Babka zle soferuje

Príspevok v téme: Babka zle soferuje
Vnuk19

Moja babka ma 68 rokov a ma viac zdravotnych problemov. Najhorsi je cukrovka a ma problemy so zrakom. Na jednom oku ma sedu hmlu, ze ledva cez neho vidi a druhym vidi iba akoby cez tunel, ze iba v strede oka, takze nevidi periferne, ak k nej idete zboku, vidi vas skoro az ked ste priamo pred nou. Isiel som s nou v aute, kedze zle vidi, tak aj zle soferuje. Vec zbada iba priamo pred nou, ked sa chce pozriet zboku, musi sa uplne cela vytocit, robi zmatky a ja som sa strasne bal. Ona to navyse riesi tak, ze ide max 40 km/h, inak by to nezvladla. Lekari jej vodicak neriesia. Co myslite, co by sa malo urobit? Ja to urcite neoznamim na policii, je to babka, ani nikto z rodiny jej to nechce urobit, ze ona pokial by si nemohla ist pobehat na aute po obchodoch, tak by ju to psychicky znicilo. Na druhej strane, moze niekomu vazne ublizit. Doteraz mala par takych tuknuti pri parkovani, no tych je coraz viac.

Aikido

mjanik - vyberam zo stranky www.viadia.sk

Zvýšené hodnoty krvného cukru v priebehu rokov vedú k poškodeniu ciev. Poškodenie malých ciev (mikroangiopatia) sa prejavuje zhoršením zraku, poškodením funkcie obličiek a nervov. Zmeny na veľkých cievach (makroangiopatia) zapríčiňujú nedokrvenie srdca, mozgu a končatín.

takze poskodenie oci a dolnych koncatin (okrem ineho). ako toto nesuvisi s riadenim auta? potrebujes tam predsa oboje oci ako aj oboje nohy.

simranka54

skor by som sa ju samotnu snazila prehovorit na to, ze je to prakticky uz dost nebezpecne, ze tak soferuje. nie len pre nu ale aj pre okolie. mozno ak by ste ju vladali zavazat tam, kam by potrebovala, tak by sa nechala prehovorit, ci?

Aikido

To nemusi byt sedy zakal. To bude z tej cukrovky, Minule davali aj v TV (Hype Park: Civilizace, velmi dobry diskusny program na rozne temy), ze prave u tychto cukrovkarov mavaju ocne ochorenia tazsi priebeh aj operovat je vacsie riziko.. rsp niekedy ani je je mozne stav zvratit, len udrzat, aby sa dalej nezhorsoval. A ona uz teraz vidi dost zle. Problem je v tom, ze ako napisal Vnuk, kasle na svoju diagnozu a tak asi aj pristupuje ku liecbe. Zial, poznam vela cukrovkarov co to robia podobne. Lieky neberu, piju alkohol a pod.
Vnuk, ak to tu este citas, vyskusal si nejake z veci, co sme ti tu radili? Ako postupuje situacia?

mjanik

nech si vylieči oči-ten šedý zákal ide dobre operovať.Operácia trvá asi 15 min.POtom bude vidieť ako po narodení

0v4cka

toto je uplne klasicka situacia. pokial je babka svojpravna tak jej mozete len dohovorit.ja by som na vasom mieste zistil ktory lekar jej toto povolenie vydal a napisal mu otvoreny list kde by som uviedol vsetky skutocnosti a spytal sa ho preco si mysli ze je sposobila viest motorove vozidlo. ak auto nieje napisane na nu tak by som jej ho odobral lebo ked sa nieco stane moze mat z toho majitel problem.
popripade zajdite za pravnikom.

simiona

Veď ju nechajte šoférovať, keď sa niečo stane, aspoň sa budete vlačiť po súdoch a babku navštevovať v base. Vtedy jej šoférovanie nebude chýbať? A možno dostane toľko rokov trestu, že sa slobody ani nedožije.

A v žiadnom prípade jej nenavrhnite operáciu oči. Takto môže spôsobiť úrazy a smrť viacerým ľuďom.

Iný príklad. Keď vám dieťa povie, že mu chutí napr. piesok, dovolíte mu, aby sa živilo pieskom?