lenže pre ľudské zdravie je práve pozitívne dávať von zo seba všetky emócie - vrátane negatívnych (ak sa negatívne emócie dlhodobo zhromažďujú v človeku, môže sa to veľmi negatívne prejaviť na jeho zdraví) Ja si myslím, že to stojí aspoň za pokus, a ak sa mýlim, tak mi to stálo aspoň za pokus, lebo ťa pokladám za veľmi dobrého človeka.

ahjajjaj

elza, sm nemám potvrdené ani vylúčené. Jednoducho sa ešte neporobili všetky vyšetrenia.
swistica, alergologička mi robila testy na niektoré základné potraviny, nezistila mi vôbec nič. Ja v tých migrénach vidím jednoduchú príčinnú súvislosť: únavu a vyčerpanosť. Dôkazom je to, že ak si včas ľahnem, migréna sa nedostaví, teda neviem síce v ľahu čítať, lebo to by sa potom dostavila, ale keď pokojne ležím a oddychujem, nemám bolesti hlavy. Iba keď vstanem a chcem niečo robiť. Migréna je, keď to už prepne tak, že aj v ľahu to trvá pár hodín, kým sa to upokojí.
Otázka je, že keď nemám ms, z čoho som tak neskutočne unavená? Za to, že 4 hodiny denne pracujem? To akože z vertiga, alebo z čoho?
Dúfam, že čoskoro budem múdrejšia. Škoda, že zmazali tému. :-(
K téme uzavretý alebo manipulátor asi toľko, že si tiež myslím, že herb by cítila menší smútok, keby mala prácu, ktorá ju viac napĺňa. Viem, že to nie je ľahké nájsť. Ja som bola 16 rokov učiteľka a okrem posledných dvoch rokov ma tá práca aj vnútorne napĺňala a robila šťastnou. Pracovala som v dodávateľskom servise, a bolo fajn, aj keď som ochorela a potom sa to nenaučila robiť a neuspela som v testoch. Aj tak ma to posunulo ďalej a rozvinulo. Pracovala som ako prekladateľka do online zdravotného magazínu. Určite ma to rozvinulo a nejaký čas aj vnútorne napĺňalo.
Potom ako "manažérka marketingu". Tiež mi to dalo dosť. Neskôr 15 mesiacov v redakcii priemyselného časopisu. Bola to spočiatku veľmi zaujímavá práca, škoda, že sa neriadila príliš fair play pravidlami. Napokon pracujem tu, administratívno komunikatívnu činnosť a mám to priemerne rada. Už aj tú otázku som si kládla, ako by som to vydržala, kebyže tam mám byť celý deň a či nejde iba o moju lenivosť a neochotu. A či mi to neovplyvňuje bolesti hlavy. Len potom by som nemala už predtým problémy napr. vstať zo stoličky a pod. A potom by som nemala problémy cez víkendy.

swistica

Ahoj ahjajaj, pisala som ti do temy o urovni fora, ktoru zalozil Tomas, no pozeram, ze tema neprezila adminkomplex a uz je zmazana, hm. Neviem, ci si si stihla precitat odpoved, takze este raz tu.
Pisala si, ze obmedzujes iste potraviny. Skus si spravit test na intoleranciu. Na webe sa da kupit food detektiv test - cca 80 eur. Test samozrejme mozes ziadat i u lekara, no asi by to dlho trvalo. Potravinove intolerancie mozu sposobovat migreny. Iste nie v takej miere ako mas ty, no mozno by sa to aspon zmiernilo.

Elzaa

ahjaj ako sa teším, veď keď ti vrátili tu žiadosť o ID tak nemáš tu SM potvrdenú a teraz sa nechaj riadne vysetrit v nemocnici, uvidíš, že sa to posunie, Lucinda skús čo najdlhšie udržovať to písmenkovanie neponáhľaj sa do osobného kontaktu, si na tej najlepšej ceste ku šťastiu, Herb aj ty už si ďalej , tú zoznamku som si pozrela

