Zdravim... chcem sa vas podaktorych opytat, myslim si ze vacsiny kedze si to teraz vsimam velmi... tyka sa to jednej veci... preco sakra chodite chory medzi ludi?? Ved ste dospely ludia, decko tiez neposlete do skoly ked ma virus a kazdych 5 sekund kasle ako keby malo tuberu, sopli, kycha!!! Mne to pride ako keby teraz v tejto dobe ludia nevedeli normalne lezat 3 dni a aspon sa ako tak vyliecit aby to nebolo infekcne uz a nenalazili tak aj inych ludi. Je normalne, ze ked cestujem mhd (teraz som bohuzial na nu odkazana lebo som bez auta), ktoru si este aj platim a nie su to male peniaze, tak co len iba nastupim, tak samozrejme polovica elektricky alebo autobusu chori ludia, ktori kaslu, nevedia si dat ani ruku pred hubu co je uplne zakladna vec slusnosti!!! A kazde 2 minuty kychanie, posmrkavanie... ja neverim ze ked ste takto chori tak zvladate vobec pracovat, ale nejde o to, ide hlavne o to ze si neuvedomujete ze v tej elektricke, alebo autobuse su aj ini ludia, ktori nepotrebuju byt kvoli vam chori!!!! Samozrejme vsade okna pozatvarane, lebo zima, elektricky preplnene, ked chce clovek vyvetrat a otvori iba male okienko, tak polka elektricky ide ukamenovat toho cloveka, ze co si dovolil otvorit okno ked tam bude zima, ale to ze su na nom natlaceni 5 chori ludia, tak to mu uz nevadi... fuj je mi z toho zle, berte ohlad aj na inych ludi laskavo a ked ste chori tak ostante doma a dajte sa dokopy, nie ist do takeho prostredia kde mozte inych nakazit, alebo si chorobu este zhorsit... tu ide aj o vase zdravie... a nehovorte ze musite pracovat a nemozte vylezat chorobu lebo vas vyhodia, lebo vacsiu kravinu som nepocula, ja som robila vo vela robotach a nikde aleze nikde nemali problem ze by som tam 4 dni nebola!!!
Uvedomte sa konecne!!!!!!
A ty si ukaz omen sam o sebe tym co tu davas cudziemu cloveku ktory napisal svoj nazor, hlavne ze ty chyby nemas ziadne. Zacni prosim ta od seba laskavo. Aby si ty nakoniec nebol za ten ukaz . Maj sa
Ale naco tolko slov a vykricnikov?
Vsak podelit sa treba (ked mame s cim), nie???!!!
Nikde ma nikdy nevyhodili z roboty, ked som bola chora a dala som sa vypisat. No nikdy som sa nedala vypisat pre ALERGICKU NADCHU a este nikdy sa mi nestalo, ze by som mojou alergickou nadchou NIEKOHO NAKAZILA!!! Naozaj nikdy. V tomto case, na konci septembra, su velmi rozsirene v ovzdusi spory plesni. Je to jeden z najcastejsie sa vyskytujucich vzdusnych alergenov - august, september, zima len v case topiaceho sa snehu, ked uz je na ulici viac vody ako snehu - clapkanica. Toto su obdobia, kedy alergicki ludia maju silnu alergicku nadchu. Maju to zo spor plesni a väcsina z nich ani o tom nevie, ale vedia, ze po tyzdni utrpenia to budu mat definitivne za sebou bez marodky, bez liekov, s chodenim do roboty a prechodenim toho a to BEZ TOHO, ABY NAKAZILI INYCH!!!
Pomocka pre teba, ako rozoznas alergickeho s alergickou nadchou (tá nenakazí nikoho) od nealergickeho s nadchou z prechladnutia (tá nakazí iných): Clovek s alergickou nadchou si fuka nos az podozrivo casto, asi kazdych 5 sekund a keby si fukal nos do toaletneho papiera, za dve hodiny by vysmrkal jeden cely kotuc toaletneho, naozaj. Uz po dvoch hodinach nadchy ma pod nosom hnusne skaredo cervenu kozu, potom sa mu tam vytvori nejaka chrasta, pripadne aj herpes. Na tej pokozke pod nosom. Nemoze ale nakazit nikoho. Vyzera strasne choro, nenormalne zniceny, ale nenakazi nikoho. Clovek s nealergickou nadchou z prechladnutia si vyfuka nos nech by nie viac ako 7x za den. Aj to je vela. Nevyzera choro. Pri jednej jazde elektrickou, nech by 4 zastavky, ani nemusi teda vytiahnut vreckovku a fukat si nos.
POINTA? Vies, ze nakazit ta mohol prave ten, ktory zdravo vyzeral a vreckovku nevytiahol, nos si nevyfukal? Len sedel vedla teba a je to. A vies, ze ten, co si vyfukal v elektricke nos kazdu minutu 10x, bol iba alergik a nakazit ta rozhodne nemohol?
