Môj syn dobiedza

Príspevok v téme: Môj syn dobiedza
biela macka3

V poslednej dobe som si všimla, že moje trojročné dieťa zapára do iných...napríklad tento týždeň na ihrisku ďobol o trochu staršieho chlapca do oka!!!! a keď som sa spýtala, že čo to znamená, tak znova - skoro šlahlo od hnevu, potom zasae ďalšieho chlapca z roztopaše zhodil na zem, dnes sedelo za ním jedno dievča na plošine pred šmykľavkou, tak ju buchol, potom ju ešte odstrkoval, - čo som teda povedala, aby sa jej ospravedlnil, fakt som mala dosť... a keď si menšie dieťatko požičia nejakú jeho hračku, tak uteká k nemu, ako keby mu robili neviem čo - s tou hračkou ešte by sa dalo chápať, ale z ničoho nič sa sácať a iné....jednak necchem, aby druhým robil zle, ale cchem aj jeho chrániť, lebo raz neodhadne súpera a skončí so zranemím - neviem, či nie je taký, odkedy chodí do škôlky - ale tamk je vraj dobrý - že ako mám reagovať, keď to znova uvidím - či odísť okamžite z ihriska, alebo povedať, nech sa tej obeti ihned ospravedlní, alebo tomu dieťaťu požičať jeho hračku - možno aj výprask by bodol,. len to zase možno visc bude robiť zle - tak dúfam, že ho to prejde, lebo keď to raz preženie, tak nerada by som ja platila niekomu lekárske ošetrenie

DI DI DI

ak náhodou hľadáte dobrý darček pre svoje dieťa alebo kohokoľvek iného gifts.sk chcela by som vam odporucit tuto stránku ktorá vas rozhodne nesklame :) ba naopak

Preteba

biela mačka 3, nemusíš hľadať za správaním dieťaťa diagnózu. Prosíš dieťa, aby nebehalo po byte, upratalo si...? Prosiť o niečo je slušné, ale v prípade výchovy, by som povedala, že nevhodné. Si musí počuť príkaz, ale v láske. Kričať často na dieťa nie je dobré, lebo si na ten krik zvykne a nebude počúvať už vôbec. Skús hovoriť v jeho blízkosti primerane, ba až ticho, vtedy deti zvyknú spozornieť. Pred spaním mu môžeš povedať príbeh, ktorý by ho vystihoval ( jeho správanie k deťom) a potom sa ho opýtaj, čo si myslí o dieťati, ktoré do niekoho ,,zabŕda" a o tom druhom. Možno Ti sám vysvetlí, čo sa v ňom odohráva:)

Bionetla

Viem, ze ta to trapi, no je to take obdobie. Cim viac mu to vsak budes pripomienkovat, ze s to nesmie, tym viac to bude skusat. To su proste deti. Nevravim, treba ho vyhresit no isto raz narazi na niekoho, kto mu to vrati a mozno tam nastane ten zlom

biela macka3

Ja si od pondelka za každý jeho záchvat zlosti odkladám jedno euro...a teším sa na Vianoce v Karibiku alebo na nejakú inú peknú dovolenku, určite si na ňu stihnem našetriť. :-)

biela macka3

Krik nepomáha, po zadku nepomáha....taký trest, že keď neposlúchne, nebude mať v ten deň ani dvd, ani youtube, ani telku je ok? Lebo neviem už, ako inak na neho. Ja milujem, keď kričí, že niečo neurobííííí, ale vzápätí to ide spraviť.

biela macka3

Psychologička vravela, že keď syn nepočúva, mám mu namiesto capnutia po zadku dohovárať. Hm... Ale napríklad dnes večer. Mal si odkladať stavebnicu do krabice a zlatúšik s ňou hádzal. Tak som povedala, že nie, zase hodil a potom zase, tak bolo cap a stavebnicu som uložila ja a potom som mu ju vzala. Pár dní ju nedostane. Nech sa na mňa nehnevá, ale keď neposlúchne na neviem koľký raz.

Petra36

Je to hroza ze sa dnes z deti naozaj robia bohovia. Ked som bola mala ja a moji surodenci dostali sme aj facku, aj bitku a mali sme respekt aj vychovu nedovolili sme si viac nieco za co sme dostali . Dnes by kazdy len vysvetloval a vsetko detom prepacil a potom to vidite ako sa tie deti spravaju. Presne to je vysledok tej nevychovy rodicov. Decka sa chovaju otrasne poslu starsieho cloveka na ulici do prdele na skole sa chovaju ako diva zver. Dnes sa vsade len rozprava o pocitoch a decka skacu kazdemu po hlave.