Lucinda000

Ahjaj, tesim sa s tebou, ze si rada a ze si sa niekam posunula a ze ti to da snad jasnejsi vysledok a verim, ze aj pozitivny, nech vies co a ako, aby si sa mala lepsie. Uz len to potesenie z toho ti urcite zdravotne pomôže :)
No a ja s tym chlapom z netu, vobec nic necakam a tesim sa len, ze mam s kym ist. Ja som sa s nim uz raz stretla a videla, myslim, ze som to aj spominala, no ale ziadne iskry zo mna nelietali, takze nemam ziadne ocakavania. Vobec nie nieco si zacinat, to viem uz teraz. Jedine priatelstvo, no ak to on odmietne, tak mi bude zase zle a budem mozno dalej hladat niekoho, aby som mala s kym len tak vybehnut, lenze to je velmi tazke, lebo vacsinou su to len uchylaci co chcu len to jedno.

ahjajjaj

ahojte baby, aj ja mám dobré správy. Dnes mi zo sociálky vrátili všetky papiere, že bez diagnózy mi nevedia posúdiť mieru invalidity. Moja známa, ktorá je lekárkou v inom meste sa ma ujme, a nastúpim tam do špitála ešte tento mesiac. Potešilo ma to. Takže to konečne všetko naberá spád.
Lucinda, ja sa tiež ohľadom Teba bojím, že sa budeš cítiť osamelá, keď to s tým chlapíkom z netu nevyjde. Ale inak: moja kolegyňa- vdova sa so svojím priateľom spoznala cez internet a sú spolu 11 rokov , môj brat sa so švagrinou zoznámili cez internet a manželmi sú už vyše 13 rokov.
Takže keď nie on, príde ďalší. Život a nový deň je vždy nová príležitosť zažiť niečo pekné, z čoho má človek radosť. A taký malý dôvod na radosť, robila som zázvorový likér, a som veľmi rada, že som sa do toho pustila, a som zvedavá, ako sa to bude páčiť obdarovaným.

Lucinda000

Ja teda neviem, ale ved je to asi fuk. Iniciativa isla len z mojej strany. Môžme o tom len filozofovat. A co sa tyka psychológa, tak mi velmi vysli v ustrety a vraj myslia aj na tych co pracujú a preto vedia dat aj neskorsie terminy, cize aj po 16tej, preto nemusim vymyslat a stresovat.
A zabudla som som napisat k tomu chlapovi z netu, nemam žiadne ocakavania a mozno to jeho hned omrzi, ak nebudem chciet viac, no uvidim co bude, neplánujem a ked to aj potom z jeho strany utichne, vobec sa nebudem hnevat, akurat mi bude ťažšie a zas budem viac pocitovat samotu. Teraz mam aspon komu len tak napisat.

daniela2

u babky sme raz robili upratovanie, a boli tam čižmy, ktoré nemali pár. A babka nechcela vyhodiť, lebo že ak by bola vojna, tak budú dobré. Takže jej záležalo na tom, aby neboli vyhodené, ale nosiť ich nechcela. Presne ako tá poistka.
Napísala som, že v skutočnosti kebyže mu na Tebe záleží, tak si už pár rokov vydatá mamička dvoch malých detí.
Zaujímalo by ma, ako sa Ti dá ísť aj k psychologovi, aj do práce? Nebijú sa Ti termíny? No lebo aj psycholog, aspoň u nás pracuje len od 8,00 do 15,30.