Poznas vo svojom okoli niekoho, kto si toho casu fuka nosisko 10x za minutu a s velikanskym cerveny nosom a cervenou kozou pod nosom chodí??? To je alergik, neboj sa ho, povedz mu, nech si ide kupit CETIRIZINE do lekarne, ulavi sa mu. Keby to bol alergik pravidelne uzivajuci lieky, nemal by tú nádchu. Ale ked ide o alergika, ktory nevie, ze je alergicky a mysli si, ze ma nadchu z prechladnutia, tak ani vitamin C, ani Ibuprofen mu nepomozu. Vyzera choro a velmi choro, ale teba nenakazi. Musi si odtrpiet tyzden s nadchou a ta zmizne po tyzdni sama. PO NADCHE MU NEPRIDE INA CHOROBA!!! Je uz zdravy. Hoci keby hodil do seba 3x Cetirizine rano, 3 na obed a 3 vecer, zarucene by bolo za den, za dva po nadche. Viem, o com hovorim, sama mam alergiu. Poznam to. Aj ako si pomoct. To len oni nevedia, ako si pomoct. Tí usmrkanci z elektriciek, ktorých sa tak velmi bojís a nemás sa preco.
*nechcu robit absencne skusky
Tak ale ty to beries ako keby to bola zltacka. Je to len kasel, idu chripkove obdobia, aj ty budes chora a vobec ta nemusi nakazit niekto iny. Si pametam ze som bola zdrava a nebola som v pritomnosti ziadnych ludi, sla som sa ubytovat a bum soplenie a podobne.
Ja chodim do školy a tam sedim v triede 7-8 hodin medzi chorymi ludmi a co ich mam zabit? Ani sa necudujem ze neostanu doma kedze na skole mame prisnu absenciu a nechcu robit skusky..to nehovorim o vysokej kde musi byt 100%tna ucast
Omen mas pravdu. A hlavne co sa tyka tej dvojky. Íčka pisane uplne nahodne a ziadna znalost nominativu pluralu. Uzivatelka zrejme chodí na zakladnu a poucuje ostatnych. Ja som to ani nedocitala
No, ty si dievča, ÚKAZ sama o sebe! Ty si to poňala ako vtip??? Pri vtipe sa ľudia smejú, ale to čo si vypľula zo seba, je na zaplakanie:
1. názov témy,
2. xy pravopisných chýb,
3. hádzanie všetkých ľudí do jedného vreca,
4. závisť,
5. intolerancia,
6. neznalosť, nevedomosť, ale máš prinajmenšom 4 semestre medicíny, ak vieš z fleku vyhodnotiť infekčné ochorenie... etc.!
vela ludi to posmrkavanie a kychanie ci kaslanie neberie moc vazne a ano aj v takom stave ludia chodia do prace. svet sa nezruti ked do prace nepridu, ale... vies ake su marodky na svk? ja som raz musela ostat na marodke, co sa stava tak raz za 5 rokov. kvoli vysokym teplotam, marodovala som asi 2 tyzdne. a vies co mi prislo zo zdravotnej? šek na 52eur. Tak sa zamysli preco asi radsej ludia idu do tej prace, ak to zvladaju aj s chorobou. Chodim do prace pravidelne, ak by som jeden den v mesiaci bola u lekara, prichadzam o dochadzkovy bonus, co je 30eur. takze radsej si ten den vezmem dovolenku. moju dovolenku co by som mohla vyuzit napriklad v lete na nejaky vylet. na slovensku je to tak.
tak zasa......... je nieco ine ked clovek ide autobusom k lekarovi ze sa tam potrebuje nejak dostat......... ale pochybujem ze zrovna 20 chorych ludi by z toho autobusu realne islo k lekarovi.......... no bohuzial mame medzi sebou aj takychto ludi........... ja som inac taka ista ze ked som chora radsej ostanem doma kym mi nie je trochu lepsie a az potom idem vzdy k lekarovi....... v praci som problemy nikdy nemala kvoli chorobe......... tiez som za zavedenie toho aby ludia nosili rusky ked naozaj musia ist do tej prace alebo k lekarovi a su dost chori......... neviem preco tu na slovensku je to tak tabu......... ja som bola uz velkrat vo svete a ludi s ruskou tam bolo pomaly viac ako bez rusiek........ je to na zamyslenie
Tak to som, aj na seba. Lebo ja by som si nedovolila taketo veci, beriem ohlad aj na inych nie iba na seba. To ze ty si isiel spiatocny let chory, je nieco ine. Takisto existuju ruska, ktore ludia v inych krajinach pouzivaju. Ludia to tu na SK nenosia, lebo co by si pomysleli ostatny... ty si mohol tiez rusku vyuzit, nikto ti nebranil. A ver tomu ze aj tebe by to vadilo, keby si musel sediet vedla niekoho kto niekolko hodin kasle, kycha a sopli a nedokaze si ani ruku alebo vreckovku alebo hoci co dat pred usta. Tu by uz ani neviem ake posilnenie imunity nepomohlo. Presne kvoli takymto ludom su potom vsetci chory a zbytocne len platim za doplnky peniaze, aby som neochorela. Trosku tolerancie od vas chorych by nezaskodilo. V autobuse vas musia tolerovat zdravy, ale vy, netoletujete. Ja si pamatam, ako sa stal taky incident ani nie velmi davno. Tu v BA vodic autobusu raz zastavil cely autobus a odmietol pokracovat dalej presne kvoli takejto zene, ktora nachcipana prskala do vsetkych stran a samozrejme bol ludmi odsudeni, pretoze mu vadilo ze tam henta kasle, prska, sopli. Ja neviem ci tym ludom to nevadilo, ci im je jedno ze tam je infekcne chora osoba ktora to roznasa v preplnenom autobuse dalej aj na nich. Podla mna vodic urobil dobre, ja by som takych ludi vyhadzovala. Nech si kupia rusku ked idu do spolocnosti a nie vykychavat vsade mozne a prskat tam kazdemu do tvare.