Bojím sa šoférovať

Príspevok v téme: Bojím sa šoférovať
Vesnican

Kupoval som si auto s veľkým nadšením. Tešil som sa. Šetril som si.
Auto som si kúpil a zrazu choď šoférovať, po tých rokoch.
Všetko sa mi zdalo také iné, iné ako keď si sadneš do vlaku a len si užívaš cestovanie.
Uvedomil som si, že som nerád ten, kto to ovláda a riadi.
Vadia mi autobusy, nákladné vozidlá. Bojím sa ich.
Celý protismer, ktorý sa na mňa rúti ma desí, predstavujem si, ako sa mu šmykne ruka a zabijeme sa.
Pri šoférovaní cítim úzkosť a strach.
Začínam sa autu vyhýbať, je stále len na dvore, radšej idem na vlaku. Hanbím sa to povedať rodine a kamošom, v čom je problém. Vyhováram sa na rôzne poruchy.

Normálne to auto nechcem ani vidieť, ani v ňom sedieť.
Je to len tým, že ho riadiť, inak mi autá nevadia.

Silne uvažujem, že ho predám, veď už ho aj predávam.
Mám tridsaťjeden rokov, nikdy som nešoféroval a v podstate ma ani neovplyvní, že ho mať nebudem, pri tej predstave cítim akoby mi padol kameň zo srdca.

choddotoho

CHCE TO LEN JAZDIT A JAZDIT !

ZABI STRACH LEBO STRACH ZABIJE TEBA !
moja kamaratka mala obrovsky strach soferovat , na krizovatke alebo hocikde zastavila lebo sa cela roztriasla od strachu a uzkost ju tak paralizovala ze sa nemohla ani pohnut a zdravo reagovat..
a musela sa vymenit s manzelom za doprovodu vytrubenia okoloiducich ktorych obmedzila

TERAZ JAZDI.AKO FITIPALDY ROZVAZA CELU RODINU A JAZDI PO CELOM SLOVENSKU

Len vdaka tomu ze stalym jazdenim prekonala strasnu uzkost a strach

Hanulik19952

Ahoj, mala som velmi podobný strach. V 17 som si urobila vodicak, a vobec som nejazdila. Teraz mam 23, a az pred mesiacom som sa odvážila. Auto som si kupila, tesila som sa, no jazdit som nevedela, strasne som sa bala. Potom som si kupila 10 jázd kondicnych v autoškole, a 5 jázd kon. na mojom aute.
Prva jazda ked som isla uplne sama bola hrozná. Triasla som sa, prehanalo ma este dva dni. Teraz chodim uz vsade sama a vsetko ok:).