Lucinda000

Ahoj daniela, dakujem pekne, no neviem preco si myslíš, ze mu na mne záležalo. Na zaklade coho? Povedz aspoň jeden znak ako mi to dal najavo. Tym, ze so mnou bol, respektive nebol? Moj nazor je, ze bol len na oko, aby si mal v ťažkých chvíľach do koho kopnut a vybit si nervy, nic viac. Neda sa to prirovnat k tomu prikladu s topankami, to je úplne ine. Ak mam nejake oblubene, tak mam k nim vztah rovnako ako aj k novym a staram sa o nich, aby sa neznicili. A nechcem zas nadobudnut pocit, ze nakoniec ma mal predsa len rad, pretoze nemal. Clovek by to musel asi len zazit na vlastnej kozi, aby videl ake to naozaj je. Ja nie som typ co by zvelicoval, ale toho zleho bolo tolko, ze neviem si predstavit horsie zaobchadzanie, jedine tak keby ma zacal bit. Ktovie ci by aj to casom neprišlo, lebo on ma nebral ako ludsku bytosť, ale len akusi vec. A strasne ma hnevali jeho nekonecne sluby a ked prislo co k comu, tak ani jeden nesplnil a to se netyka len byvania ci dietata. To bolo mnoho inych malych slubov a potom same vyhovorky, opakujúce sa chyby, ktore dobre vedel, ze mi ublizuju. Aj co sa tykalo tych zien, tak mal vzdy rovnake spravanie a pritom na zaciatku vztahu mi rozpraval aky je ferovy a ze mi vsetko hovori, aby sme mali vo vztahu doveru a to by chcel aj on odo mna. No ked som ja raz zavahala, lebo to medzi nami skripalo a uprimne mu povedala o svojich pocitoch, tak to na mna vzdy vytiahol a odvtedy ak robil stale chyby, tak to použil na mna ako protiutok. A ked som sa spytala na co mi motal motuze popod nos, tak vraj uz je iny a zmeneny, lebo ja som ta co ho zmenila a ukazala mu, ze je clovek nahraditelny. Moju uprimnost vzdy vedel otocit proti mne a vyuzit vo svoj prospech a vyhovorku preco sa tak správal. Veľmi tazko sa to popisuje, museli by ste vediet vsetky diania a detaily, situacie. Keby to bolo raz, dvakrat, ale to sa opakovalo nonstop,lebo je to v nom zakorenene. A aj to, ked sme sa rozišli, nikdy nezabojoval, lebo je preňho lahsou cestou ist prec. Nikdy by nedal prednost mne pred jeho egom. A aj ked som sa k nemu vzdy vratila, tak ma len upozornoval, ze iny nikdy nebude a bud ho chcem takeho alebo nie. Proste ani kusok do lava ani do prava, len tvrdohlavo si ide svoje. Podla mna chce zenu ako zienku domacu co bude chodit do roboty a doma upratovat, sem tam sa vytriast a to je vsetko. On chce zenu samostatnu, nezávislú, sem tam aby sa mu vtierala, lebo prijimat lasku je to najlahsie, ale dat naspat to uz je problém. Bol so mnou preto, ze sa mu nechcelo vyjst zo svojej komfortnej zony, no ak by sa nejaka zena zjavila, urcite by tak ci tak odišiel za nou, kde by mal vacsiu perspektívu, ze bude taka aku on potrebuje. Ja som bola stále len akousi poistkou, ale nie partner, pre ktoreho by spravil cokolvek na svete. To som ani nikdy od neho neziadala, ale ked uz mi robil naprieky a naschvaly, vraj aby ma naucil dospelemu zivotu, tak to mi naozaj stacilo. Pritom som mu vsetko vzdy povedala, no márne, slova do vetra. Milionkrat som navrhla rozne sposoby ako ozivit nas vztah, ako sa spolu tesit a radovat keď sme spolu, no ked sa uz odtahoval pri kazdom bozku, tak to urcite nebolo v poriadku.
Herb, a ty prepac, ze sa ta dotklo, ak sme sa ta nanho spytali a vyvolalo to v tebe negativne myslienky, to naozaj nebolo nasim cieľom a chápem ta. Ja budem taktiez velmi citlivá na tuto temu, ak sa ma niekto nanho spyta v realnom zivote,no je zbytocne uz nad tym dumat, lebo nasim myslenim nikdy k nicomu neprideme. Kazdy z nich je svojsky a iny, ani jeden nebude podla nejakej sablony na internete, ktore nas aspon ako tak utesia. Mna tiez bude navzdy zozeriat myslienka preco bol so mnou a preco sa tak choval, co mal naozaj v hlave a co cítil, ale pravdu sa nedozvieme uz nikdy a s tym sa treba zmierit, nech pridu konecne dni, ze sa zobudime a ani na sekundu im nebudeme venovat co i len jedinu nasu myslienku, pretoze si ju nezasluzia.
A teraz mi aj pomaha, ze ako ma sklamal v jeho sluboch, tak neviem ani ako sa spraval k inym ked som s nim nebola, a zvlast aj v jeho robote kde ma zeny na kazdom rohu. Ani to uz nechcem vediet, lebo by mi bolo na zvracanie a mozno aj nie, lebo si to viem zivo predstavit. Proste jedno do druheho zapada. Neverila by som mu uz nic, pretoze ma dokazal oklamal predtym a potom sa hral akoze sa nic zle nestalo a ja prehanam a ako mi to chcel povedat a bla bla...

Pascala

daniela2, z coho usudzujes, ze zalezalo? z toho, ze bol necinny, pasivny? a okrem toho vulgarny?
to uz tento mafos bol zalubenejsi a zalezalo mu na frajerke, hoci by to malokto u neho predpokladal
www.scribd.com