Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Babka zle soferuje

Príspevok v téme: Babka zle soferuje
Vnuk19

Moja babka ma 68 rokov a ma viac zdravotnych problemov. Najhorsi je cukrovka a ma problemy so zrakom. Na jednom oku ma sedu hmlu, ze ledva cez neho vidi a druhym vidi iba akoby cez tunel, ze iba v strede oka, takze nevidi periferne, ak k nej idete zboku, vidi vas skoro az ked ste priamo pred nou. Isiel som s nou v aute, kedze zle vidi, tak aj zle soferuje. Vec zbada iba priamo pred nou, ked sa chce pozriet zboku, musi sa uplne cela vytocit, robi zmatky a ja som sa strasne bal. Ona to navyse riesi tak, ze ide max 40 km/h, inak by to nezvladla. Lekari jej vodicak neriesia. Co myslite, co by sa malo urobit? Ja to urcite neoznamim na policii, je to babka, ani nikto z rodiny jej to nechce urobit, ze ona pokial by si nemohla ist pobehat na aute po obchodoch, tak by ju to psychicky znicilo. Na druhej strane, moze niekomu vazne ublizit. Doteraz mala par takych tuknuti pri parkovani, no tych je coraz viac.

Gabriel123

Prečo by si niekto vymýšľal takúto tému? Práve naopak, je veľmi prospešné diskutovať o takejto téme. Lebo veľa ľudí má niekoho v rodine, alebo niekoho známeho, kto je v takejto podobnej situácií. Asi najlepším riešením by bolo sadnúť si s babkou a úprimne sa s ňou o tejto téme porozprávať. Klásť dôraz na to, že veľa detí sa hrá pri ceste a hocikedy môžu vbehnúť do cesty a to aj zdravý človek s perfektným zrakom má problém zareagovať. Či si nemyslí, že by bol už čas skončiť so šoférovaním (áno, je to ťažké, ale zabiť niekoho druhého len kvôli tomu, že ho nevidela je omnoho ťažšie). Prípadne skúsiť zistiť, či by bola vhodná laserová operácia očí. Môj otec 65r. takúto operáciu podstúpil a teraz vidí ako orol skalný :)

Lollka

Vnuk a od koho dostala to potvrdenie? Od postara alebo od upratovacky? Kedze jej lekar nema ani sajnu o tom ze soferuje. Chod sa zabavit von ked sa nudis a neotravuj tu ludi s vymyslenymi hlupostami. Kedysi sa deti hrali vela vonku, dnes sedia za kompom a vymyslaju sprostosti. FAKE!

gjjjjgj

takže postupnne : musíš začať na to nahovárať rodinu a potom keď budete všetci otvoriť tú tému a oni budú na tvojej strane. Spýtaj sa osobitne každého jedného na tú situáciu. Keď to príde tak začni že prečo stále šoféruje, či chce niekoho zabiť a že ak zistia doktori že to mala dlhšie a vedela o tom to bude ako úmyselné zabitie a pôjde do vezenia a už vás nikdy neuvidí kedže je stará atď. Musíš ju riadne zmanipulovať a zdeptať aby si pochodil. Ak to nevyjde, choď na políciu lebo to bude aj na tvojich rukách.

Vnuk19

Lollka, ona ma 68 a ten zrak to ma tak posledny rok, ked sa jej zhorsila cukrovka, lebo ona drzi dietu ako jej vyhovuje. Ked mala 65 tak dostala to potvrdeni. Prestan byt zla, ze fake, ale citaj s porozumenim...
Aikido, to bude asi najrozumnejsie, skusime, dik.

Aikido

Dobre, moze to byt fake.. ale.. teoreticky si viem predstavit, ze babka sa na prehliadku k lekarovi nedostavila a pokial este nemala stastie na policajnu kontrolu, veselo soferuje dalej.
Vnuk, moja posledna sprava pre teba (ak ich vobec citas). Pohovor si s rodicmi, povedz im ako to ty citis a ako oni. Pokuste sa trochu vzit do koze ludi, co mozu byt nie vlastnou vinou tvojou babkou ohrozeny. Venujte sa jej viac, miesto toho, aby behala po obchodoch sama, ju odvezte a budte s nou. Pises, ze babku by psychicky znicilo keby prisla o svoje aktivity. Tak hadam ste rodina a zalezi vam na jej psychickom zdravi, nie? Nevraviac o tom, ze babka pri svojom stupajucom veku a diagnoze bude vasu pomoc potrebovat coraz viac, ci sa vam to paci alebo nie.
Viem, o com pisem, moja babka je invalid 4.stupna, potrebuje pomoc pri kazdej cinnosti, ktora ta napadne, je po porazke, ma dva druhy rakoviny a postupujucu demenciu. Napriek tomu za nou denne dochadza minimalne jeden clen rodiny, venuje sa jej, zariadujeme jej volny cas, dbame o jej zdravie. Berieme si ju na vsetky sviatky domov, aj ked je to velmi narocne. Podotykam ze vsetci sme pracujuci. Nepisem to sem preto, lebo chcem medailu, ale preto aby som poukazala ze kde je vola, tam je cesta. Ale mne to pride ze vy nemate motivaciu nieco zmenit.

Lollka

„Vodiči, ktorí sú držiteľmi vodičských preukazov vydaných pred 19. januárom 2013, sú povinní podrobiť sa pravidelnej lekárskej prehliadke najskôr dva mesiace pred dosiahnutím veku 65 rokov a najneskôr do dvoch mesiacov po dosiahnutí veku 65 rokov a následne každých päť rokov,“ . Babke by bez toho potvrdenia vodicak vzali ale jej lekar ani nevie ze soferuje. A kto jej to potvrdenie o sposobilosti vydal, postar? Nejake decko sa nudi a vymysla si sprostosti aby druhych nasval. Jasny FAKE CELA TEMA!

neptun

pokial lekár potvrdí zdravotnú sposobilosť nesposobilemu, mal by za to potom niesť aj nasledky, v pripade nehody, ved moze niekoho zabiť...
aj teraz nejaky dedo na Gemeri vbehol pod kamion do protismeru,.. ešte šťastie ze to nenapalil do nejakej rodiny s detmi v osobaku... takto sa zabil sám,... už aj tuto babka pokial jej ovšem rozum služi by si mala sama uvedomiť že ohrozuje okrem seba aj ostatných...
môžeš zajsť za jej lekárom a prebrať to s ním.. nemusis riešiť cez policiu..kym niečo nevyvedie...

Lollka

V jej veku uz musi chodit na pravidelne lekarske prehliadky kde ju lekar vysetri a odporuci aby jej vodicak ponechali alebo zobrali takze vyhovorka ze lekar o tom nevie neprejde a tato tema je FAKE