AUTIZMUS - ako prostriedok na prežitie.

Príspevok v téme: AUTIZMUS - ako prostriedok na prežitie.
GOING

AUTIZMUS (psychická porucha), ktorý si dieťa vyberie nevedome ako „nepriamy“ POTEST proti civilizácii, spoločenstvu, ktorej/ho vplyv preniká aj do rodiny vo forme nespracovanej agresie rodičov a „AUTIZMUS“ je ako prostriedok obrany/ochrany nedobrovoľne vybraný dieťaťom aby v rodine a v spoločenstve prežilo. Dochádza k zablokovaniu vedomia dieťaťa na rôznych úrovniach aj voči cudzím ľuďom/spoločenstvu lebo v rodinnom prostredí v ktorom dieťa žije sú jeho rodičia prví ľudia, ktorých dieťa spoznalo a psychicky vyhorelo.

Samozrejme citlivosť detí v súčasnosti na tieto vplyvy nie je rovnaká a deti rodia v porovnaní s minulosťou veľmi citlivé.
Existujú aj rôzne iné, hypotetické príčinné variácie AUTIZMU, napr. generované už počas tehotenstva matky alebo ako pridruženie k inej chorobe/bám až po narodení dieťaťa a pod..

Smuntna

Going, my sme so synčekom pripravení. Manžela už nemám, myslím, že v tom období keď neboli doma dobré vzťahy a syn mal 1,5-2,5roky. Vtedy sa to začalo prejavovať. Nehnevajte sa nepoznám Vás, máte nejaké hodnotenia čo sa týka autizmu? Teším sa, že je konečne nádej.

GOING

Smuntna,
Ak je rodina pripravená na otvorené dieťa, dobre, ak ma o pomoc požiada. Čo to znamená ? Prehodnotiť rebríček životných hodnôt v rodine. Inak možno očakávať, že sa dieťa vráti späť do východiskového stavu ako pred intervenciami(“interv”). Počas intervecií nastala komplexná normalizácia/stabilizácia psychiky. Zlepšenia boli pozorované postupne. Činnosti v ktorých boli u detí najväčšie/najťažšie deficity od normálu, prebehli najneskôr. Dieťa sa po intervnenciách svojim vnímaním (myslené receptorové) otvorilo a začalo sa príbližovať k svojim rovesníkom. Samozrejme úplne jednoducho povedané, rok zameškaného učenia (všeobecne) bude dieťaťu trvať min.rok. To znamená, že po otvorení vnímania, dieťa začalo spoznávať nepoznané prírodné zákony, prekotilo kočiar, nákupnú tašku ako keby to bolo iné dieťa, porovnaním východiskových čiastkových deficitov vnímania (receptorového) pred interv. a počas interv., dieťa začalo napredovať. Začalo sa učiť, tvoriť, zaujímať sa o ľudí a pod.. Prirodzená/”sociálna” inteligencia sa menila takmer skokovo k úrovni rovesníkov. Pokiaľ dieťa nosilo v 5r.plienky tak do mesiaca-dvoch prestalo a pod. . Pokiaľ sa rodina uvedomila, že je nádej a bola pripravená túto zmenu prijať, aj na dieťati, ktoré pred tým bolo na psychiatra, po uvedomení rodiny a intervenciách neboli na vonkajších prejavoch dieťaťa počas bežného dňa v domácom prostredí, pozorované žiadne znaky autizmu okrem verb. prejavu. Pokiaľ dieťa malo na začiatku úplne nezrozumiťeľný verbálny prejav tak po intervenciách mu bolo rozumieť, čo súvislo hovorí z mierne zhoršenou artikuláciou. Pokiaľ dieťa pred intervenciami bolo úplne ticho, po interv. sa snažilo o verbálny prejav aspoň slovíčkom. Výsledok intervencií bolo po 2-3 mesiacoch vidno aj na jeho fyzickom tele (jeho napredovanie/vývoj).

Samozrejme tu zohráva svoju rolu aj povaha dieťaťa, citlivosť dieťaťa, numerologický profil a pod. .
Dieťa sa môže zmenou škôlky ako tomu bolo aj vo Vašom prípade opäť uzavrieť.(vyhodnotilo nové prostredie/situácie ako formy nespracovanej agresie)

Pokiaľ by išlo o osudové / karmické zadanie, aj napriek našej snahe, časom môže nastať vrátenie dieťaťa do východiskového stavu aký bol pred intervenciami.

Pri cielených intervenciách nejde o hypnózu ani o programovanie ani o vstup do podvedomia dieťaťa. Intervencie sa robia iba v prítomnom a budúcom čase. Koľko príroda dovolí.
Netlačí sa do výsledku. (prebratie zodpovednosti za rodičov)

Potakrv

Prepáčte mi Smutna ,GOING nemám najmenšie právo ale nedá mi nakoľko sa ma minule pýtal GOING na názor.Do pohlavnej zrelosti má rodič ....atď najväčší vplyv na zdr stav dieťaťa .
Z toho vyplýva že až dovŕši vek cca 15-min .Dovtedy je ryziko veľmi vysoké Going vie o čom hovorím ďakujem.....

Smuntna

Going, prosím Vás, aký je priebeh toho otvorenia dieťaťa čo to je
a aké bude jeho správanie, pokiaľ by sa synček nezlepšil po zmene škôlky? Ako dlho to zvykne trvať? My máme čas, má 5r. .
Ja by som chcela aby sa vedel o seba postarať keď vyrastie. Podľa toho čo som čítala máte s tým asi skúsenosť a asi je to úplne niečo nové, teda aspoň pre nás ako som do teraz so synom pochodila a zažila s malými posunmi.

GOING

Regres bol u vášho syna spustený prostredím a situáciami, ktoré on vyhodnotil ako formy agresie.
Ak by sa to nezlepšlo so zmenou škôlky alebo neviem či bude
pred nástupom do novej škôlky dlhší čas doma, napíšte,
ja ho stabilizujem a otvorim ako bude dovolené.

Smuntna

Going, Aj ja to tak vidím že nu táto zmena škôlky neprospela.
Syn má 5rokov a zdravé deti ho očumujú lebo vôbec nerozpráva.
Dá sa to u neho do poriadku ako pred tým ?

GOING

Váš syn prešiel z triedy autistov (psychická poruchy) teraz medzi aj choré deti so syndrómami (ment.ret a iné Dn.). Jeho psychický stav sa prispôsobil prostrediu k prežitým situaciám s chorými deťmi a pedagógom. Svojim správaním odpovedal na akcie, ktoré k nemu prišli svojou reakciou. Jedna vec je čo vám pedagóg o jeho agresii povedal (čo videl) a druhá čo jeho agresiu v škôlke spustilo keď bol pred tým v škôlke dobrý a napredoval. Nakoniec aj úplne zdravé deti sa v škôlke pobijú tak nebudte z toho smutná lebo bude aj on.

Určite chodili v novej škôlke von aj medzi zdravé deti. Neviete ako sa k nemu správali ? Lebo asi aj to ste chcela aby sa s nimi stretával a koľko má rokov ?